Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 13 Гласова - 3.46 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Активности српске Династије Карађорђевић
23-03-2015, 06:35 PM
Порука: #841
RE: Активности српске Династије Карађорђевић
Увек ћемо се сећати жртава НАТО бомбардовања

[Слика: princ6.jpg]

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар је поводом 24. марта, шеснаесте годишњице НАТО бомбардовања Србије, у свом обраћању јавности истакао:

„Са великом тугом сећамо се ужасне агресије и патње које су претрпели сви наши грађани, наша земља, оних који су трагично настрадали, и њихових породица. То је био случај свеобухватне агресије какав Европа не памти од времена Другог светског рата, а која није била одобрена од стране Уједињених Нација.

И после шеснаест година Србија се бори да се опорави од разарања које је претрпела бомбардовањем наших грађана, наше земље и разарањем инфраструктуре. Још једном се на жалост показало да насиље само рађа ново насиље, а да се до трајних решења на простору бивше Југославије, и другде, може доћи само мирним путем.

Изгубљени животи људи, као и многобројни повређени, никада не смеју бити заборављени, и заувек ће остати у нашим срцима.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-03-2015, 06:56 PM
Порука: #842
RE: Активности српске Династије Карађорђевић
Каже овај облик о бомбардовању Србије!

Цитат:Karađorđević: Baš zato što smo ginuli od NATO-a moramo da se okrenemo zapadu

BEOGRAD- Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je danas, povodom obeležavanja 16 godina od početka NATO bombardovanja, da se Srbija zarad uspomene na nastradale mora okrenuti – Evropi i Evropskoj uniji.

„Izgubljeni životi ljudi, kao i brojni povređeni, nikada ne smeju biti zaboravljeni i zauvek će ostati u našim srcima. Ipak, zarad uspomene na postradale, moramo se okrenuti boljoj budućnosti za sve naše građane, Evropi i EU – velikoj porodici naroda kojoj se moramo pridružiti i gde nam je sasvim sigurno mesto“, rekao je princ Karađorđević u pisanoj izjavi.

On je istakao da je bombardovanje još jednom pokazalo da nasilje samo rađa novo nasilje, a da se do trajnih rešenja na prostoru bivše Jugoslavije može doći samo mirnim putem.

Naveo je da se Srbija sa velikom tugom seća užasne agresije i patnje koje su pretrpeli svi građani, kao i onih koji su tragično nastradali, i njihovih porodica.

„To je bio slučaj sveobuhvatne agresije kakav Evropa ne pamti od vremena Drugog svetskog rata, a koja nije bila odobrena od strane UN“, naveo je princ Karađorđević.

On je ocenio da se Srbija i dalje bori da se oporavi od razaranja koje je pretrpela bombardovanjem svojih građana, zemlje i razaranjem infrastrukture.

Izvor: Tanjug

[Слика: karadjordjevic-650x389.png]

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
24-03-2015, 04:56 AM (Последња измена: 24-03-2015 05:14 AM од ПРОСВЕТАР.)
Порука: #843
RE: КО ЈЕ ПРЕТЕНДЕНТ АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ?
Претендент Александар Карађорђевић:

Цитат:Баш зато што смо гинули од НАТО-а морамо да се окренемо западу!

Ово је невероватно!

ПРЕТЕНДЕНТ ПРЕДЛАЖЕ СРБСКОМ НАРОДУ ДА УЧИНИ ИСТО ОНО ШТО ЈЕ ПРЕДЛАГАО ОЧУХ КАРАЂОРЂЕВ ПЕТРОНИЈЕ ОНЕ ДАВНЕ ГОДИНЕ КАД СУ СРБИ ИЗАБРАЛИ СЛОБОДУ УМЕСТО РОПСТВА!

Међутим!

ЊЕГОВ ПРЕДАК И ЗАЧЕТНИК СВЕТЛОГ КАРАЂОРЂЕВИЋА ДОМА, ВОЖД СРБСКИ ЂОРЂЕ ПЕТРОВИЋ-КАРАЂОРЂЕ, НИЈЕ ПОСЛУШАО ОЧУХА ПЕТРОНИЈА, НАПРОТИВ!

Наиме познато је да је очух Карађорђев Петроније, већ у годинама, спутан поданичким рајинским животом у страху који је турски окупатор успео да угради у његову рајетинску душу и у страху од неизвесности која је очекивала Србе у слободи, не само да је тражио да се бегунци поврате назад под турску зулум, већ је припретио да ће одати Турцима све Србе предвођене његовим посинком Карађорђем.

