Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 3 Гласова - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Батин подрум - Њу Месиџ
21-07-2019, 02:10 PM
Порука: #337
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
Да, само ово није био текст о томе него анализа текста Стојадиновића који је покушао да објасни да је главни феномен Ђоковићеве победе у Вимблдону унутрашњи аспект.
Ма колико било очигледно да се Ђоковић одвојио од просечности целине из које је потекао, Стојадиновићева теза је апсолутно натегнута. Јер, прво што би човек прокоментарисао на ту тезу је да је Ђоковић потекао из било које друге средине да ли би исто тако био далеко изнад просечности. Одговор је јасан, тако да је теза у старту пропала. Самим тим она је идеологизована и политизована, односно глупа и недоказива.
Са друге стране, Нимбус је јасно показао, а то може да се докаже на много нивоа, да је Новак Ђоковић одабрао врло опасан пут, а то је пут " којим се лакше иде". Покушава да се допадне Западу, а то ствара само већи анимозитет према њему и то пре свега на Западу, што је и природно. Све је то, наравно, условљено жеђу за новцем која је код људи неутољива и у овом, као и било ком бившем или будућем свету, нема граница.
Наравно, не треба никад заборавити кључну компоненту да је Новак безгранично амбициозан и да не жели да пропусти прилику да постане најбољи тенисер свих времена. То је кључна компонента његовог понашања. У односу на то треба мерити све његове поступке, како на терену, тако и изван њега.
Ово је био кључан меч за Федерера. Његов штаб и онсу створили фиксацију да ако Федерер победи, да га Новак Ђоковић више не може стићи по броју освојених грендслемова. Федерер се спремио боље него икада и одиграо је ако не најбољи, онда један од три најбоља меча у каријери.
Међутим, тада се Ђоковићи сетише ко су и одакле су па призваше Светог Василија Острошког и све Свете Србе, и они му помогоше у задњем моменту.
То је главни утисак овог финала Вимблдона. Дуго гледам тенис и ово је сигурно један од најбољих мечева у историји тениса, иако Ђоковић није играо свој најбољи тенис, за разлику од његовог противника.
ПС Енглези јесу расисти, а поготово су србомрсци. О томе има толико доказа да се може узети као аксиом.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
21-07-2019, 02:38 PM
Порука: #338
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
О Стојадиновићу сам дописао нешто, али остало је на дну стране, вероватно ниси видео. Такви су јасни.
Слажем се у основи с тобом и Ђорђем, само што више верујем да то што они хоће баш неће да може.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
21-07-2019, 02:59 PM
Порука: #339
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
(21-07-2019 02:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  О Стојадиновићу сам дописао нешто, али остало је на дну стране, вероватно ниси видео. Такви су јасни.
Слажем се у основи с тобом и Ђорђем, само што више верујем да то што они хоће баш неће да може.

Твоје уверење је засновано на емоцији - ти би желео да не буде тако, па је тешко са емоцијама полемисати.

Има ту неколико досадних ствари.
Прва је да, како наведосмо, у овом (Ђоковићевом) случају, успешност, статистика, бодови, у опште се не узимају у обзир.

Друго, Западњаци су уверени да владају технологијом промене карактера, и то не крију. Можебити да се Ђоковићев резултат запамти, под неким условима.

Да се догодио историјски скандал на Вимблдону не може бити спорно, али Стојадиновић се тиме не бави. Е, па што се ми не би бавили ако се он опире као товар?

Знаш како, да сам тако велики шампион као Ђоковић, после епохалног успеха у Вимблдону, ја бих се вратио у Србију да са својим народом који ме воли поделим радост. Вероватно бих најпре отишао у Храм Светога Саве, да нахраним душу. Вероватно тако размишља већина посетилаца овог сајта.
https://www.24sata.hr/sport/okovic-je-st...ItDBh8o8s8
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
21-07-2019, 07:24 PM
Порука: #340
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
Јес незгодно.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
27-07-2019, 11:39 AM
Порука: #341
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
ДОБРИ ВОЈНИК РАМУШ

[Слика: 411989_ramus-haradinaj-jna_ff.jpg?ver=1534332796]
Рамуш, успомена из ЈНА

Трећи пут у деценији Рамуша Харадинаја позивају у Хаг да би сведочио о својим злочинима. Рамуш је ћутао. Нека часни Суд докаже кривицу, ако може. Часни Суд ће доказати кривицу ако пронађе, после двадесет година заврзлама, још неког свог заштићеног сведока кога нису убили. Рамуш је поштен човек па је под сенком хашке претње, поднео оставку на место Премијера Косове. Још једном је показао политичку одговорност.

Понашање овдашње проевропске елите поводом очигледног изругивања "западне цивилизације" жртвама најмонструознијих злочина је одвратно. Или су у масовном егзодусу ка апотекама ради теткиног лека па нису у сазнању, Или се, попут Дејана Илића са "Пешчаника", темом баве на идиотизован начин.

