7 књига – само 2.300 динара

7 knjiga plus_Layout 1 copy

7 knjiga plus_Layout 1 copy

ЗА БИЛО КОЈИХ 7 КЊИГА: 2.300 ДИНАРА
ЦЕНА ЗА БИЛО КОЈИХ 6 КЊИГА: 2.000 ДИНАРА

ЗА БИЛО КОЈИХ 5 КЊИГА: 1.700 ДИНАРА

Поштарина и порез урачунати. Плаћање поштару, приликом преузимања књига.

ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО ТЕЛЕФОНА 064/1-880-990 или електронском поштом: pogledikg@gmail.com

1. Милослав Самарџић: Забрањена историја

Zabranjena istorija

– Како је монах Калист претворен у комунисту?

– Како један потомак особе стављене под Слово “З“ описује четнике, а како квислинге (“Лагум“ – Светлана Велмар-Јанковић)?

– Шта прећуткују британски историчари Џон Крипс и Стеван К. Павловић?

– Зашто је књига Јозе Томашевића “Четници“ најцитиранија и у свету и на Балкану?

– Како немачки историчар Холм Зундхаусен описује Србе у Другом светском рату?

– Зашто “Ратни дневник Вермахта“ у ствари није дневник?

– Како су љотићевци Карапанџић и Слијепчевић описивали четнике?

– Каква је разлика између савремених званичних историчара и њихових претходника?

– Како су у својим делима Вук Драшковић и Војислав Шешељ описивали Дражу?

Меки повез, већи формат (Б-5), илустровано, 222 странице.

 

2. Предраг Д. Ивановић: Ко су љотићевци?

ko su ljoticevci KONACNO

Пред читаоцима је још једна књига са ломаче – “Ко су љотићевци“ аутора Предрага Д. Ивановића, премијерно објављена 1954. године у Чикагу. Књига је изузетно ретка, јер су је љотићевци, чим се појавила, сестематски набављали и спаљивали. Тај њихов чин се може разумети, јер су у књизи бројни сведоци описивали конкретна кривична дела љотићеваца, док је аутор директно позивао на задовољење правде. Међутим, тешко је разумети факат да ово дело практично не постоји за званичну историографију у Србији после 1990. године, када је освојена каква-таква слобода говора. Штавише, државни историчари, на катедрама и у институтима, и данас користе и препоручују студентима љотићевску емигрантску литературу, поред, наравно, комунистичке литературе.

Сем тога, љотићевске књиге су у Србији више пута прештампаване и релативно лако су доступне, док и даље нико не прештампава брошуре и књиге у којима је љотићевска пропаганда директно демантована, чији су аутори, поред Предрага Д. Ивановића, пуковници Бранислав Пантић и Јован Тришић, Војин К. Јаничић и други.

Предраг Д. Ивановић, предратни правник у Министарству унутрашњих послова и резервни официр који је рат провео у заробљеништву, био је један од лидера српске политичке емиграције у Америци. Још од послертаних избегличких логора постао је близак сарадник др Слободана Драшковића. Као правник, Ивановић је сачинио стручну анализу љотићевских (не)дела, нарочито настојећи да сакупи писане изјаве што већег броја сведока очевидаца. Занимљиво је да је већина тих сведока током рата припадала Српској државној стражи Милана Недића, међу којима су најпознатији потпуковник Манојло Кораћ и потпоручник Сава Јуришић, командант 2. гвозденог пука. Сви они заједно успели су да створе дело трајне вредности.

Меки повез, формат Б-5, 168 страна, илустровано.

3. Милослав Самарџић: Мајор Палошевић

Major Palosevic ok KONACNO

Миодраг Палошевић је живео 44 године, од којих само 14 није носио војничку униформу. У војсци је био од 1912. до 1916, па потом од 1919. године до краја живота.

После трагедије изазване раним губитком родитеља, и ра­тном драмом, његов живот креће узлазном линијом од је­се­ни 1916. године, тј. од почетка школовања у Француској.

