Погледи
Ни један коментар неће бити обрисан, без обзира на политички или лични став, уколико буде написан у складу са основним цивилизацијским нормама. Оснивач форума није одговоран за изношење личних ставова посетилаца форума.

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Login to check your private messagesLogin to check your private messages   LoginLogin 

Светско Првенство у кошарци, 2010.
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Post new topic   Reply to topic    Погледи Forum Index -> Кошарка
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kreativac

PostPosted: Fri Sep 10, 2010 7:29 pm    Post subject: Reply with quote

Било би правично да финале играмо против Литваније.Судар српског вица и литванског шута.
Коста

PostPosted: Fri Sep 10, 2010 8:11 pm    Post subject: Reply with quote

Како нислиш Србског "вица"?
Миша

PostPosted: Fri Sep 10, 2010 10:16 pm    Post subject: Reply with quote

Napokon, vidite kako se prelomilo u glavama igraca i kakva je motivacija, kako razmisljaju ovo volim da cujem.

Kešelj: Bitno je koliku svetinju branimo

Legenda kaže da je Car Lazar, noć uoči Kosovske bitke, rekao: "Ja ne odlučujem da li ću da krenem u boj na osnovu toga kolika mi sila preti, već koliko je svetinja koju branim".

"Turci će imati podršku poblike i u tome naravno veliku prednost. Ali, nije bitno kolika te sila napada, već kolika je svetinja koju braniš. Branićemo se da izdržimo taj prvi udarac, a onda kada dođe vreme za to, da zadamo naš. Bićemo spremni", rekao je Kešelj, koji je odlično shvatio i još bolje sproveo u delo svoju ulogu u timu Srbije.[/b]

http://www.mondo.rs/s182415/Keselj-_Bitno_je_koliku_svetinju_branimo.html

Eh, da ovako cela nacija razmislja gde bi nam bio kraj!
View users profile Send private message
Момчило

PostPosted: Fri Sep 10, 2010 10:41 pm    Post subject: Reply with quote

kreativac wrote:
Било би правично да финале

Апсолутно судар две исконски кошаркашке нације! Smile
Мада је јако вероватно да ће надопинговани црнци бити јачи у полуфиналу(не бољи)
Back to top Podeli na facebook
Коста

PostPosted: Fri Sep 10, 2010 11:35 pm    Post subject: Reply with quote

Јес да нисам много упућен у медицини и професионалној кошарци, али не могу да верујем да допинг помаже у прецизност шутирања ка кошу. Smile

Едит: може ли ми ко рећи из ког разлога Мачван најмање улази у игри, а колико се сећам прошле године на ЕП-у је имао већу улогу?
Момчило

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 12:03 am    Post subject: Reply with quote

Веруј Коста, па логично је да неком ко не осећа умор бити лакше да буде констанатан у шуту.
Погледај како само трче пун гас целу уткакмицу све ће ти се само рећи.

Мачван је добар нема шта али на четворци имамо и Величковића и Савановића. Нема места једноставно, може да се спусти он на 2 и 3 али је спор и губи дуеле...
Коста

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 12:29 am    Post subject: Reply with quote

Момчило wrote:
Веруј Коста, па логично је да неком ко не осећа умор бити лакше да буде констанатан у шуту.
Погледај како само трче пун гас целу уткакмицу све ће ти се само рећи.

Гледао сам их мало, нарочито против Русије, стекао сам утисак при крају да су Руси превише лако изгубили, а ови тешко погађали и за 2 поена када су их Руси стискали, те и да јесу допинговани не исплати им се баш, јер да су Руси мало више веровали у победу, добили би их са 20 разлике.
Момчило wrote:
Мачван је добар нема шта али на четворци имамо и Величковића и Савановића. Нема места једноставно, може да се спусти он на 2 и 3 али је спор и губи дуеле...

Да, Величковић, а и није баш до утакмице са Шпанијом блистао, а и Савановић је одлично искористио прилике.
Али с обзиром на тежину Мачвана, ваљало би пробати пребацити га на петици, (а и јесте спор као петица) нарочито против Турске који имају тешке центре, а нешто нисам баш сигуран да ће лаки Перовић и Крстић моћи се изборити са неким Савасом. Уосталом, Дуда зна најбоље који ће рецепт применити и за Турке и за Амере, једино би можда са Литванцима било незгодно, како ми се чини да играмо сличну кошарку.
Коста

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 11:03 pm    Post subject: Reply with quote

Каква штета. Суђење је било очајно. Свака част клинцима који су се заиста борили до задње секунде. Криво ми је што задња акција није грешка Кешеља, већ производ конфузије 2 блока - 2 турчина и нађе турчин иглене уши кроз које се провуче да их доведе у вођство. врло љут
Миша

PostPosted: Sun Sep 12, 2010 12:09 am    Post subject: Reply with quote

Novica Veličković ne žele da ćuti - ne želi da "sramota za košarku" pada pod senku bilo čega.