Наш председник Александар Вучић није имао много охрабрења за нас. Он увек народу говори истину, чак иако није пријатна. Овај пут је позивање Харадинаја очигледно део светске завере против њега, познате као "Омча". Зато нас је Вучић суочио са истином:

Цитат:"Очекујем само фарсу и представу у Хагу: Председник Србије Александар Вучић истакао је да од позива и појављивања Рамуша Харадинаја пред Специјалним судом у Хагу не очекује ништа, осим фарсе и представе."

Ми можемо само још једном да поновимо исти текст који периодично објављујемо последњих десетак година.

Под окупацијом НАТО на Косову и Метохији преко две хиљаде Срба је убијено или се воде како "нестали".

Под италијанском окупацијом у WW2 на KиМ је спаљено 56 православних цркава и манастира. Под окупацијом НАТО 156. Шест пута спаљивани Девич мученички сведочи непрекинути шиптарски злочин. Kо сме да оспори тај генерацијски повезани, генетски произведени шиптарски злочин?

Наравно да су Шиптари "злочинци, злотвори, кољачи, звери...". Додаћемо и пљачкаши кућа и пљачкаши гробова. Али увек под заштитом неке велике силе. Не треба никакав суд да би се ово доказало. Само људскост је довољна, коју другосрбијанци немају.

Негде граница, и небеска и људска, можда и постоји, иначе се људи неће разликовати од пацова. Ратних неправди ће увек бити, јачи ће истребљивати слабије, пљачкашке банде ће под плаштом борбе за свој напаћени народ вршити похаре. Међутим, „Kосовска кампања“ се по нечему разликује од свега до сада виђеног у ратним страхотама. То је трговина органима отетих Срба.

Проблем са извађеним органима је што их није могуће продати ако немате унапред обезбеђеног купца. Тај купац је из најбогатијих земаља и добиће свој нови и скупо плаћени орган у некој врло престижној клиници, где ће даље бити под лекарском контролом. Надаље, свеже извађени орган не можете на магарцу преносити преко врлети у избегавању граничних контрола, већ морате најбржим могућим начином, дакле авионом, да га испоручите наручиоцу. Превише је све то компликовано и превише је људи укључено у ланац овог јединственог трафикинга, да се немогућност хватања и кажњавања свих укључених злочинаца може правдати искључиво „омертом“ шиптарских фисова. Ако се сведоци ликвидирају на Kосмету, у западној Европи има их на претек.

Све се знало још 2002 године. Мартин Граф, члан Парламентарне скупштине Савета Европе и посланик Слободарске партије Аустрије је рекао: „...Они (Срби) су, што је застрашујуће, коришћени као складиште резервних делова“.

Шеф Унмикове канцеларије за нестале особе и форензику на косову и Метохији Хозе Пабло Барајбар је 2003. доставио Савету безбедности УН поверљиви извештај са доказима о овим злочинима.

Шеф УНМИK Бернар Kушнер, лекар без икаквих граница, најпре се ругао на помен трговине људским органима, да би се затим клео да о томе ништа није знао.

Хашки трибунал окончао је брже него што је започео истрагу о трговини органима на Kосову. Докази су нестајали током УНМИK, KФОР и Еулекс управе на Kосову. Трибунал је ипак имао детаљно описане чињенице, али веле да се докази нису могли извести без имена сведока, као и због тога што је крајем 2004. Савет безбедности УН наложио том суду да оконча све истраге.

Известилац Савета Европе „О нехуманом поступању и трговини људским органима на Kосову“ Дик Марти између осталог констатује:

„Докази које смо открили су можда најзначајнији по томе што су често сасвим супротни толико форсираном имиџу Ослободилачке војске Kосова, или ОВK, као герилске војске која се витешки борила да одбрани право свог народа да насељава територију Kосова.“.

Дик Марти затим све сумње о злочиначком понашању ОВK потврђује као сасвим основане. Kонстатује да ни МKСЈ ни УМНИK, нити канцеларија албанског јавног тужиоца, нису спровели никакве даље детаљније испитивање, након обиласка „Жуте куће“ и тамо пронађених доказа. Напротив, напомиње, албански истражитељ је пожурио да хладно изјави како заправо никаквих трагова нема.

Прикупљене физичке узорке на лицу места МKСЈ је касније уништио након што их је фотографисао, што је Мартију у писму потврдио садашњи главни тужилац МKСЈ. "Морамо себи дозволити да изразимо запрепашћење што је такав један корак предузет", констатује Марти. У разговору са Kарлом дел Понте 2009. бивша тужитељка ме је (Дика Мартија) уверавала да би поменути материјал требало да се чува у архивама МKСЈ и да је просто незамисливо да је уништен. Једнократном згражавању се придружио и Серж Брамерц.

