16 књига – само 3.600 динара

sve knjige, 16 kom_Layout 1 copy

sve knjige, 16 kom_Layout 1 copy

ЦЕНА ЗА СВИХ 16 КЊИГА: 3.600 ДИНАРА
ЗА БИЛО КОЈИХ 12 КЊИГА: 2.900 ДИНАРА
ЦЕНА ЗА БИЛО КОЈИХ 9 КЊИГА: 2.400 ДИНАРА

ЗА БИЛО КОЈИХ 5 КЊИГА: 1.900 ДИНАРА

Поштарина и порез урачунати. Плаћање поштару, приликом преузимања књига.

ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО ТЕЛЕФОНА 064/1-880-990 или електронском поштом: pogledikg@gmail.com

УЗ СВАКИ ПАКЕТ ОД 16 КЊИГА ПОКЛОН ЦД Миће Петровића “20. века јунак“ – компилација са 18 најпопуларнијих песама

1. Милослав Самарџић: Забрањена историја

Zabranjena-istorija

– Како је монах Калист претворен у комунисту?

– Како један потомак особе стављене под Слово “З“ описује четнике, а како квислинге (“Лагум“ – Светлана Велмар-Јанковић)?

– Шта прећуткују британски историчари Џон Крипс и Стеван К. Павловић?

– Зашто је књига Јозе Томашевића “Четници“ најцитиранија и у свету и на Балкану?

– Како немачки историчар Холм Зундхаусен описује Србе у Другом светском рату?

– Зашто “Ратни дневник Вермахта“ у ствари није дневник?

– Како су љотићевци Карапанџић и Слијепчевић описивали четнике?

– Каква је разлика између савремених званичних историчара и њихових претходника?

– Како су у својим делима Вук Драшковић и Војислав Шешељ описивали Дражу?

Меки повез, већи формат (Б-5), илустровано, 222 странице.

2. Др Драгић Јоксимовић: Браним ђенерала Дражу – најбоља одбрана у историји српског правосуђа

001 Korice dr Dragic Joksimovic NET

Да је била најбоља, до сада су знали само комунисти и зато је никада нису објавили. Они су више пута прештампавали стенограме са суђења ђенералу Дражи, па су чак напомињали да су претходни били цензурисани, али да цензуре више нема. Међутим – било је. Нецензурисана Јоксимовићева одбрана објављује се тек сада, у овој књизи.
Приредио: Милослав Самарџић
Меки повез, формат А-5, 144 стране, илустровано.

3. Милослав Самарџић: “Сарадња партизана са Немцима, усташама и Албанцима“, друго допуњено издањe

Saradnja-partizana...-drugo-dopunjeno

Прва књига “Сарадње…“ била је једна од најтраженијих у издању “Погледа“. Објављена је 2006. године и одавно је распродата, а у међувремену је доживела и два издања у Словенији. Друго српско издање је допуњено новим документима и фотографијама, нарочито у вези сарадње партизана са усташама, која ће после читања ове књиге вероватно и највећим скептицима постати несумњива.

Меки повез, већи формат (Б-5), илустровано, 160 страница.

4. Крвава листа комунистичких злочина у Србији

Krvava-lista

Ово је дословно књига са ломаче. Објављена је 1942. године у издању Недићевог апарата у Београду (аутор је вероватно Станислав Краков), да би после рата била систематски спаљивана, тако да је остало свега неколико оригиналних примерака. Друго издање објављено је тек 1998. године (објавили су га “Погледи“), а ово сада је треће издање. Као што јој и само име каже, ова књига је заправо “листа“: уз шкрте коментаре, у њој се побрајају убиства, свирепи злочини и разбојништва почињени од стране комуниста, да би се, на последњим страницама, појавио и списак џелата. “Листа“ је, дакле, нешто неоспорно: на њу се не може ставити приговор, ту нема демантија. Стотине стварних људи, са именима, презименима, местом становања и занимањем, који се смењују на “крвавој листи“, убедљиво говоре о карактеру “народноослободилачке борбе“ и “социјалистичке револуције“.
Меки повез, мањи формат (А-5), илустровано, 102 странице.

