Вучић као Фидел Кастро

vucic-ekspoze-1

vucic-ekspoze-1

„Грађани нису чули одговор ни на једно животно питање“. Аналитичар Цвијетин Миливојевић рекао је да је излагање експозеа „остало у сенци начина на који је изложен“.

Наводи и да грађани Србије нису могли да чују одговор ни на једно суштински важно животно питање, већ само „драматично понављање резултата“.

Миливојевић је агенцији Бета рекао да грађане занима да ли ће Србија признати Косово или неће, али да их првенствено интересује да ли живе добро.

„Грађани Србије не живе добро. Да ли живе боље у односу на прошлу годину? Не живе боље, чак живе горе, то је суштина приче. Завијање у обланде, статистике, надриекономске теорије које сам премијер не разуме, као одличан правник и танак економиста, је бесмислено“, рекао је Миливојевић агенцији Бета.

Миливојевић је казао да је Вучић током излагања експозеа имао много „неукусних опаски“ и да је настојао да себе представи као „некога ко је сам изашао на грудобран“, док „у скупштинским клупама седе неки имагинарни непријатељи“.

„Он се обраћао појединим посланицима, посланичким групама, имагинарним непријатељима који се крију у српској јавности, у медијима, у опозицији, све време на неки начин водећи монолог против њих. У сценском смислу то је личило на легендарне говоре Фидела Кастра, док је још био лидер социјалистичке Кубе. Мало је личило и на такозвану шаховску симултанку где један шахиста игра против неколико десетина или стотина пацера“, рекао је Миливојевић.

Како је казао „Садржина онога што је писао, читао и рекао у експозеу била је у дубокој сенци невербалне поруке коју је слао начином на који је излагао, том потребном да фацинира реченицама типа – историјски експозе, незабележен у новијој историји, шест сати издржао на ногама, док су сви ишли у тоалет, он ниједном“.

„Од класичних политичких тема слушао сам само старе приче. Србија је на европском путу, али неће узмакнути од традиционалних пријатеља Руса, Кинеза. Вучић не жели да нам каже на коју ће Србија страну кренути бржим кораком“, рекао је он и додао да грађани ништа конкретно не могу да закључе када је реч ни о правцу одбране земље.

Миливојевић је казао да је као једну од нових ствари Вучић покушао да уведе на „мала врата“ легализација ГМО, а да најављено повећање пензија није ништа ново, док је за део експозеа посвећеног инфраструктури рекао да је „конкретан и леп“.

„То је једна од бољих ствари које је урадила ова влада, рад на коридорима и магистралним путевима се захуктао, део пруга се реновира, наставиће се у том правцу“, рекао је он.

Он је казао да опозиција није била јединствена у одлуци да напусти седницу Скупштине Србије на којој је мандатар излагао експозе, а да су одбрањиви аргументи и дела опозиције који је остало на седници, као и оног који је напустио.

Миливојевић је додао да је Вучић излагао експозе демонстрирајући силу, а и да је мандатар увредљивим обраћањем опозицији после њеног изласка из скупштинске сале, увредио грађане Србије који су за опозицију гласали.

БЕТА

Затворено за коментаре.