Он је тада највероватније изговорио исте ове речи које запенушени Претендент нама сад понавља, па каже:

Баш зато што смо гинули од Турака морамо да се окренемо назад и да се вратимо у ропство!

Знамо како је издајник прошао!

Наравоученије:

Изгледа да је овај Претендент пре потомак Петронијев него Карађорђев!

[Слика: princ-karadjordjevic.png]

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
24-03-2015, 08:38 AM
Порука: #844
RE: Активности српске Династије Карађорђевић
Престолонаследник Александар отворио изложбу „Генерал Михаиловић – први борац за слободу у окупираној Европи“ у Белом Двору

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су домаћини отварања изложбе „Генерал Михаиловић – први борац за слободу у окупираној Европи“ данас у Белом Двору у Београду.

Поздрављајући госте, Њ.К.В. Престолонаследник Александар је истакао: „Мојој супрузи и мени велико је задовољство да вам пожелимо добродошлицу вечерас, на отварању изложбе „Генерал Михаиловић – први борац за слободу у окупираној Европи“, аутора Душана Бабца, члана Крунског већа. Вечерас ћемо сви заједно у Сава Центру присуствовати премијери филма „За Краља и Отаџбину“. Желим да се посебно захвалим аутору филма господину Радошу Бајићу, на његовом изузетном уметничком делу. Сигуран сам да ће овај филм значајно допринети даљем расветљавању улоге генерала Михаиловића и југословенске војске у отаџбини у српској историји. Априла хиљаду деветсто четрдесет прве, заједно са неколико стотина официра и војника, пуковник Михаиловић створио је први покрет отпора у Другом светском рату, не само у Југославији него и у целој Европи. Као што је био први који је пружио отпор нацистичкој окупацији, генерал Михаиловић био је и први који се супротставио бруталној послератној комунистичкој диктатури. Процес његове судске рехабилитације започео је две хиљаде шесте године и ја се искрено надам да ће у што скорије време бити окончан. Национално помирење може да почива само на истини, исправљању неправди и праштању. Нашој земљи је неопходно више јединства, правде и правичности за све. Молимо се за све који су изгубили своје животе на свим странама!“, истакао је Престолонаследник.

Обраћајући се присутнима, аутор филма „За Краља и Отаџбину“ г-дин Радош Бајић је истакао: „На крају тешког и трновитог пута на којем сам се ваљда Божијом вољом нашао – после десет епизода ТВ Серије „Равна Гора“, којој су тек што је узлетела сасечена крила – филмом „За Краља и Отаџбину“ опраштам се од теме која је више од седам деценија била забрањена, скрајнута и затрпана лажима, једноумљем и бешчашћем. Опраштам се, а тек смо почели. Када Вас вечерас видим, у оволиком броју, са срцима за истину и за правду – не жалим што сам почињао“- истакао је г-дин Бајић.

Специјалну част својим присуством на отварању указао је Њ.Е. г-дин Хајнц Вилхелм, амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствоваће вечерас од 20:30 часова премијери филма „За Краља и отаџбину“ у београдском Сава центру.

По завршеној пројекцији, присутнима ће се обратити Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар који ће одликовати г-дина Радоша Бајића, аутора филма „За Краља и отаџбину“ Орденом Круне III реда, за заслуге за Краљевски Дом, за народно и опште добро.

Изложба „Генерал Михаиловић – Први борац за слободу у окупираној Европи“ биће отворена сваког радног дана до 3. априла 2015. године. Сви грађани који су заинтересовани да посете ову интересантну изложбу, могу то да учине у оквиру групних обилазака, у термину од 10:00 часова уз обавезну најаву на телефон: 011 306 4000 или путем е-поште на kancelarija@dvor.rs