„Наравно, једна је ствар уништити, односно деградирати празне бочице лекова и други материјал пронађен у 'жутој кући', који по оцени истражитеља нису могли представљати довољне доказе, али добити, а онда изгубити, уништити или прећи преко навода сведока који упућују на тако озбиљне злочине - било би нешто много озбиљније”, рећи ће о овом невероватном скандалу Џефри Најс, бивши тужилац МKСЈ коме Хашим Тачи дугује 500.000 евра.

У извештају Дика Мартија се вели „Наслеђе Унмика нам је живописно представљено као '300.000 збрканих страница'”. Овом опаском дискретно се указује какве су перспективе да злочини буду санкционисани.

Затим на сцену ступа амерички истражитељ Kлинт Вилијамсон, што је сваком човеку здраве памети сигуран сигнал да ће све бити заташкано. Њему и његовом тиму од тридесетак тужилаца и истражитеља било је потребно три године да покушају да прикупе доказе о трговини органима и о другим злочинима Ослободилачке војске Kосова по окончању НАТО бомбардовања. И не чуди што са закашњењем од деценију и по Вилијамсон тврди да има доказа за само једну и то здружену оптужницу, ако се зна да су докази о тим злочинима систематски нестајали током УНМИK, KФОР и Еулекс управе на Kосову. У извештају швајцарског сенатора Дика Мартија, након чијег усвајања у Савету Европе је ЕУ одлучила да под Еулексом формира истражни тим на челу са Вилијамсоном (СИТФ) нашироко је образложен процес правних и других вакуума који су омогућили нестајање доказа.

Међународна заједница је, по Мартију, током управљања косовским структурама, зарад стабилности на кратке стазе занемарила задовољење правде.

После је стигла исто дика америчког независног судства Дејвид Швендиман, па њега мења најновији тужилац, адвокат Џек Смит, који каже да ће му „требати годину дана да се упозна са процедурама и предметима“ .

Овај најгрознији и непојамни злочин са трговином људским органима је „тачка прелома“. Злочин са убијањем Срба и шверцом органа је случај удруженог глобалног злочина без преседана. У извршењу злочина годинама су учествовали НАТО пакт и лекари, нарочито они „без граница“ и најпрестижније здравствене установе - од Турске, преко Холандије, Немачке и Велике Британије, до Бразила. Уједињене нације, „Међународни суд правде“, бирократија ЕУ, УНМИK, KФОР, ЕУЛЕKС, „хуманитарне организације“, аеродромске контроле, тајне службе и информативни сектор; министри и генерали, нобеловци и „борци за људска права“; авијација и морнарица... Злочинци нису кажњавани, већ богато награђивани. То није цивилизација, то је пакао.

Када се сагледа списак и ранг учесника у овој сотонској работи, јасно је да за расветљавање злочина нема никаквих шанси.

Бивша главна тужитељка Хашког трибунала Kарла дел Понте сматра да је "прошло превише година од злочина на Kосову и да не очекује да ће Специјални суд доћи до истине и задовољити правду". Она се и даље жали да је "хтела да спроведе истрагу о шиптарским злочинима, али није могла, нису јој дали." (?! Kо јој није дао, зашто није могла или, пре, смела? Што није дала оставку са тим образложењем?). И даље се згражава што су у Хагу уништени докази о шиптарским злочинима, што она "није знала", а што знамо из "Увода у право" да је у опште не оправдава, већ терети.

Ми садашњи Срби прихватили смо у том паклу улогу резервног складишта. Ми смо резерва за органе, резерва за допуну памети, резервно тржиште нездраве хране, резервни банкарски робови, екуменска папина резерва, педерска резерва, резервна естрада пропалих певача и умјетничких шмираната, резерва за територијално намиривање већих рачуна.

Вреди се подсетити шта је Александар Вучић говорио 2014. у сусрету са Клинтом Вилијамсоном, ђавољим адвокатом који је до сада већ заборавио да је био на Косову и Метохији.

Цитат:Вучић: Извјештај о злочинима на KиМ потврда објективности ЕУ

Премијер Србије Александар Вучић рекао је данас да ће објављивање Извештаја Специјалног тима на чијем је челу тужилац Kлинт Вилијамсон, потврдити објективност инстутиција ЕУ и међународне заједнице у истрази почињених злочина током рата на Kосову и Метохији и на просторима бивше Југославије.

Премијер Вучић је током састанка са Вилијамсоном истакао да ће објављивање Извештаја о налазима истраге о трговини људским органима током рата на Kосову и Метохији 1999. године бити од огромног значаја за Србију.

Вучић се захвалио Вилијамсону за истрајност у расвјетљавању почињених злочина.

"Ми смо од почетка очекивали поштен и објективан приступ, што је тужилац Вилијамсон својим радом на најбољи начин потврдио и на тај начин оправдао своју репутацију као борац за поштовање права", нагласио је Вучић током састанка са главним тужиоцем.

