Позив на промоцију нове књиге о генералу Ратку Младићу

unnamed

unnamed

Историјски пројекат Сребреница са задовољством вас обавештава да ће наша дугогодишња сарадница из Финске, др. Пирко Турпеинен-Сари, у уторак 22. октобра 2019. одржати промоцију своје књиге о три национална хероја из финске и српске историје, свакo од којих је на свој начин битно утицао на судбину свога народа.

Један од тих националних хероја је генерал Ратко Младић.

Промоција ће се одржати у књижари „Папирна крила“ (у згради САНУ) Кнез Михајлова 35, у Београду. На промоцији ће, поред ауторке др. Пирко Турпеинен, говорити адвокат из тима одбране председника Караџића, Горан Петронијевић, колумниста недељника „Печат,“ Драгомир Антонић, и испред издавача „Пешић и синови,“ госпођа Весна Пешић.

Књигу је са финског на српски превела госпођа Јасмина Теофиловић.

Књига др. Турпеинен је насловљена „Касапин, Кољач и Комуниста.” Поред српског генерала Ратка Младића, у књизи су обрађени животни пут и јавна делатност финских историјских личности маршала Густава Манерхајма и политичара и борца за независност Финске, Кулерво Манера.

 Др. Турпеинен годинама прати дешавања на Балкану у склопу свог врло активног политичког ангажмана у родној Финској.  Неколико пута је бирана за посланицу из Финске у Европском парламенту. Њен блог https://www.turpeinen-saari.net/ свакодневно посећује на хиљаде читалаца. Педантност која одликује њен рад огледа се у томе да је пре неколико година, док је спремала ову књигу, лично посетила Калиновик, родно место генерала Младића, да би се упознала са људима који су генерала познавали и међу којима је одгојен. Поднела је захтев да генерала Младића посети у притвору Хашког трибунала и да обави разговор са њиме, али је управа притвора одбила да њеној молби изиђе у сусрет.

Историјски пројекат Сребреница вас позива да у уторак 22. октобра у 19. часова посетите ову необичну промоцију ауторке из далеке земље која је одлучила да у ред, како се сама изразила, „јаких људи који су стали у одбрану своје земље“ уврсти и српског генерала Ратка Младића.

Где: Књижара „Папирна крила“ (у згради САНУ) Кнез Михајлова 35, у Београду

Када: 19 часова увече

Контакт: Весна Пешић, 063 264 824

Затворено за коментаре.