Фонд Краљевски Двор жели да се захвали Архиву Југославије, Архиву САНУ, амбасади Републике Француске у Србији, амбасади Сједињених Америчких Држава у Србији, члановима Крунског савета академику Матији Бећковићу и г-дину Слободану Марковићу, г-дину Милославу Самарџићу, г-дину Бранку Јевтићу, г-дину Александру Чолићу, и г-ђи Александри Ребић и г-дину Бранку Петровићу из Сједињених Америчких Држава на несебичној помоћи и доприносу у припреми изложбе.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
24-03-2015, 05:07 PM
Порука: #845
RE: КО ЈЕ ПРЕТЕНДЕНТ АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ?
Нема ту разлога за чуђење. Југословенски принц Александар није Србин ни по духу, ни по крви.
Његова баба била је румунска принцеза, по крви Немица, а мајка му је била грчка принцеза, такође по крви Немица.
Он има само трећину српске крви, како да буде Србин?
То се рађа, то се не постаје.
О српском духу да не трошимо речи. Сећамо се сви како је честитао хапшење Ратка Маладића и како се веселио и он и ови злотвори који га подржавају.
Подржава га најгори и најпокваренији олош. Само они и нико, али НИКО нормалан.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
24-03-2015, 06:24 PM
Порука: #846
RE: Активности српске Династије Карађорђевић
Престолонаследник Александар званично отворио конференцију Енертех Балкан 2015 у Београду

[Слика: IMG_7073m.jpg]

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар званично је данас отворио конференцију Енертех Балкан 2015 која се одржава у хотелу Хајат у Београду.

У свом поздравном говору, Њ.К.В. Престолонаследник Александар је истакао: „Са великим задовољством отварам трећу годишњу конференцију Енертех Балкан и поздрављам све вас на овој одличној прилици за размену знања, јачање постојеćих и успостављање нових пословних веза. Како зелена енергија добија све значајнију улогу у нашем свакодневном животу, веома сам задовољан што су организатори изабрали Београд за место одржавања овог панбалканског догађаја, и што данас овде видим представнике најзначајнијих компанија из региона које се баве применом пројеката обновљиве енергије, поготово енергије ветра и хидро енергије. Србија има огроман потенцијал да постане регионално чвориште по питању енергије ветра и хидро енергије, и надам се да ће многобројни нови пројекти заживети током година пред нама, стварајући нова радна места и јачајући енергетску независност земље.”

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
24-03-2015, 07:28 PM
Порука: #847
RE: Активности српске Династије Карађорђевић
Је ли тај говор сам написао?

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
24-03-2015, 08:30 PM (Последња измена: 24-03-2015 08:31 PM од херцеговац.)
Порука: #848
RE: Активности српске Династије Карађорђевић
Који? Мислиш на овај?

Уклопио га ки да га је троимени Стефановић Караџић учио!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
25-03-2015, 08:34 AM
Порука: #849
RE: Активности српске Династије Карађорђевић
Краљевски пар на премијери филма „За краља и отаџбину“ у Сава центру у Београду

[Слика: IMG_6953m.jpg]

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовала су синоћ премијери филма „За краља и отаџбину“ аутора Радоша Бајића приказаног у препуној великој дворани Сава центра у Београду.

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар је одликовао аутора Радоша Бајића Орденом Круне III реда, за заслуге за Краљевски Дом, за народно и опште добро.

У свом обраћању, Престолонаследник Александар је истакао: „Веома сам срећан и поносан што је премијера филма „За краља и отаџбину“ изазвала оволику пажњу јавности. Историју нико не може да избрише, и она увек све догађаје и све личности постави на право место. Желим да се посебно захвалим аутору филма господину Радошу Бајићу на његовом изузетном уметничком делу. Сигуран сам да ће овај филм значајно допринети даљем расветљавању новије српске историје. Зато сам одлучио да господину Радошу Бајићу доделим Орден Круне! Молимо се за све који су изгубили своје животе на свим странама!“

Престолонаследник је женским члановима екипе поклонио цвеће, што је изазвало громогласан аплауз.

Радош Бајић се срдачно захвалио Престолонаследнику на указаној части.

Филм „За краља и отаџбину“ носи снажну антиратну и хуману поруку. Посвећен је свим родољубима и патриотама који су 1941. године бранили своју земљу и одаје почаст најбољим слободарским традицијама и тежњама српског народа.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
25-03-2015, 01:04 PM
Порука: #850
RE: Активности српске Династије Карађорђевић
Цитат: Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар је одликовао аутора Радоша Бајића Орденом Круне III реда, за заслуге за Краљевски Дом, за народно и опште добро.

Владимире, па Радашин већи и заслужнији Монархиста од тебе? Шок

.

Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
25-03-2015, 04:54 PM
Порука: #851
RE: Активности српске Династије Карађорђевић
НАЈАВА ДОГАЂАЈА

Отварање традиционалног ускршњег базара рукотворина под покровитељством Фондације Принцезе Катарине


Београд, 25. март 2015. – У петак, 27. марта 2015. године у 10 часова у кући Ђуре Јакшића (Скадарска 34) у Београду, биће отворен традиционални Ускршњи базар рукотворина жена избеглица и расељених лица, који се и ове године одржава под покровитељством Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине.


