Нови издавачки подухват Catenе mundi: “Књига о Дражи“

Knjiga-o-drazi

Knjiga-o-drazi

Преко шездесет година прошло је од кад је Књига о Дражи објављена 1956. године у Виндзору (Канада), у издању Српске народне одбране, поводом десетогодишњице убиства генерала Драгољуба Михаиловића.

Зашто поново ова књига и по чему је она јединствена?

Књига о Дражи је најважнија књига о генералу Михаиловићу! У њој су сабране успомене и сведочења најближих сарадника, сабораца, легитимних представника народа, савезничких официра и других непосредних учесника збивања која су одредила судбину Краљевине Југославије, генерала Михаиловића и српског народа у целини. Међу ауторима чији су текстови објављени у књизи су: Слободан Јовановић, Миодраг Пурковић, Живко Топаловић, Адам Прибићевић, Милан Гавриловић, Звонимир Вучковић, Карло Новак, Свети владика Николај Велимировић. Такође, књигу су својим сећањима обогатили и најпознатији чланови савезничких мисија при штабу генерала Михаиловића и ЈВуО: Алберт Б. Сајц, Џаспер Рутем, Валтер Р. Мансфилд и Роберт Х. Магдауел.

Књига о Дражи је први јасан, недвосмислен и систематичан одговор комунистичкој пропаганди која је на монтираном процесу генералу Михаиловићу заправо осудила истину, правни поредак, демократију и правду!

Књигу о Дражи написали су и објавили честити и слободни људи, који нису дозволили да се због нечисте савести многих важних актера победе над фашизмом заборави јунак који је први подигао барјак слободе у поробљеној Европи!

Књига о Дражи чува успомену на официра који је био одан слободарској и демократској традицији свога народа, који је ту традицију оживео и подигао на пиједестал светске славе вративши веру људском достојанству!

Књига о Дражи је трагична прича о скромном, али храбром човеку, који није погазио ниједан принцип људског достојанства, који је био нада слободарског света у доба најцрње тираније и који је, на очиглед целог тог света, најпре одбачен, потом оклеветан, а затим и зверски убијен, да му се гроб не зна ни до данашњег дана!

Књига о Дражи је најзначајнији издавачки пројекат српске емиграције у последњих 100 година.

Књигу је приредио Радоје Л. Кнежевић, професор, истакнути члан Српског културног клуба, члан Управног одбора Демократске странке и министар двора после пуча од 27. марта 1941.

Радоје Л. Кнежевић, приређивач „Књиге о Дражи“

Радоје Л. Кнежевић, приређивач „Књиге о Дражи“

Поред ауторских прилога, који су прикупљени из најзначајнијих часописа емигрантске штампе, али и писани специјално за Књигу о Дражи, приложена су и оригинална писма и фотографије најближих сарадника генерала Михаиловића и других истакнутих чланова ЈВуО.

Књига је А4 формата, тврдог повеза са омотницом, у сребротиску, штампана на 90-грамском папиру и има 740 страница.

У њој се налази 256 оригиналних фотографија које на посебан начин илуструју животни и ратни пут генерала Михаиловића.

Предговор књизи, на преко 30 страница опремљених научном апаратуром, написао је др Душан Т. Батаковић, директор Балканолошког института САНУ.

Књига је у слободној продаји – пуна цена је 4000 динара (могућност плаћање на рате) а цена са попустом за готовинско плаћање је 3200 динара.

Књигу можете наручити на следећем линку http://akcije.catenamundi.rs/

Затворено за коментаре.