"Nemam reči u ovom trenutku, ali ja ne mogu da ćutim. O kakvoj mi namernoj ličnoj grešci pričamo. Pa Ašika kad god udarimo po ruci on se drži za nogu. Krle ne napravi u zadnjem napadu faul ovaj uspe da zakuca i sviraju nam faul, postalo je nebitno da li ga je zaista bilo ili ne... Ma ne znam šta da vam kažem. Da li mi verujete da sada mislim da mi je ovo najteži poraz u karijeri. Možda ja nemam pravo sve ovo da pričam, ali jednostavno ne mogu da zadržim to u sebi", rekao je Novica nekoliko sekundi posle izgubljenog meča, ali i dodao, da zna, kao i njegov drug Nenad, da će Srbija imati snage da se bori za bronzu.
ВладимирНиш

PostPosted: Sun Sep 12, 2010 5:44 am    Post subject: Reply with quote

Србија је морални победник и светски шампион, а време наших младих кошаркаша тек долази. На олимпијади у Лондону биће окршаја између Србије и САД...

http://www.youtube.com/watch?v=yvAJVfdMNCE&feature=player_embedded
Aleksandar Dincic

PostPosted: Sun Sep 12, 2010 8:16 am    Post subject: Reply with quote

Судије су изгурале Турцима финале. Очајно суђење. Они нам кидишу на бекове и убише их без фаула, а ми не смемо ни да их пипнемо...
Ако је оно намерна лична грешка-онда стварно неко има проблема са правилима. Гулер се расправља са судијама и виче, не добија техничку при нашем вођству од пет разлике. Њихов центар пада буквално на Крстића, то је фаул, судија суди крај утакмице. Њихов центар скида лопту која секунд путује и иде ка силазној путању-то је рампа...
Старшно колико су судије помогле Турцима. Срамотно суђење и још срамотније финале, али ту им је и крај. Немају шансе против Американаца.
Момчило

PostPosted: Sun Sep 12, 2010 8:50 am    Post subject: Reply with quote

Суђење је било поприлично добро до другог полувремена, али онда су попустили под притиском.
Онај 5. фаул Крстића је био криминално досуђен, турчин закуцава а он га у паду додирује руком и добија фаул...
Исти такав је требао да буде досуђен за нас при оном фантастичном пасу ка Величковићу на пола секунде до краја али није јер су они били домаћини.
Али нешто друго нас је избацилио из финала....
Очигледан је био недостатак јаке четворке тј. Милића јер су нас пре крај одвалили у офанзивном скоку и експлозивног бека тј. Ракочевића (он трчи 100 метара за мање од 11 секунди Shocked Shocked Shocked ) који би стигао ону малу уштву што нас полагањем закопа.
Лепо рече Светислав Пешић пред финалну уткамицу у Индијанополису: "Ако одиграмо фантастичну одбрану и обичан напад постаћемо прваци света"
Одиграли, постали а ми сад чекамо ОИ.
Коста

PostPosted: Sun Sep 12, 2010 11:29 am    Post subject: Reply with quote

Ја сам запазио најмање 5 фаула у нападу Турака, које би сваки судија на неутралном терену свирао. Безброј грешака у њиховој одбрани, пустише их судије да се како грубом игром домогну финала. И онај турчин који доби шамар по образу од Теодосића па се после фол држи за око и наводно не може да изведе слободна бацања, а нисам видео да је иједан судија пришао му да погледа око и процени јели фолира или је заиста повређен, него све на часну реч. Каква невиђена крађа! Не памтим када сам задњи пут гледао тако очигледну крађу у кошарци. врло љут
Вања

PostPosted: Sun Sep 12, 2010 11:32 am    Post subject: Reply with quote

Знам да звучи као извлачење за пораз, али Турцима су судије пружиле огромну помоћ. Биће ми драго да их американци згазе у финалу.
Коста

PostPosted: Sun Sep 12, 2010 11:47 am    Post subject: Reply with quote

Није овог пута изговор за пораз, никако не може бити. Ово је очигледна крађа, и треба уложити жалбу ФИБА за нпр. фолирање, оног турчина који слабо изводи слободна бацања, због чега се држао за око, за недосуђена 2 пресудна фаула над Величковићем и без потребе суђен над Крстићем, такође и за недосуђен фаул над Теодосићем када је изводио тројку и као Кобе Брајант наместио се тако да га турчин само може фаулирати.

Ово ме подсећа на светско првенство у фудбалу у Француској '98, мислим да је било четвртфинале, Француска и ваљда Парагвај: изводе Французи корнер, дефанзивац гурне у стомак Лоран Блан-а, а овај се ухвати за око и падне, али оправдано због фолирања добија црвени картон.
Post new topic   Reply to topic    Погледи Forum Index -> Кошарка All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 3 of 4

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum