Требиње: Изабрано решење за споменик четницима и жртвама комуниста

Trebinje

Trebinje

ТРЕБИЊЕ I Удружење бораца Југословенске Војске у Отаџбини и невиних српских жртава Другог свјетског рата, њихових потомака и поштовалаца – Требиње вечерас је на годишњој скупштини одлучило да се као идејно рјешење за спомен-обиљежје буде изабран рад Жељка Алексића, вајара из Требиња.

Према ријечима предсједника удружења Дражена Чучковића, одлучили су се за рад Алексића, међу 15-так радова који су пристигли на конкурс, јер је понудио најбоље идејно рјешење.

„Алексић је понудио реално рјешење, са православним и националним елементима и са аутентичним мотивима из овог историјског контекста, како би изгледом и садржајем споменик био истински украс нашег града и да тај споменик симболизује страдање, да својим најближима и суграђанима повратимо деценијама ускраћивано достајанство, поштовање и спомен. Споменик ће бити израђен у мермеру и биће уграђене рељефне плоче. Ми ћемо идејно рјешење упутити Скупштини града Требиња која ће да донесе коначну одлуку о изградњи споменика“, навео је Чучковић.

Споменик погинулим борцима Југословенске војске у отаџбини и невиним жртавама Другог свјетског рата требало би да буде изграђен на зеленој површини код Каменог моста, на Обали Луке Вукаловића.

Д.М.

Удружење поштовалаца ЈВуО: Изабрано најбоље рјешење за спомен-обиљежје

Затворено за коментаре.