5. Миодраг Бељаковић: Под облацима Србије

Korice pod oblacima Srbije 2 NET

Треће измењено и допуњено издање једне од најбољих мемоарских књига које долазе из српске политичке емиграције. Миодраг Бељаковић, рођен 1929. године у Крагујевцу, сликовито описује предратну Шумадију (одрастао је у Маслошеву код Тополе, где му је отац био учитељ), а потом ратно и поратно доба. Био је очевидац многих историјских догађаја, попут борбе изумеђу Немаца и четника октобра 1941. на сектору Баре – Љуљаци, због које су Немци стрељали 2.300 Срба у Шумарицама. Бељаковић је током борбе био код родбине у Љуљацима. Међу стрељанима 21. октобра био је и његов отац Петар, па је уложио много напора да расветли овај догађај. Потом детаљно описује живот у окупираном Крагујевцу и на крају долазак Црвена армије и партизана 1944. године. Комунисти му убијају ујака и био је сведок када су из гимназије одвели и потом убили његовог друга, најбољег ђака, петнаестогодишњег Живу Ковановића.

Меки повез, мањи формат (А-5), илустровано са 80 фотографија и докумената, 372 странице.

6. Др Војин Андрић – ратни дневник септембар – новембар 1944.

00 Ratni dnevnik 3

Др Војин Андрић је био најмлађи доктор наука у Краљевини Југославији. Био је председник омладине Српског културног клуба на челу са Слободаном Јовановићем и Драгишом Васићем, као и уредник листа “Нова Србадија“. На Равну Гору први пут одлази јуна 1941. Био је београдски илегалац, потом на служби у Врховној команди 1942/1943, па у омладинским штабовима, онда поново у Врховној команди, као шеф Пропагандног одељења, да би се крајем 1944. пријавио у командосе… Дневник је део досијеа “Војин Андрић“ који је водила Удба.
Меки повез, формат А-5, 114 страна, илустровано.

7. Предраг Д. Ивановић: Ко су љотићевци?

ko su ljoticevci KONACNO

Пред читаоцима је још једна књига са ломаче – “Ко су љотићевци“ аутора Предрага Д. Ивановића, премијерно објављена 1954. године у Чикагу. Књига је изузетно ретка, јер су је љотићевци, чим се појавила, сестематски набављали и спаљивали. Тај њихов чин се може разумети, јер су у књизи бројни сведоци описивали конкретна кривична дела љотићеваца, док је аутор директно позивао на задовољење правде. Међутим, тешко је разумети факат да ово дело практично не постоји за званичну историографију у Србији после 1990. године, када је освојена каква-таква слобода говора. Штавише, државни историчари, на катедрама и у институтима, и данас користе и препоручују студентима љотићевску емигрантску литературу, поред, наравно, комунистичке литературе.

Сем тога, љотићевске књиге су у Србији више пута прештампаване и релативно лако су доступне, док и даље нико не прештампава брошуре и књиге у којима је љотићевска пропаганда директно демантована, чији су аутори, поред Предрага Д. Ивановића, пуковници Бранислав Пантић и Јован Тришић, Војин К. Јаничић и други.

Предраг Д. Ивановић, предратни правник у Министарству унутрашњих послова и резервни официр који је рат провео у заробљеништву, био је један од лидера српске политичке емиграције у Америци. Још од послертаних избегличких логора постао је близак сарадник др Слободана Драшковића. Као правник, Ивановић је сачинио стручну анализу љотићевских (не)дела, нарочито настојећи да сакупи писане изјаве што већег броја сведока очевидаца. Занимљиво је да је већина тих сведока током рата припадала Српској државној стражи Милана Недића, међу којима су најпознатији потпуковник Манојло Кораћ и потпоручник Сава Јуришић, командант 2. гвозденог пука. Сви они заједно успели су да створе дело трајне вредности.

Меки повез, формат Б-5, 168 страна, илустровано.

8. Милослав Самарџић: Мајор Палошевић

Major Palosevic ok KONACNO

Миодраг Палошевић је живео 44 године, од којих само 14 није носио војничку униформу. У војсци је био од 1912. до 1916, па потом од 1919. године до краја живота.

После трагедије изазване раним губитком родитеља, и ра­тном драмом, његов живот креће узлазном линијом од је­се­ни 1916. године, тј. од почетка школовања у Француској.

Завршио је војну академију и лутао по гарнизонима ши­­ром земље, да би 1936. године добио службу у родном Бе­о­граду, и то као ордонанс официр веома популарног ге­не­рала Војислава Томића. На Палошевића прелази део ге­не­ралове славе у војним круговима, док у грађанском Бе­о­гра­ду његово име постаје познато када се учланио у Српски ку­лтурни клуб, 1939. године.

