Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 0 Гласова - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
19833
15-09-2019, 08:14 PM
Порука: #1
19833
На РТС стално иде реклама о Националном центру за критичко мишљење о појмовима на интернету. Тај Национални центар има и контакт број код компаније МТС, који гласи 19833.
Нико не зна ко је основао овај Национални центар, ко је прописао правила његовог рада, нити ко је одговоран за информације које се пласирају овим путем... Генерално, ништа није регулисано у вези овога.
Узмимо пример:
Отац има неких четрдесетак година, гледа нешто на интернету и почне да плаче. Прилази му син тинејџер и пита га знатижељно зашто плаче. Отац му каже да је управо видео слику свог деде, а дечаковог прадеде, и тек сад сазнао да је погинуо у борби против Немаца у Београду, као припадник Југословенске војске, једине легалне војске на тлу Краљевине Југославије, под командом Драже Михаиловића.
Син узбуђен, целу ноћ није ока затворио. Жели нешто да предузме. Сазнаје за број 19833. Позива... Тамо га пажљиво саслушају и питају на ком сајту је нашао тај податак. После краћих консултација, јављају се дечаку и кажу му да су консултовали ИСИС. Тај податак је пронађен на сајту часописа Погледи. ИСИС тврди да то није респектабилан извор на интернету, јер су се партизани, а не четници борили против окупатора у Београду. Они признају да су постојала "два антифашистичка покрета", али никако да је само ЈВ под командом Драже Михаиловића била легална војска те државе. Дакле, пошто темељни принципи тог сајта нису кредибилни са становишта званичне државе и науке, било какав податак на истом сајту није поуздан.
Дечак сав срећан чека оца да дође са посла. Све ово му саопштава и саветује:" Немој, ћале, да више слушаш те лажове. Уосталом, гледао сам слику- оно није прадеда, него прабаба." Баја
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)