Вучићева нова влада – шта ће нама бољи живот, веће плате… живећемо од филозофирања!

ekspoze-kraj

ekspoze-kraj
ДАНИЈЕЛА РУЖИЧИЋ

Шта ће нама бољи живот, веће плате… Живећемо од филозофирања. Ипак смо по развоју на нивоу старе Грчке.

Џаба цитати кад је народ гладан.

Од цитата се не зарађује, не подиже привреда, економија.

Експозе је трошење времена и новца. За то време вредан и марљив човек направи нешто и уновчи, а ови су навикли да причају празне приче и да дају лажна обећања. Сви личе једни на друге, само се улоге смењују.

Која бахатост. Народу је доста бајки, то је тачно.. али, садашњи премијер нам је угасио и браћу Грим. Пазите, не кажем да је нека претходна гарнитура била боља.. ма какви све су то исти људи, исте приче. Давали су, лажна обећања, урадили нису ништа, али реално ‘’мале маце’’ су за Вучића.

Барем нам се нису смејали у лице и просипали бисере као садашњи премијер. И док грцамо у дуговима, а просек плате (онај прави, не онај који политичари измишљају) нам је мањи него када нас је бомбардовао цео свет, корупције и криминала никад није било више, а на тој листи смо пали у односу на претходну деценију и сада смо у рангу са тамо неком Либеријом, бележимо како каже премијер ‘’историјске успехе’’

Влада не би била још састављена да за девет-десет дана не долази лично Јозеф Бајден да провери да ли им је свима јасно да иза независног Косова стоји УСА. То је у лице свима и гласно рекла Викторија Нуланд, и ту избора нема. Иначе, владу чине они који ће бити кооперативни код прихватања позивног броја и независних електромрежа Косова. Исто као што је глат прошао одвоз на депонију чувеног “Парка Мира” са моста на Ибру, које почиње 14 августа. Утолико чудније гласи заклетва министара на Устав и питање Косова јер делује као заклетва “Удружења лажова” код Паје бербера. Али, све то воде они који су се над иконом у цркви заклели на верност СРС-у и Војиславу Шешељу лично, док су се тркали да се окуме са њим. Кривоклетство је постало врлина, лаж је постала истина, а плагијатори и купци диплома су највећи добитници у Србији после избора 2012. Бинго и машала Србијо!

Питање свих питања, чему су служили избори? За шта су се трошиле народне паре, чему бесомучно испирање мозга у кампањи, 100 дана пренемагања… када све остаје исто. Једино рационално објашњење је да фараон Кркобабић добије министарску фотељу, да писци литерарних састава о лепоти и способности Великог Вође у своју биографију поред дипломе фантомских факултета упишу и радно искуство на месту министра.

Боже, па сви ови изводе виво еxперименте на нама.

Неписмена и необразована Србијо, тражила си и добила па сад уживај у понижавању. А, тек нам следи ментална (а бојим се и физичка) тортура. После ових, опоравка нема. Стави прст на чело и упитај се куд си кренула несрећна земљо Србијо, куда и докле?

И Фидел Кастро је држао “дуге” говоре (без концепта), али му је Куба остала “кратка” у развоју. Велики број становништва се иселио у САД видевши да се од његових говоранција и празних обећања се не може достојно живети. Обичан народ у Србији теско живи и исељава се сваког дана и зато треба имати много памети и храбрости прорицати њему светлу будућност, а то значи мотивисати га да нешто промени.

Ето, чекање се исплатило, добисмо нову владу, све у инат свим скептицима и злим језицима, све “нов до новога”, или што би наш народ рекао све ‘’мој до мојега’’, просто је милина гледати сва та нова лица.

Нарочито ме радује избор новог министра културе, који се бавио “некретнинама” те самим тим може лако да распрода преостале културне “некретнине”, рецимо Народно позориште, ЈДП, БДП, а о музејима, библиотекама, кинотекама и да не говоримо. У томе ће му од велике помоћи бити и млада министарка правде, која, гле чуда, познаје и “шпански језик”, вероватно из шпанских серија.

А и просвета је у најбољим рукама, а једино се искрено бринем за клинику “Лаза Лазаревић” коју је напречац напустила докторка С.Ђ.Д, зарад места “министра без портфеља”, а таман сам се надала да ће да збрине све оне којима је неопходно психијатријско лечење.

Циркус “Избори” решио да у Србији остане још 4 године. Председник ПУПС-а, Милан Кркобабић – министар без портфелја. А поред тога и директор Поште? И, какво је то занимање “министар без портфелја”? Рад=0, Одговорност=0

Нова министарска за државну управу И администрацију је извршна директорка Пексим фондације. Према подацима Агенције за привредне регистре она је и директорка “Цонтинентал Wинд Сербиа”, компаније која инвестира у ветропарк у Ковину неколико стотина милиона евра. Наведену фирму наш врли премијер је својевремено, пре неколико месеци, оптужио да покушава да “рекетира” Србију. Али, увек гласам и подржавам опцију ‘’Ковин’’!

Да је хтео, Вучић је могао да формира владу у року од 48 сати, али зашто би? Све приче о притисцима ових и оних, дилемама, и оваквим и онаквим разлозима су обична фарса. Ових неколико месеци Вучићу је било одлично. Био је у техничком мандату, а радио као председник владе. Уживао је у удварањима и додворавањима нама добро познатих и одавно “испушених муштикли” које би поново да живе на грбачи народа.

Вучић и његова дворска клика настављају да задужују српски народ, и да притом манипулишу са истином. Овај човек, запамтите, Александар Вучић ће докрајчити Србију. Прво је направио тајни аранжман са Шиптарима, а потом и са његовим менторима за које предано одрађује све постављене задатке. Питање је шта је још урадио иза леђа спрском народу?!

Чудан је и крајње неодговоран народ који свој глас даје за такве људе да их предводе. А куда их воде? Право у тоталну пропаст за коју српски народ још увек изгледа није ни свестан. А зашто није свестан?Па, управо због тога што му није позната стварна истина, што му је кратка памет, и што с ума смеће голе чињенице које указују на то да је Србија у потпуности заробљена интрересима светских хохштаплера.

Затворено за коментаре.