Завршио је војну академију и лутао по гарнизонима ши­­ром земље, да би 1936. године добио службу у родном Бе­о­граду, и то као ордонанс официр веома популарног ге­не­рала Војислава Томића. На Палошевића прелази део ге­не­ралове славе у војним круговима, док у грађанском Бе­о­гра­ду његово име постаје познато када се учланио у Српски ку­лтурни клуб, 1939. године.

Официрска каријера Миодрага Палошевића достиже врхунац нешто раније током те 1939. године, ступањем на дужност у Главни ђенералштаб. Када је 1940. године рас­пи­сан конкурс за официре спе­ци­јалних четничких јединица, ма­јор Палошевић је реаговао импулсивно, због успомене на старе четнике, са којима је про­вео много времена као де­­чак. На конкурсу су тражени ели­тни официри, а како су сви официри Главног ђенера­л­ша­ба били елитни, жеља му је испуњена…

Меки повез, формат А-5, 116 страна, богато илустровано.

 4. Miloslav Samardzic: WWII in the Balkans: The actual history

WW2 in the Balkans

This book references facts that until now were inaccessible in English. There are several reasons for that state of affairs. First, non-Serbian researchers rarely made use of local archives because of the language barrier. Second, as a practical matter, when referring in their books to events that took place in the Balkans, they were limited to the sources at hand. That was primarily the version systematically disseminated by Communist Yugoslavia in the translations of its authors’ narrative into the English language. Third, initially at least English-speaking authors did not necessarily find that regime-inspired version awkward because it was their countries’ governments that helped undermine the democratic system in the Kingdom of Yugoslavia. Hence, the message of this book is exceedingly simple: let’s start from the beginning!

152 pages, A-5 format, with 20 photos and facsimiles of primary source documents.

Циљ ове књиге је да исприча неке приче којих до сада није било на енглеском говорном подручју. Није их било из више разлога. Прво, страни писци нису долазили у локалне архиве, због језичке баријере. Друго, они су ипак морали да у фуснотама својих књига наводе и нешто са Балкана, а то је било једино што су могли да нађу – верзију коју је комунистичка Југославија систематски ширила преводима на енглески. Треће, ауторима са енглеског говорног подручја та верзија у прво време и није била превише страна, јер су баш њихове државе помогле Титу да сруши демократски поредак Краљевине Југославије. Зато је порука ове књиге једноставно: Хајдемо све из почетка!

152 стране, меки повез, формат А-5, 20 оригиналних фотографија и докумената.

  

5. Милослав Самарџић: АЛБУМ ЂЕНЕРАЛА ДРАЖЕ

Album djenerala Draze

Формат Б-5, меки повез, 160 страна, 270 оригиналних фотографија, са описом ратног пута ђенерала Драже.

 

 6. Споменица Јована С. Бабунског

spomenica_jovana_s_babunskog_vv

Мемоари једног од најчувенијих старих четничких војвода. Војвода Бабунски је преживео стотине бојева, одликован је највишим домаћим и страним одликовањима, али је прерано преминуо, 17. фебруара 1920. године у Велесу, од грипа. Своју изузетну животну причу написао је током последњих дана живота.

Формат А-5, меки повез, 64 странице.

 

7. Споменица Мицко Крстић Павловски

Vojvoda Micko NASLOVNA

Књига о једном од најстаријих четничких војвода. Као добровољац учествовао је у српско-турском рату 1876-1878, а своју прву чету оснива 1879. године у родном Поречу. Четује до 1882, када га Турци заробљавају и осуђују на 101 годину затвора. Српски конзул успева да га ослободи 1901, после чега он поново оснива чету…

Формат А-5, меки повез, 64 странице.


ЗА БИЛО КОЈИХ 7 КЊИГА: 2.300 ДИНАРА
ЦЕНА ЗА БИЛО КОЈИХ 6 КЊИГА: 2.000 ДИНАРА

ЗА БИЛО КОЈИХ 5 КЊИГА: 1.700 ДИНАРА

Поштарина и порез урачунати. Плаћање поштару, приликом преузимања књига.

ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО ТЕЛЕФОНА 064/1-880-990 или електронском поштом: pogledikg@gmail.com

Затворено за коментаре.