Базар ће свечано отворити Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина заједно са г-дин Владимиром Цуцићем, комесаром за избеглице Републике Србије, у присуству бројних званица из културног и јавног живота Београда, као и представника дипломатског кора.

Базар ће бити отворен у петак, суботу и недељу, 27, 28. и 29 марта, од 10 до 19 часова.

Сав приход са базара иде у корист жена избеглица и њихових породица, као и социјално угроженим лицима.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
26-03-2015, 09:37 PM
Порука: #852
RE: Активности српске Династије Карађорђевић
Па што онда ''очетничени'' југословенски принц, који је по крви Немац, слави и честита хапшење Ратка Младића и редовно одлази у амбасаду НДХ на прославу дана ''хрватске државности''?
И даље поносно држи усташку шаховницу на свом породичном грбу, после два таласа геноцида од 1941. до 1995.
Чудан неки четник...
Можда швапски четник...
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
27-03-2015, 06:30 AM (Последња измена: 27-03-2015 06:48 AM од Ројалист.)
Порука: #853
RE: Активности српске Династије Карађорђевић
Kaд вас двојица у вашим кућама или бар у вашем граду, организујете изложбу о Дражи, онда се јавите, на небулозе не одговарамБаја

Deca iz međunarodnih škola gosti Kraljevskog Dvora na obrazovnoj turi „Deca pomažu deci"

Beograd, 26. mart 2015. – Deca iz Beogradskih međunarodnih škola posetila su Kraljevski Dvor u protekla dva dana, u okviru dobrotvorne akcije „Deca pomažu deci“, koju svake godine pred Vaskršnje praznike organizuje Fondacija Princeze Katarine.

Đaci iz Međunarodne škole Beograd, Međunarodne britanske škole, Nemačke međunarodne škole, Bruk Hil međunarodne škole i Međunarodnog obdaništa Beograd bili su u prilici da slušaju profesionalnog turističkog vodiča koja im je u okviru ture Dvorskog kompleksa pričala o zanimljivostima iz istorije dvora i umetničkim delima koja ga krase, u okviru obilaska Dvorskog kompleksa. Đaci su ujedno osetili lepotu dobročinstva darivanjem poklona za svoje vršnjake iz domova za nezbrinutu decu. Ideja projekta je bila da se deca upoznaju sa dobrotvornim aktivnostima i nauče kako da pomognu svojim vršnjacima iz domova za decu bez roditeljskog staranja, deci sa invaliditetom i romskoj deci.

Darovi koje su đaci velikodušno poklonili za svoje drugare biće uručeni na tradicionalnim Vaskršnjim prijemima koja će Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina organizovati u Belom Dvoru, u utorak, 7. aprila 2015.

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina primili su mališane i razgovarali sa njima o važnosti darivanja istakavši da su ponosni na njih, jer i tako mladi imaju svest i saosećanje da pomognu svojim vršnjacima i ulepšaju im praznične dane najraznovrsnijim igračkama, naglasivši da je ta saosećajnost preduslov da kada porastu budu dobri ljudi.

Изложба посвећена Армиском Ђенералу,Министру војном Драгољубу Михаиловићу на Двору

У Београду на Белом Двору отворена је изложба докумената о раду и животу Генерала Михајиловића.Делегацију Равногорског покрета ,коју су чинили Председник Равногорског покрета Предраг Богићевић,секретар покрета Славољуб Ђурђевић и председник централне области Душан Марковић је званично представљала директне,легитимне носиоце његове идеје. На пријему у двору Равногорци су примљени као пријатељи и драги гости престолонаследника а и режисера господина Бајића.На пријему у Белом Двору су представници покрета имали више контаката са личностима из јавног живота и естраде.Интересовање за мишљење носиоца идеје о филму и изложби је било изузетно.Тиме се наставља сарадња Равногорског покрета и Краљевине Србије,две братске организације.са вером у Бога за Краља и Отаџбину!
Живео краљ!


http://www.ravnogorskipokret.com/izlozba...-na-dvoru/

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
27-03-2015, 08:47 PM
Порука: #854
RE: Активности српске Династије Карађорђевић
Организује изложбе, а његов отац издао тог генерала Дражу.
Наравно да се он никад од тога није оградио и јавно осудио свог издајничког оца.
Врло занимљиви људи ти Карађорђевићи.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)