Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 0 Гласова - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Апис и Дража
08-12-2016, 02:09 AM
Порука: #1
Апис и Дража
Мислим да није на форуму помињано, па постављам као тему за размишљање.
Наиме, током тзв Солунског процеса, ДДАпису и осталима, војни тужилац је позвао као сведоке низ официра , од којих су неки припадали, а неки нису организацији Уједињење или смрт. Велики број тих официра се одазвао позиву и неки се нису баш долично понели према оптуженима, са којима су толике године дружбовали и ратовали. Али, није то тема.
Занимљиво је ко је још позван, али је одбио да сведочи, због тога што се то сматрало солидарисањем са оптуженима, или бар, неком врстом неслагања са тим процесом.Има ту јако живописних имена, али једно је посебно занимљиво. То је име Драгољуба Михаиловића.
Касније, након 17 и по година, исти Драгољуб Михаиловић прати тело краља Александра од мора до Београда. Истог човека на кога је Апис наводно извршио атентат у Солуну.
Наравно, ово је само једна историјска занимљивост без посебног значаја, али да видимо колико је дуго трајање једне велике историјске личности која персонификује на више начина историју нашег народа кроз врло тешка времена. Наравно, ту се види и колико је лично поштење имао Дража, што ће касније њему онемогућавати нормалан развој војне каријере.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
08-12-2016, 03:36 AM (Последња измена: 08-12-2016 03:37 AM од мунгос.)
Порука: #2
RE: Апис и Дража
Као прво, то није био никакав "судски процес" него обична перверзија заснована на лажи и болесним амбицијама једног појединца, хомосексуалца такозваног краља А. Цијели "процес" тј. курвањско елиминисање Аписа и његови људи је дјело Александра и његовог хомосексуалног партнера Петра Живковића.

Друго, не видим какве је везе имао Дража са Аписом и његовим људима? Можда су га хтјели употребити као "свједока" али чему, ко је уопште Дража тада?
Ко да ионако нијесу имали лажни "свједока" и на бацање.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)