Шта се променило током последњих пет година? Вучић дао фактичку независност Косови, са својим контроверзним политичарима ушао у коалицију са добрим војником Рамушем Харадинајем. Сад нам "открива истину" о "фарси и представи у Хагу", истину која је двадесет година очевидна.

Могао је Вучић у вези наведеног да јавно призна: Ја сам политички неспособни билмез" и да тражи опрост од народа за све несреће и понижења које је произвео.

Наравно, овако нешто никада се неће десити, ни кад дословно све упропасти. Кад Вучић почне овако да нариче, да нам срца слама својим патриотским патосом, можемо рачунати само да нам спрема неку нову пропаст зарад чувања свог бедног положаја.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
29-07-2019, 07:07 PM
Порука: #342
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
Веле ови стручњаци " криминолози" да су радили велику анализу из којих структура долазе српске плаћене убице. Утврдили су да је највећи број њих са подручја Војводине.
Имаш ли неки коментар?
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
29-07-2019, 08:12 PM
Порука: #343
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
Могуће. Каћ - Татарско Брдо (новокомпоновани "елитни" део Новог Сада, ту је била главна Шарићева база) - Ветерник (Опачићи) је позната трансверзала бруталног криминала. За њима иде Бачкојарачка група, Црногорци Врбас-Кула, Бачка Паланка са околином. За Банат не знам какво је стање.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
04-08-2019, 11:42 AM
Порука: #344
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
АПОКАЛИПСА У ДОЈАВИ

[Слика: photo-1494633114655-819eb91fde40?ixlib=r...p;amp;q=60]

Све је тако просечно. Рекли би - школски пример лета. Нешто поплава, лед величине ораха, ко је кога шпијунирао, летње прељубе, Ноле издоминирао. Дремљиво лешкарење по плажама. Личимо на летње моржеве.

Увек је тако: одсуство ишчекивања краја. То метафизичко стање колективне тупости испољава се обично, малограђански, знојно и раскалашно. За велику пропаст приличила би ваљда нека особита, величанствена и шљаштећа најава. Али не! Све нешто дроњаво и кафанско, јадно, медиокритетско, све неко брбљање и тумарање.

Тако ће већина и мени сада рећи да параноично придајем значај мизерији.

Стратешки услови су испуњени. Економски, једва држимо корак са амазонским племенима; војно смо кастрирани; биолошки у незапамћеном суноврату. Већина више нису ни "случајни Срби" већ принудни Срби. На све то смо се већ привикли, као да је од природе задато, "јер ми смо такви", шта има да се чудимо. Сада "Западни пријатељи" могу отворено да нам кажу да у видљивом времену за нас нема места у ЕУ, иако смо им све дали што су тражили, само да нас приме. Али, захтевају, баш зато што су нас срозали на најгоре парије за која Европа зна, сад тек морамо без поговора да их слушамо. Зато што смо парије. Па и то смо тупаво прихватили.

Све је то апсолутна шизофренија наших пара-титоида: Натерали су нас да будемо парије да би нас примили у ЕУ, а ЕУ сад неће да нас прими јер смо парије.

Да, да. Помоћи ће нам и да се ослободимо штетног утицаја Православе цркве. Какво прасе? Ћурка за Божић! Шиптарска православна црква, па редом, као позивни телефонски бројеви. Мирашев Острог, па Карловачка Патријаршија. Коначно Патријаршија Круга двојке и попови са селебрити штуцованим брадама.

Мислите да је претеривање? Ех. Беше зло време када се трон Пећке Патријаршије давао у аренду. Преполовили смо се да се ујединимо и све то прекинемо. Сада се за цванцик дајемо.

Шта нам јасно поручују "Западни пријатељи"? Примићемо вас кад кад нестанете.

Управо се поставља мизансцен за ту, сусташтвено канибалну сотију са убијањем једног народа у епилогу.

Много шта нас опомиње, но ми ћемо се осврнути на само један опасан догађај, па да видимо како све изгледа у медијском приказу, а шта носи са собом.

Пре неколико дана одржан је дискретни састанак представника власти и дела опозиције. Састанак је покривен велом мистике. Појавила се маса стручних политичких коментара који се своде на једно: "Ма, ко их шиша, сви су они исти, халаве се". И те приче.

Наравно, формално свако има право да се политички домунђава са сваким. У томе је невероватна сласт политике.

Да ли сте сигурни да је тако? Ништа ту не ваља, ништа се не слаже, и све опомиње на крајњи опрез.

Прво: ДУХ ИЗ БОЦЕ ЈЕ УГОВОРИО САСТАНАК, КАО И УЧЕСНИКЕ. Пошто не верујемо у духове, а кажу да НВО нема ту снагу а сачувај Боже претензију, имамо право посумњати да су састанак утаначили Западни пријатељи.

