Тито до последњег дана имао два лажна пасоша и новац за бекство

11111111111

11111111111

У броју од 2. фебруара 2017, дневник “Блиц“ доноси једно од најважнијих открића о комунистичком диктатору Југославије, Јосипу Брозу Титу. Колико је комунистима ова тајна била важна, сведочи већ податак да је скривана 38 година, тј. од Титове смрти.

Наиме, реч је о диктаторовој заоставштини која је била огромна – стотине милиона долара у разним валутама, златницима, накиту, итд.

Специјално, диктатор је увек крај себе имао торбу за бекство из земље, у којој су се налазила два пасоша са његовим сликама, али лажним именима, као и 2.000 златника, неколико милиона долара и 47 златних прстенова, од којих су многи украшени дијамантима.

У докумемнтима која у наставцима доноси “Блиц“, као разлог за скривање оволиког богатства наводи се “заштита угледа“ диктатора и државе, али, јасно је да је постојао и други разлог – крађа. Наиме, Титови сарадници и наследници су до сада покрали највећи део његове имовине.

Податак о лажним пасошима и коферу за бекство важан је због одговора на питање да ли су комунисти заиста веровали у бајке које су причали, или су се само правили луди, а ипак су знали да су терористи. Дакле, тачно је ово друго.

Исти принцип важи и за чуваре “Титовог дела“ на савременој политичкој сцени.

Затворено за коментаре.