Срби блокирали пут у Звечану, Кфор отворио мост

BLOKADA

BLOKADA

ЗВЕЧАН – Највећа инвестиција Кфора на Косову, нови мост, преко реке Бистрице, чија је вредност 400.000 евра отворен је за саобраћај данас, а истовремено у Звечану су Срби блокирали магистрални пут Приштина – Рашка због доласка на север такозваног косовског премијера Исе Мустафе.

Званичници, међу којима и косовски премијер, користили су алтернативне путне правце и присуствовали церемонији коју је организовао Кфор а поводом отварања моста, преноси Танјуг.

Командант Кфора генерал мајор Ђовани Фунго изјавио је на свечаности да је мост пројектован од стране компаније чији је власник Србин а да га је градила компанија којом руководи косовски Албанац.

„Нови мост је конкретан пример обострано корисне сарадње између НАТО-а, институција и свих заједница,„ рекао је Фунго истакавши да отварање моста представља додатну промоцију мира, просперитета и развоја на Косову и за Косово.

Изградња моста је финансирана од стране НАТО земаља, изграђен је према свим европским стандардима и пружиће бољу и безбеднију саобраћајну везу за возила и за пешаке.

Овај догађај показује да Кфор игра важну улогу у осигуравању мирног и сигурног окружења као и слободе кретања за све људе на Косову, навели су поводом овог догађаја из Кфора.

За време трајања цеременоје на петнаестак километара одатле Срби су у Рудару код Звечана држали у блокади магистрални правац како би спречили Мустафу да посети север Косова.

Међутим све званице су стигле на догађај који је организовао Кфор користећи заобилазне путеве.

Политика

 

Затворено за коментаре.