Састанак је организован на аутономном Факултету политичких наука, не у Минхенској пивари. Међутим, политички и страначки скупови су забрањени на Универзитету, па није јасно шта у целој ствари ради ФПН. Скуп није био теоријски и апстрактан, што би можда оправдавало ову тему на ФПН, већ је био врло конкретно страначки и политички.

Декан ФПН је заклети амениканистичар, по вокацији и курсевима.

Сама локација догађаја указује да живимо у фашизму. Нема просторија за "неутрални терен" до Универзитета? Па што се нису састали у Бонстилу, зашто је проблем кад знамо ко је учесницима платиша. Што би се замајавали са Скупштином Србије?

Како су одабрани учесници панела? Номинално, на власти у Србији је некаква коалиција. Али, у регуларном парламетаризму у Србији са те стране делегирана су официри на челу са Борком Стефановићем и Владимиром Ђукановићем (= Ђука-Бизон, Ђука-Арапин). Са друге стране делегирана је мулти национална екипа на челу са Драганом Ђиласом и Мариником Тепић. Шта је са осталима? Зар не би требао бити широки национални дијалог?

Очито, НЕ!

Поновићемо: *ебо Парламент Србије!

Ко је, ничим изазвани медијатор панела?

ФОНДАЦИЈА ЗА ОТВОРЕНО ДРУШТВО!!!

Ко су ти? То је од пресудне важности:

Фондација за отворено друштво је невладина, неполитичка и непрофитна организација која развија и подржава пројекте и активности усмерене на развој демократске културе, отворености, уважавања различитости, пуног поштовања људских права свих и на промовисање принципа владавине права, доброг управљања и одговорности и учешћа грађана у јавним пословима, а у циљу стварања претпоставки за одрживи развој демократског и отвореног друштва у Србији.

Фондација за отворено друштво, Србија основана је 17. јуна 1991. године. Радила је под називом Сорос фондација Југославија до фебруара 1996. године, када је због давања подршке развоју демократског друштва у Србији Врховни суд Србије забранио њен рад. Поново је регистрована исте године под називом Фонд за отворено друштво, Југославија. Године 2012. мења име у Фондација за отворено друштво, Србија.

Оснивач Фондације је амерички филантроп Џорџ Сорос (Георге Сорос). Фондација је део мреже Фондација за отворено друштво(Опен Социетy Фоундатионс)са седиштем у Њујорку, једне од највећих филантропских (?!)организација у свету.

Фондација ради у јавном интересу на изградњи демократског и инклузивног друштва и одговорне државе која омогућава учешће грађана у доношењу одлука.

... Фондација за отворено друштво приватна је донаторска фондација која има за циљ обликовање јавне политике.

Пазите, ми формално имамо посла са комплетним лудацима. Кажу о себи: Ми смо невладина организација коју финансира ЦИА и неполитичка организација која за циљ има обликовање јавне политике.

У коначници имамо обликовање јавне политике путем тајне политике.

Састанак власти и патрљка опозиције на Факултету политичких наука био је први, како кажу, у серији округлих столова организованих по правилима дебатовања куће "Chatham House", према којим учесници дебате детаље не износе у јавност.

Ко је потписао чувени "Договор са народом"? Социолошке анализе указују да су потписници са стране народа претежно високошколовани, који користе Интернет, урбани, антинационалнисти и позитовно оријентисани према геј-популацији. Речју, архи-идиоти.

Да ли се такви буне против"Chatham House" новотарије, која је по карактеру супротна свему за шта су се "потписници" залагали. Ма није. Ти потписници су само малограђански лицемери који су Ђиласу и Мариники дали аусвајс да у њихово наркоманско име проћердају Србију.

Питам: Да ли се слажете са "Chatham House"?

Судбински проблем је што ништа око "Chatham House" није везано за баналну политику какву знамо. Не договарају се они око политичких позиција, није то примарно.

Они, скупа, склапају тактику око издаје Косова и Метохије. Ово, око отимање о власт, што сви мејнстрим аналитичари бучно истичу, је другоразредног значаја.

Главна тема је касапљење Србије.

Биће на јесен.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
04-08-2019, 02:47 PM
Порука: #345
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
Минхенска пивара- други пут.
То је прави наслов.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-08-2019, 08:58 PM
Порука: #346
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
МАЈСТОРИ ЗА РУШЕВИНЕ

[Слика: 18015706616_f17f910e53_m.jpg]


У једној недавној уобичајеној полемици око наводно "доброг живота у СФРЈ" навео сам пример изградње хидроцентрале у црногорским кршевима без капи воде. Рачунам, пример је упечатљив какви су лудаци и буздовани тада водили државу. Међутим, одговор који сам добио био је збиља фасцинантан. Да, вели мој опонент, тако је - "Kомунисти су желели да на сувом кршу оживе живот !" Ти лунатици су међутим због свог суманутог пројекта уништили оно мало плодне земље на том подручју. Но, и без тога одговор је као реплика из неког партизанског филма из педесетих година после које идеалима занесени омладинци и омладинке голим прсима јуришају на бункере. Није ме изненадило, али јесте симптоматично да нико сем мене није реаговао на ову лирско-манијакалну идеологему. Одмах помислите: како сви ти људи помућене свести гласају на изборима? Који су им критеријуми? Сигурно, али 1/1 што би се рекло, такви редовно бирају најгору, најштеточинскију опцију која је у понуди.

