СЛС: Улице у Србији треба да добијају име по генералу Дражи Михаиловићу

draza-mihailovic-e1431599580543

draza-mihailovic-e1431599580543

Заборавност је најраспрострањенија болест међу Србима. Пророчки тачно, то је тврдио и потпарол НАТО-а Џејми Шејн пре шеснаест година подстичући бомбардовање наших градова: „Спокојно бомбардујте Србе, они ће то и онако веома брзо заборавити“.
Само годину дана након рехабилитације генерала Михаиловића и судском констатацијом да се он има сматрати неосуђиван на делу видимо трећу фазу борбе против њега и његовог дела. Након што се као кула од карата струшила конструкција о његовој издаји и колаборацији, покушало се са његовим приказивањем као неспособног и недораслог а када се и то показало немогућим, активирана је трећа фаза: прећуткивање и заборављање.
Ове године обележавамо 75 година од нацистичке агресије на Краљевину Југославију и почетку херојског отпора српског народа чија је персонификација управо генерал Михаиловић. Не дозволимо да заборав прекрије нашу антиокупаторску и антифашистичку борбу, обележимо на достојан начин херојска дела српских официра и војника који су одбили да положе оружје и наставили су борбу против Немачке и њених савезница.
Због тога позивамо српску јавност, новинаре и јавне раднике али и власт да подрже иницијативу Српског либералног савета и на достојан начин, дајући имена улицама и обележавајући значајна места везана за живот генерала Михаиловића и борбе његових јединица не дозволе да заборав по ко зна који пут прекрије наше историјско сећање. Сећање каквог немају наши суседи и бивша „браћа“ која су служили окупаторима некад и сад!

Генерални секретар Српског либералног савета

Александар Недић

Затворено за коментаре.