9 књига плус ЦД – само 2.600 динара

10 knjiga plus CD_Layout 1 copy

 

9 knjiga plus CD_Layout 1 copy

ЦЕНА ЗА СВИХ 9 КЊИГА: 2.600 ДИНАРА
ЗА БИЛО КОЈИХ 7 КЊИГА: 2.200 ДИНАРА
ЦЕНА ЗА БИЛО КОЈИХ 6 КЊИГА: 2.000 ДИНАРА

ЗА БИЛО КОЈЕ 4 КЊИГЕ: 1.600 ДИНАРА

Поштарина и порез урачунати. Плаћање поштару, приликом преузимања књига.

ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО ТЕЛЕФОНА 064/1-880-990 или електронском поштом: pogledikg@gmail.com

УЗ СВАКИ ПАКЕТ ОД 9 КЊИГА ПОКЛОН ЦД Миће Петровића “20. века јунак“ – компилација са 18 најпопуларнијих песама
Mica Petrovic, CD NET
1. Миодраг Бељаковић: Под облацима Србије

Korice pod oblacima Srbije 2 NET

Треће измењено и допуњено издање једне од најбољих мемоарских књига које долазе из српске политичке емиграције. Миодраг Бељаковић, рођен 1929. године у Крагујевцу, сликовито описује предратну Шумадију (одрастао је у Маслошеву код Тополе, где му је отац био учитељ), а потом ратно и поратно доба. Био је очевидац многих историјских догађаја, попут борбе изумеђу Немаца и четника октобра 1941. на сектору Баре – Љуљаци, због које су Немци стрељали 2.300 Срба у Шумарицама. Бељаковић је током борбе био код родбине у Љуљацима. Међу стрељанима 21. октобра био је и његов отац Петар, па је уложио много напора да расветли овај догађај. Потом детаљно описује живот у окупираном Крагујевцу и на крају долазак Црвена армије и партизана 1944. године. Комунисти му убијају ујака и био је сведок када су из гимназије одвели и потом убили његовог друга, најбољег ђака, петнаестогодишњег Живу Ковановића.

Меки повез, мањи формат (А-5), илустровано са 80 фотографија и докумената, 372 странице.

2. Милослав Самарџић: “Сарадња партизана са Немцима, усташама и Албанцима“, друго допуњено издањe

saradnja-partizana-drugo-dopunjeno

Прва књига “Сарадње…“ била је једна од најтраженијих у издању “Погледа“. Објављена је 2006. године и одавно је распродата, а у међувремену је доживела и два издања у Словенији. Друго српско издање је допуњено новим документима и фотографијама, нарочито у вези сарадње партизана са усташама, која ће после читања ове књиге вероватно и највећим скептицима постати несумњива.

Меки повез, већи формат (Б-5), илустровано, 160 страница.

3. Крвава листа комунистичких злочина у Србији

krvava-lista

Ово је дословно књига са ломаче. Објављена је 1942. године у издању Недићевог апарата у Београду (аутор је вероватно Станислав Краков), да би после рата била систематски спаљивана, тако да је остало свега неколико оригиналних примерака. Друго издање објављено је тек 1998. године (објавили су га “Погледи“), а ово сада је треће издање. Као што јој и само име каже, ова књига је заправо “листа“: уз шкрте коментаре, у њој се побрајају убиства, свирепи злочини и разбојништва почињени од стране комуниста, да би се, на последњим страницама, појавио и списак џелата. “Листа“ је, дакле, нешто неоспорно: на њу се не може ставити приговор, ту нема демантија. Стотине стварних људи, са именима, презименима, местом становања и занимањем, који се смењују на “крвавој листи“, убедљиво говоре о карактеру “народноослободилачке борбе“ и “социјалистичке револуције“.
Меки повез, мањи формат (А-5), илустровано, 102 странице.

4. Др Војин Андрић – ратни дневник септембар – новембар 1944.

00 Ratni dnevnik 3

Др Војин Андрић је био најмлађи доктор наука у Краљевини Југославији. Био је председник омладине Српског културног клуба на челу са Слободаном Јовановићем и Драгишом Васићем, као и уредник листа “Нова Србадија“. На Равну Гору први пут одлази јуна 1941. Био је београдски илегалац, потом на служби у Врховној команди 1942/1943, па у омладинским штабовима, онда поново у Врховној команди, као шеф Пропагандног одељења, да би се крајем 1944. пријавио у командосе… Дневник је део досијеа “Војин Андрић“ који је водила Удба.
Меки повез, формат А-5, 114 страна, илустровано.

5. Др Драгић Јоксимовић: Браним ђенерала Дражу – најбоља одбрана у историји српског правосуђа

001 Korice dr Dragic Joksimovic NET

Да је била најбоља, до сада су знали само комунисти и зато је никада нису објавили. Они су више пута прештампавали стенограме са суђења ђенералу Дражи, па су чак напомињали да су претходни били цензурисани, али да цензуре више нема. Међутим – било је. Нецензурисана Јоксимовићева одбрана објављује се тек сада, у овој књизи.
Приредио: Милослав Самарџић
Меки повез, формат А-5, 144 стране, илустровано.

6. Милослав Самарџић: АЛБУМ НИКОЛЕ КАЛАБИЋА И ГОРСКЕ КРАЉЕВЕ ГАРДЕ

005 Album Kalabica i Gorske garde

Формат А-4, меки повез, 96 страна, 200 оригиналних фотографија Калабића и његових четника, са основним биографским подацима, као и са формацијом Гарде.

7. Милослав Самарџић: ФАЛСИФИКАТИ ТВ СЕРИЈА „РАВНА ГОРА“

Falsifikati TV serije Ravna Gora_samo desna strana2 ( NET

Серија од које се много очекивало, а која је већину гледалаца разочарала. Још од прве епизоде видело се да нешто не шти­ма: Југословенска војска приказана је кроз лик једног пијаног официра који не хаје за немачки напад, 6. априла 1941, док су комунисти приказани нападно афирмативно, и то чак по стереотипима из доба соцреализма 1950-тих година, које су и они сами превазишли…
Формат А-5, меки повез, 160 страна, илустровано.

8. Поручник Стево Војиновић: НА СЛУЖБИ КОД ДАНГИЋА

Na sluzbi kod Dangica

Формат А-5, меки повез, 142 стране. Биографски записи једног из групе од првих седам официра које је Дража 1941. године послао код мајора Дангића у Источну Босну.

9. Милослав Самарџић: БОРАЧКИ КРШ, роман
Boracki krs
Формат А-5, меки повез, 260 страна. Судбина две шумадијске породице од 19. века до 1943. године. Према истинитим догађајима.

ЦЕНА ЗА СВИХ 9 КЊИГА: 2.600 ДИНАРА
ЗА БИЛО КОЈИХ 7 КЊИГА: 2.200 ДИНАРА
ЦЕНА ЗА БИЛО КОЈИХ 6 КЊИГА: 2.000 ДИНАРА

ЗА БИЛО КОЈЕ 4 КЊИГЕ: 1.600 ДИНАРА

Поштарина и порез урачунати. Плаћање поштару, приликом преузимања књига.

ПОРУЏБИНЕ ПРЕКО ТЕЛЕФОНА 064/1-880-990 или електронском поштом: pogledikg@gmail.com

 

Затворено за коментаре.