Британија: Прве процене 52 одсто за останак у ЕУ, 48 против

slika 2

slika 2

Прве процене по завршетку гласања на референдуму у Великој Британији показују да је 52 одсто гласало за останак у ЕУ, док је 48 процената против.

То показује анкета фирме „Југов” коју је пренео Ројтерс.

Биралишта широм Британије затворена су у 22 сата по локалном времену.

Најџел Фараж који је предводио најтврђу опцију за излазак из ЕУ изјавио је да се стиче утисак да ће Британија остати у Унији, преноси Скај њуз.

Нека биралишта на данашњем референдуму о останку или изласку Британије из ЕУ на југоистоку Енглеске морала су да буду затворена раније због олујне кише и невремена, јавио је Би-Би-Си.

Биралишта се иначе затварају у 22 сата по локалном времену, односно 23 по српском времену.

Кингстон у југозападном делу Лондона морао је да пресели два гласачка места због поплаве, а бирачка места у источночном Лондону, у Баркингу и Дагенхему затворена су такође због бујице која је провалила у просторије.

Локалне власти у Баркингу и Дагенхему су се извиниле бирачима а гласачка места су пресељена на оближње локације, преноси Танјуг.

Коначни резултати референдума сутра „око доручка“

ЛОНДОН – Коначни резултати референдума о будућности Велике Британије у Европској унији биће познати сутра, „отприлике у време доручка”, процењује британска изборна комисија.

Зависно од тога колико ће гласови за излазак и за останак Британије у ЕУ бити изједначени, исход референдума може бити познат и пре него што коначни резултати на националном нивоу буду званично објављени, наводи Би-Би-Си.

Према проценама изборне комисије, очекује се да ће Сандерленд и општина Вондсворт у Лондону бити међу првима у којима ће бити завршено пребројавање гласова око 00:30 по локалном времену, преноси Танјуг.

Политика

Затворено за коментаре.