Официрска каријера Миодрага Палошевића достиже врхунац нешто раније током те 1939. године, ступањем на дужност у Главни ђенералштаб. Када је 1940. године рас­пи­сан конкурс за официре спе­ци­јалних четничких јединица, ма­јор Палошевић је реаговао импулсивно, због успомене на старе четнике, са којима је про­вео много времена као де­­чак. На конкурсу су тражени ели­тни официри, а како су сви официри Главног ђенера­л­ша­ба били елитни, жеља му је испуњена…

Из поговора Милослава Самарџића

Меки повез, формат А-5, 116 страна, богато илустровано.

 9. Милослав Самарџић: АЛБУМ ЂЕНЕРАЛА ДРАЖЕ

Album djenerala Draze

Формат Б-5, меки повез, 160 страна, 270 оригиналних фотографија, са описом ратног пута ђенерала Драже.

10. Милослав Самарџић: АЛБУМ НИКОЛЕ КАЛАБИЋА И ГОРСКЕ КРАЉЕВЕ ГАРДЕ

005 Album Kalabica i Gorske garde

Формат А-4, меки повез, 96 страна, 200 оригиналних фотографија Калабића и његових четника, са основним биографским подацима, као и са формацијом Гарде.

 11. Милослав Самарџић: ФАЛСИФИКАТИ ТВ СЕРИЈА „РАВНА ГОРА“

Falsifikati TV serije Ravna Gora_samo desna strana2 ( NET

Серија од које се много очекивало, а која је већину гледалаца разочарала. Још од прве епизоде видело се да нешто не шти­ма: Југословенска војска приказана је кроз лик једног пијаног официра који не хаје за немачки напад, 6. априла 1941, док су комунисти приказани нападно афирмативно, и то чак по стереотипима из доба соцреализма 1950-тих година, које су и они сами превазишли…
Формат А-5, меки повез, 160 страна, илустровано.

 12. Поручник Стево Воиновић: НА СЛУЖБИ КОД ДАНГИЋА

Na sluzbi kod Dangica

Формат А-5, меки повез, 142 стране. Биографски записи једног из групе од првих седам официра које је Дража 1941. године послао код мајора Дангића у Источну Босну.

13. Милослав Самарџић: БОРАЧКИ КРШ, роман

Boracki krs

Формат А-5, меки повез, 260 страна. Судбина две шумадијске породице од 19. века до 1943. године. Према истинитим догађајима.

14. Miloslav Samardzic: WWII in the Balkans: The actual history

WW2-in-the-Balkans-702x1024

This book references facts that until now were inaccessible in English. There are several reasons for that state of affairs. First, non-Serbian researchers rarely made use of local archives because of the language barrier. Second, as a practical matter, when referring in their books to events that took place in the Balkans, they were limited to the sources at hand. That was primarily the version systematically disseminated by Communist Yugoslavia in the translations of its authors’ narrative into the English language. Third, initially at least English-speaking authors did not necessarily find that regime-inspired version awkward because it was their countries’ governments that helped undermine the democratic system in the Kingdom of Yugoslavia. Hence, the message of this book is exceedingly simple: let’s start from the beginning!

152 pages, A-5 format, with 20 photos and facsimiles of primary source documents.

15. Споменица Јована С. Бабунског

15 Naslovna Spomenica Jovan S Babunski

Мемоари једног од најчувенијих старих четничких војвода. Војвода Бабунски је преживео стотине бојева, одликован је највишим домаћим и страним одликовањима, али је прерано преминуо, 17. фебруара 1920. године у Велесу, од грипа. Своју изузетну животну причу написао је током последњих дана живота.

Формат А-5, меки повез, 64 странице.

 16. Споменица Мицко Крстић Павловски

Vojvoda Micko NASLOVNA

Књига о једном од најстаријих четничких војвода. Као добровољац учествовао је у српско-турском рату 1876-1878, а своју прву чету оснива 1879. године у родном Поречу. Четује до 1882, када га Турци заробљавају и осуђују на 101 годину затвора. Српски конзул успева да га ослободи 1901, после чега он поново оснива чету…

Формат А-5, меки повез, 64 странице.

ЦЕНА ЗА СВИХ 16 КЊИГА: 3.600 ДИНАРА
ЗА БИЛО КОЈИХ 12 КЊИГА: 2.900 ДИНАРА
ЦЕНА ЗА БИЛО КОЈИХ 9 КЊИГА: 2.400 ДИНАРА

ЗА БИЛО КОЈИХ 5 КЊИГА: 1.900 ДИНАРА

Поштарина и порез урачунати. Плаћање поштару, приликом преузимања књига.

ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО ТЕЛЕФОНА 064/1-880-990 или електронском поштом: pogledikg@gmail.com

 

 

Затворено за коментаре.