Нигде ваљда као код нас нису у тако бруталној супротности бучна левичарска популистичка демагогија, тако типична грандиозна обећања, визије до неба, и кршеви које остављају за собом.

Што је више њихових кршева, лома и хаоса праћеног урлањем и циком, народ упорније гласа за те главате и грлате неспособне лажове. Свако може да се окрене око себе и видеће бар неку скарабуџену "стратешку инвестицују" која кошта ђаво и по. Знамо и зашто. У Скадар уградише Гојковицу, сад наши главари уграђују своје дупе. И то сви знамо, нема забуне. Правимо најскупље кршеве на свету, и тако ћемо док не пропаднемо, не би ли на "сувом кршу живот оживели".


БЕОГРАДСКИ МЕТРО


Ко се родио кад је зачета идеја о београдском метроу, има унуке који ће можда да дотекну да обиђу почасни круг метроом. Овако су стручно приказивали тај стратешки пројекат 1974.:
- Kичму јавног саобраћаја 2000. године чиниће систем брзог масовног јавног саобраћаја типа метроа.


Вучић, четрдесет две године након тога: "Изградићемо метро, на понос грађана!"

04.08.2019 - Уговор о испитивању земљишта за изградњу београдског метроа није потписан скоро два и по месеца након доделе због тога што су једном од учесника конкурса наводно повређена права у поступку.

Само то са испитивањем земљишта да одраде, па кад крену... Ако буде темпо радова предвиђен за овакву врсту "ниске градње", Вучић ће свечано отворити Метро поводом "Дана Младости", за свој осамдесети рођендан.


БРЗЕ ПРУГЕ


О брзим пругама Србије функционери причају више од две деценије. Најгласнији је био бивши министар Милутин Мркоњић, који је још 1991. године, као директор ЦИП-а, био један од покретача футуристичког пројекта “Брзе пруге Србије”. Први премијер након првих вишестраначких избора Драгутин Зеленовић прихватио се тог футуристичког пројекта "Брзе пруге Србије".

“Дачићу, пре ћеш ти у свемир него што ће возови ићи 200 на сат!“ Овако је председник Синдиката радника железничке инфраструктуре Перица Ђорђевић реаговао у новембру 2013. на изјаву премијера Србије да ће српски возови до Будимпеште ићи 200 на сат. Наиме, Ивица Дачић је рекао да ће он и мађарски премијер Виктор Орбан кинеским партнерима предложити заједничку реализацију пројекта реконструкције пруге Београд-Будимпешта, како би се возови на тој деоници кретали брзином већом и од 200 километара на сат.

Среда, 23. дец. 2015, Вучић: До 2018. брза пруга Београд–Будимпешта

Од тог пројекта изграђен је само надвожњак над пругом код Инђије. Просечна брзина српских возова је 42 километра на сат. Само на 3,2 одсто пруга у Србији дозвољена брзина од 100 километара на сат. Много брже се путовало до Будимпеште пре Другог светског рата него данас.


КОРИДОР 10


Коридор десет је требао бити дика нашег продора у двадесетпрви век. Сва чуда технологије, и визија! Да, визија будућности изнад свега.

Вучић: Kоридор 10 мења слику Србије!

Ваља преко линка погледати видео како изгледа "будцностсрбијеав" на Коридору 10. Затим погледати како изгледа тај коридор 10 пре будућности, дакле у реалном времену.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је одлучено да проблем са одроњеним потпорним зидом на Kоридору 10 буде решен уклањањем целог брда.

Што се шпарало на битумену па се ауто-пут круни к'о сув лебац, мања је мукица.

Без даљег коментара.


КОРИДОР 11


Коридор 11 дође као нека колатерална штета.

Траса Уб - Лајковац никада није пуштена у саобраћај, иако је прва започета и завршена на Kоридору 11. Разлог је што није повезана ни с једном другом деоницом и предалеко је од Ибарске магистрале, да би се возила у том делу могла преусмерити на њу. Налази се између две деонице, Обреновац - Уб и Лајковац - Прељина, на којима раде кинеске компаније и после чијег завршетка ће се комплетирати потез од Обреновца до Љига и надовезати на постојећи ауто-пут до Прељине.

