Данко Манојловић: Ни сиромашније земље, ни више функционера-милионера

prosecne-plate-u-regionu-2008-2012-564x1024

prosecne-plate-u-regionu-2008-2012-564x1024

Најпознатији Срби који се појављују у „Панама паперс“ који су опљачкали све нас заједно и због којих ни лекар ни професор ни војниник ни полицајац не прима зараду коју заслужује.

Иако је прошло више од седам дана од сазнања за огромну аферу прања новца, иако се о томе истраге воде у целом свету, иако тајкуни из Србије заузимају значајно месту међу учесницима у овој афери, надлежне институције у Србији ћуте. Надлежнии органи, пре свега Tужилаштва, Пореске управе, Народне банке Србије, требало је да предузму све неопходне мере и да се сва лица која су повезана за „афером панама“ испитају, процесуирају, и казне за очигледно кршење закона.

Шта раде наше институције, полиција, тужилаштво, пореска управе, које на располагање имају све елементе принуде, када нису могли да открију очигледно кршње закона? Ни истраживање више од 100 новинара широм света није довољно да наше институције реагују, нешто предузму и отпочну нешто да раде, односно утврде очигледно прање новца, пренос новца стеченог извршењем кривичног дела, те очигледно избегавање плаћања пореза.

Веровали или не, ни сиромашније земље ни више мултимилионера. У Србији имамо  90 мултимилонера који вероватно финансирају напредњачки режим у Србији, а за које су новинари из више од 100 светских медија, открили да су власници офшор компанија, које се често користе за обављање тајних пословних аранжмана и избегавање плаћања пореза.

Напредњачки режим на челу са Александром Вучићем довео је Србију на ивицу банкрота. И оно што смо имали 2012.год. када је дошао на власт Александар Вучић је успео да смањи и уништи. Имамо најмања примања у европи, најскупље основне животне намирнице, плаћамо најскупље гориво и хигијенска средсдства, имамо највеће камате на  кредите којим нам стране банке деру кожу са леђа, али зато лицима са списка, имовина и капитал расте и увећава се, док народ Србије гладује и једва саставља крај са крајем.

Коме Александар Вучић није наплатио порез већ су морали новац да износе на офшор компаније преко агенције „Mossack Fonseca“ ?

Неке од особа које се помињу, биле су под кривичним истрагама или су оптужене за кривична дела, која се тичу пословања у офшору. Други су, међутим, користили ове фирме наводно у законитим оквирима. Ко се све налази на листама можете погледати у овом чланку сајта КРИК, а такође и на овом чланку на сајту Правда.рс.

Са афером „Досије Панама“ повезани су, а са сигурношћу се може рећи опљачкали су све нас бизнисмени; Владимир Делић, Игор Сабо, Зоран Дракулић, те Слободан Анђић, Срђан Шапер, Милан Поповић, Војин Лазаревић, Миодраг Костић, Предраг Лучић, Љиљана Мишковић, Филип Цептер, пилоти Слободан Стричевић, Ђорђе Јовановић и Владимир Бањац, дизајнерка Роксанда Илинчић, фудбалер Дарко Ковачевић, грађевинац Зоран Флорић и други.

Основано се може закључити да за четири године власти Александар Вучић, председник Владе, који је поднео оставку, нит зна нити сме да дирне у крупни капитал тајкуна и криминалаца. Не зна, неће и не сме да утврди ко је када и како опљачкао Србију. Разлог је једноставан, зато што вероватно и Александар Вучић прима новац од криминалаца и тајкуна. Једино Двери ником ништа не дугују и имају снаге и знања да се обрачунају са свим оним који су опљачкали Србију, енормно се обогатили а грађане Србије довели на просјачки штап.

Чињеница је, да је за претходне четири године било много медијских представа хапшења, али да није завршен нити један судски поступак и да се у затворима Србије данас на вишегодишњој робији на основу правоснажне пресуде не налази нити један политичар, тајкун или криминалац који је опљачкао Србију. Двери су за доношење Закона о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1989. године и одузимању незаконито стечене имовине која би се вратила народу и држави.

ДВЕРИ и ДСС  вас позивају да се ујединимо и да вратимо Србији политику која подразумева породицу на првом месту, економски патриотизам, ред, рад, поштење, морал, духовност и коначно #срећу за Србију.

Данко Манојловић

Двери

Затворено за коментаре.