Митрополит Амфилохије подржао студенте Универзитета у Београду и Студентски клуб Правног факултета

333
333

ФОТО: ТВ Храм (принт скрин)

У писму које је послато на адресу Студентског клуба Правног факултета Његово Преосвештенство Митрополит Амфилохије поручује студентима да “нити Црква има будућност без омладине, нити омладина може у будућност без Бога”.

Студенти Универзитета у Београду

“У овим данима када се Црква у Црној Гори налази на још једном Распећу, када је народ вођен Духом Светим са молитвом у срцу устао у одбрану Светиња, веома нас је обрадовала подршка студената Универзитета у Београду.

Подршком својој браћи, Православним вјерницима у Црној Гори, студенти Београдског Универзитета, међу којима је не мали број држaвљана Црне Горе, доказали су и показали да је главни храм Божији свако људско биће које слави Бога, те да нити Црква има будућност без омладине, нити омладина може у будућност без Бога.

Призивајући Божји благослов на Вас, са жељом да са успјехом наставите своје образовање, као они који су саздани по Образу и подобију Божијем, остајемо са благословом,”

МИТРОПОЛИТ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКИ АМФИЛОХИЈЕ

Велики је дар за студенте Универзитета у Београду ово писмо Митрополита Амфилохија, чувара пећког трона, пред Сретењску литију 14. фебруара и молитвени ход од Београда до Орашца дуг 70 километара. Позивамо грађане Београда да дођу испред цркве Светог Марка у 18 часова у петак 14. фебруара и испрате српску омладину која ће корачати у знак подршке Цркви и српском народу у Црној Гори и на Косову и Метохији.

 

Студентски клуб Правног факултета

Затворено за коментаре.