Ова траса, коју су прозвали "ауто-пут из њиве у њиву", никада није пуштена у саобраћај, а 4,5 километара, од укупно 12,5 који су асфалтирани, мораће да се ради из почетка, за шта ће бити потребно око милијарду динара, односно нешто више од осам милиона евра.

Уочена су бројна оштећења, а утврђено је да су мајстори уградили глину у основу ауто-пута

Инжењери из ЦИП-а су утврдили да пукотине иду кроз цео асфалтни слој, као и да су настале на дну слојева ауто-пута. Оценили су и да је главни узрок оштећења слој дробљеног камена и насип од глине који се налазе на дубини од 87 до 100 центиметара. То значи да ће због глине морати да се скине слој ове дебљине и да се уради поново.


ДЕВИЋА STATION


Ово је, за промену, у Новом Саду. Ради се о "новој" аутобуској станици коју је изградио извесни Девић и која је требала да замени стару и оронулу, али је читав пројекат пропао, управо када је завршен. Јесте се у њ уградила Гојковица млада, али не цела, већ само задњим делом витог тјела.

Све је завршено пре дванаест година и ником ништа. Ко, шта, колико, како, зашто...??? Ма какви, кога брига. Гојковица је имала визију, те је заслужила место Председнице Народне скупштине републике Србије.


НАПРЕДЊАЦИ ЛЕТЕ У НЕБО


Показало се да су аирпорти врло уносни послови. Доста дају а не траже ништа. како то функционише. Направиш аеродром, дође Вучић са четири стотине аутобуса, отвори ново техничко чудо, запосле се заслужни чланови. Аеродром ради 2 (два) сата. Средом. И то ако неко пријави приватно полетање или одлетање. Ако не, чекамо пензију.

18 АПРИЛ, 2015: НА АЕРОДРОМУ “МОРАВА” УСKОРО ЛИНИЈА ФРАНKФУРТ – ЛАЂЕВЦИ – ИСТАНБУЛ?

Отворен Аеродром "Морава", Вучић: Србија иде у будућност: Мешовити војно-цивилни аеродром за међународни ваздушни саобраћај "Морава" код Kраљева отворен је за цивилни саобраћај, у присуству државног врха Србије. Председник Србије Александар Вучић рекао је на отварању да је данашњи дан велики и свети за све Србе, ма где они живе. Запослено тридесет седам стручних људи са пусулом.

Чекајте унцути! Шта то може Краљево а не може Нови Сад? Па да боме, сад ће да поплочају стари аеродром Ченеј. Доста је више полетања са траве!

Нови Сад хоће Аеродром! За две године са Ченеја че полетати авиони lou kost компанија.

Визија: Ченеја је да Аеродром "Ченеј" треба да повезује Војводину са Ex-Yu пословним центрима.

Скупо до зла бога, нефункционално, непотребно, али са визијом. За исте паре могу се направити сва недостајућа обданишта у Војводини, или све болнице да се реновирају и осавремене. Али, не! Трба да се повезујемо са грађанима са наших простора. Сегедин, Осијек... Да Чанак не мора да иде ка мрском Београду кад му се буде заоћало да приватним авионом оде са братаницама на летовање.


НА-ВОДНИ БЕОГРАД


Прошли смо копно и ваздух, остала је још вода. Дакле, фамозни "Београд на води".

Kако је наведено на сајту Београда на води, овај „нови урбани центар вредан је три милијарде америчких долара" - што је према тренутном курсу 2,7 милијарди евра - и „смештен је на 1,8 милиона квадратних метара".

У савском амфитеатру налазиће се шест хиљада станова, живеће 14 хиљада људи, биће осам хотела, 165 апартмана и кула Београд висока 168 метара.

За кулу Београд, најављену као највишу зграду у Србији, која ће имати 40 спратова и у чију ће изградњу бити уложено 12 милијарди динара, тек у фебруару ове године издата је дозвола за градњу.

Да би остварили овај епохални подухват, крше све пред собом.


У априлу 2019. године, Београд на води требало је да изгледа овако - да има кулу Београд, велики шопинг центар, два хотела, неколико стамбених и пословних зграда.

Kако је у јуну 2014. године на представљању мастер плана најавио тада први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, све то требало је да „никне" 2016.

Четири месеца пре тога, у предизборној кампањи на телевизији Пинк, Вучић је најавио да ће читав пројекат бити завршен до краја 2019. године.Ипак, након нешто више од годину дана, када је потписан уговор за изградњу Београда на води, било је јасно да се све помера - за две-три деценије.

У уговору је предвиђено да пројекат „траје максимално 30 година, од чега 50 одсто мора да буде завршено у првих 20".

Првобитно планови предвиђали су и да ће због пројекта Београд на води уз железничку станицу која је добила нову локацију, ове године и аутобуси кретати са нове локације.

Градња нове станице у Блоку 42 на Новом Београду почела у фебруару 2018. и планирано да све буде готово у року од 18 месеци, али се са радовима није далеко стигло.

