Шести дан протеста, уз студенте синдикати војске и полиције

protest-beograd-foto-marina-lopicic-1491652747-1153483

protest-beograd-foto-marina-lopicic-1491652747-1153483

БЕОГРАД – Протест студената у Србији настављан је и шести дан у Београду, а данас им се придружили чланови синдиката војске и полиције, па је више десетина хиљада људи у протестној шетњи улицама Београда. Успут су им се придруживали и многи грађани.
Колона је од зграде владе кренула је уз Марш на Дрину. Река људи пролазила је централним градским улицама. Због мера безбедности приликом преласка моста пропуштају се мање групе. Бригу о безбедности сваког учесника води редарска служба, чијих се упутстава сви учесници протеста строго придржавају. Исти принцип примњен је и у повратку до Народне скупштине Србије, где је и окончан.
Новица Антић председник Војног синдиката Србије

novica-antic-foto-fonet-1491657383-1153651

– Драги пријатељи, даншња колона је била дужа до 2 км. Ако узмемо у обзир да се простирала на 40 квадрата то значи да нас је било више од 80.000. Као сваки старешина војске имам две обавезе да охрабрим своје војнике и да их научим да се супроставе непријатељу. Дакле однос снага у нападу и одбрани мора бити 3:1. То значи да онај који напада мора имати три пута више снага од онога који се брани. Кад се браните ваш морал је 10 пута јачи од онога ко вас напада. Ја сам данас разговарајући са омалдином, сазнао да су неки од вас претходних дана извлачени из масе и задржавани у неким просторијама 17 сати дневно. Имате на интернету доступне информације о ттелефонима војног и полицијског синдиката и те информације доставите нама. Наставите и истрајте, покажите да миран и достојанствен начин можемо да достигнемо циљ коме тежимо истрајте, ми смо уз вас.

Вељко Мијајиловић Полицијски синдикат Србије

protest-studenti-vojska-policija-beograd-foto-kurirtv-1491657261-1153645

 

– Пошто морамо да покажемо да је демократија на бини. Ја не бих веровао Новици кад је рекао да нас има 80.000 веровао бих РТС, који тврди да нас има само 2.000, то нек иде на њихов образ. Ви сте младост Србије и сваки нормални човек мора да чуува, штити, да разговара са младошћу Србије. Ми живимо због вас, ви сте ти који мењате свет, а ми смо ту да вам помогнемо. Ја морам да искористим прилику да се захвалим свим мојим колегама из УКП, Саобраћајне полиције и свих Полицијских станица који су се данас понашали као људи. Ја ћу и сад да искористим прилику и да позовем др Небојшу Стефановића да размотри захтеве наше организације, а не као циљеве постављамо његове синдикате. Дошли смо још због његовог разлога. Политичка филозофија њихова налаже да ако буде протеста ко може да испуни овај плато. Ми смо показали да смо срушили ту њихово политичку филозофију, заузели смо плато, али немамо с ким да разговарамо. Не схватам сврху политчке власити. Они су ту да реше наше проблеме. Од бахатости који су преузели, неће да разговарају са сопственим народом има ли горе од тога. Иако смогну снаге, сутра, вечерас, прекосутра нека нам се извину. Нек кажу извини. Ако се не извину, онда је то што сте сад регли. Скандирају “ ухапсите Вучића“. Полиција ради најтеже послове у најгорим условима, коа и војска. Наши људи су се смрзавали на границам Србије. Уједале су нас змије, нису имали храну, нису имали надокнаду за свој рад. Остали су доследни да бране свој народ и државу, а не неке појединце. За нас у ПСС и ВСС народ је и парламент и држава. Не могу да одвојим речи којима би се захвалио за развој демократије без иједног инцидента кад сте дали подршку својој држави, народу, полицији, војсци за боље сутра.

Курир.рс

Затворено за коментаре.