У сећање: Милка Богуновић (1921-2016)

Током рата: Милка, Душко и Брана Богуновић
Током рата: Милка, Душко и Брана Богуновић

Током рата: Милка, Душко и Брана Богуновић

Према писању последњег броја “Србије“, гласила Покрета српских четника Равне Горе, на Ђурђевдан, 6. маја, у 96-тој години, у Охају је преминула Милка Богуновић, супруга војводе Бране Богуновића, помоћника команданта Динарске четничке дивизије, војводе Момчила Ђујића.

Милка, девојачко Башић, је рођена у селу Каменица у Босанској крајини. Војвода Брана Богуновић (1911-1945), био је рањен и заробљен после пробоја Динарске четничке дивизије у Пађенима, 4. децембра 1944. године. Комунисти су га убили наредне године.

Милка и Брана имали су сина Душка, који је заједно са мајком прошао кроз логоре у Италији, да би емигрирао у Америку, где и данас живи.

У Италији 1945. године: Младен Гашић, Милка Богуновић, Милош Гашић, војвода Ђујић, Милојко Галић, Војин Блешић, Милка Блешић...

У Италији 1945. године: Младен Гашић, Милка Богуновић, Милош Гашић, војвода Ђујић, Милојко Галић, Војин Блешић, Милка Блешић…

“Била је храбра, пуна живота и жена у сваком погледу за дивљење, изванредна мајка, четник за време Другог светског рата, и то је у души остала до краја свога живота“, пише Србија.

Затворено за коментаре.