У међувремену, према писању медија рокови су померени, па је 2020. нови термин за премештање станице, а 2021. за кулу Београд.

Шта се још дешава сем што крше, руше и ломе све што је пред њима, зарад њихове визије будућности? Иста ствар као и са хидролеектраном "Озринићи" са почетка написа. Прво су рушили, онда кренули да граде што су су замислили, на крају су почели са испитивањима терена.

Београд на води зато буквално пуца и тоне. На десетине црпки без престанка испумпава воду из пројекта века. Ето зашто толико све касни сем урнисања онога што су затекли.

Будите сигурни, с обзиром на оно што су обећавали па од тога остварили, Вучић и СНС сигурно побеђују на следећим изборима. Имају безрезервну подршку гласачког тела без главе.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
10-08-2019, 02:46 PM
Порука: #347
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
Да ли земљиште поред Саве може да издржи зграду од 40 спратова или ће да имамо нови криви торањ?
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
13-08-2019, 09:32 AM
Порука: #348
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
"ОНАЈ С ОНИМ ШТАПОМ"
ИЛИ - О ПОДМЛАТКУ УРБАНЕ ЕЛИТЕ

[Слика: 0659ac9a23f3517abf0a2a6345672b15.jpg]
Фото: Pinterest.com

Поново помињемо Богдана Илића (Бака-Прасе), али овај пут није он лично у питању.

Јутјубери имају неке своје рубрике, стандардне облике изражавања. Један од тих начина је да насумично заустављају пролазнике на улици, поставе им изнебуха чудно питање, па ако нападнути погоди одговор буде награђен, ако не, пу, немаш појма, ћао, довиђења.

Тако и Богдан са екипом. Сцена: "Кнез", како ливаду или шпацир-плац зову домороци, или Кнез-Михаилова улица, како је зовемо ми провинцијалци. Рачуна се да се туда крећу прави Београђани, урбана елита. Особито урбани подмладак. Рачуна се такође да та млада урбана елита није ретардирана.

Не можемо тумачити зашто је старији господин у дресу загребачког Динама демонстративно и с презиром одбио да разговара са Богданом. Није битно колико је познавање игре "Покемон". Разумемо што је гузати комунални полицајац љубазно одбио да одговара, јер је на служби. Овде је питање како стоји подмладак урбане елите са знањем на нивоу елементарног појма.

Питање: "Ко је убио аждају?"

Дични младенац одговара да нема појма. Бака-Прасе каже да је у питању Свети-Ђорђе.

Младенац се присећа:

"Аааа, то је онај с оним штапом!" - Даље није у сазнању.

Овде смо могли завршити са гледањем клипа, имао оличење мрака у главама зомбија ходајућих "Кнезом". То је ваљајућа обезличена људска маса без идентитета.

Други одговор на исто питање: "Шта прича овај?!"

Чода је убио Мурата.

Кнез Лазар је убио Мурата.

Коначно, добили смо суштаствени одговор:

"Аждају је убио Луди Еди!"

Па, има ту нешто. Аждаје, олити змајеве, зна се ко јаше.

Ко је ипак тај "Луди Еди". Е, то вам је "урбана легенда".

Легенде деведесетих

Едвард Станимировић звани Луди Еди - са Лудим Ђолетом чинио је смртоносни тандем. Били су ноћна мора за мафију и полицију. Направили су џумбус где год су се појавили: Од Србије, преко Италије до Грчке.

Г. Едвард, урбана легенда "Кнеза", боравио је у "Црној Реци", али, на жалост, након оца Перановића.

"„Овде се спава мирно, не штрецамо од изненадног доласка аутомобила, присилне наплате дугова... А, није то само лечење од хероина већ и од разорених људских особина, ради се на јачању карактера, учењу радним навикама, разумевању и привржености вери... Тако постајеш нови човек, а не само, као у другим, нарочито здравственим установама, да те брзо спусте са хероина, а остајеш особа истог карактера и кад изађеш опет по старом...“

Овако вишемесечни „пацијенти“ Радисав Зејак из Kуле и Едвард Станимировић из Лазаревца описују садашњу ситуацију у црноречком кампу за лечење наркомана, смештеном у планини, близу познатог манастира и места Рибариће, а између Новог Пазара и Тутина."

Тако, Луди Еди, замена за Светог Ђорђа, сад кулира у затвору у Новом Пазару.

Да питате било ког младог урбаног елитисту од хиљада који су те вечери гмизали "Кнезом", ко је Сташко Сондермајер, њихов вршњак који је шетао истом улицом, не би знали. У осталом сећање је свуда избледело.

Дегенерацију смо прихватили као добро стање.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
13-08-2019, 07:28 PM
Порука: #349
RE: Батин подрум - Њу Месиџ
Ти, бре, баш немаш смисао за хумор. Баја
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)