Велики везир је био, видео, решио проблеме, гради аутопут Ниш-Приштина од кредита, а сад у ”рат” речима са грађанима Србије

auto-put

auto-put

Велики везир је био, видео, решио проблеме и сад ће да се посвети “рату” речима са грађанима Србије. Рат речима ће се водити на страницама српске штампе,а у Брисел ће се слати мејлови апсолутне оданости и привржености.

И тако то, и тако далје, а докле ћемо, не зна се.

Да погледамо чињенице у вези са главном темом из Ниша – Аутопут Ниш-Приштина. Наведени пут ће користити највише Албанцима, то је свима јасно.

Али, да ли у овом тренутку има важнијих ствари (за грађане Србије). Има. Међутим, виђење интереса премијера и грађана се разликује.

Чињеница је да ће наведени пут много више користити Албанцима, и још некима уз пут него грађанима Србије, па и на пример, Топлице. Ако је премијеру толико стало до развоја Топлице,онда може са много мање новца и много више да им помогне.

Из авиона је видлјиво да Вучић некоме другоме чини услугу, а о трошку Србије и њених грађана.Није рекао ко ће бити главни извођач радова,односно коме ће ићи новци. БЕХТЕЛ америчко-турска компанија ће добити лавовски део новаца од (још једног)задужења Србије.У ствари све ово треба да се запитају гласачи,али на време.САДА ЈЕ КАСНО.

Још једна штета са врло лепим правдањем је току.

Министар сполјних послова Србије Ивица Дачић рекао је да ће се Србија од Фонда за развој Абу Дабија узети кредит од око милијарду долара по најповолјнијим могућим условима. Цилј зајма је, како је наведено, подршка привредном развоју Србије путем смањивања трошкова финансирања, унапређења економске ситуације у землји и доприноса остваривању планираног развоја. У образложењу новог задуживања Влада Србије је навела да је Законом о буџету за 2016. годину предвиђено директно задуживање Србије у износу од две милијарде долара код Владе Емирата Абу Даби. Да ли овај кредит управо за аутопут Ниш-Приштина?

Тај ауто пут одговара једино Албанцима да заокруже своје територије које још формално нису Велика Албанија. А премијер и ова Влада узимају милијарду долара кредита од “наших арапских пријателја” како би помогли у изградњи велике државе наших непријателја. Ово је најбизарнија и најштетнија одлука по српске интересе, а сви ћуте. Да ли ће тим путем бити превожена руда коју амерички политичари (М.Олбрајт, В. Кларк) незаконски копају по нашој територији? Ако мисле да ће се извући ако глуме мртваца, варају се. Хијенама није важно да ли се борите или предајете. Са још већим уживањем ће вас прождрати ако се не браните.

Сви делови Србије треба да буду повезани аутопутевима, и то није спорно. Напрасно истицање важности аутопута Ниш – Приштина је последица притисака из ЕУ, како би грађани Косова имали олакшану саобраћајну везу са остатком света. Очигледно да је, иначе одлични, аутопут Приштина – Тирана, обилазница до Европе, која значајно повећава трошкове путовања.

Немам проблем да прихватим добар пројекат ако постоји, али имам проблем са маскарадама и мимикријом премијера. Ово није ни близу добар пројекат. Узгред, да ли кроз, вероватно, једну од најтужнијих српских вароши Алексинац, пролази аутопут?

Искористићу овај текст и да поручим радницима ”Јуре” следеће: Показали сте да сте класичан пример да може да се ради за 200 евра и у исто време да се обожава радно место које је равно радном логору. За 200 евра не може човек ни да се прехрани, тако да ви радите за храну, једино што се не гарантују сва 3 оброка. Пошто сте се смешкали током посете, сада немојте да се буните када наставе са шиканирањима и даљим малтретирањима.

ДАНИЈЕЛА РУЖИЧИЋ

Затворено за коментаре.