Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 0 Гласова - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Бладика Игантије поднео неопозиву оставку
14-11-2019, 06:45 PM
Порука: #1
Бладика Игантије поднео неопозиву оставку
Владика Игњатије није више на челу Богословског факултета

Аутор: Р. Д.четвртак, 14.11.2019. у 08:40

Најављена смена декана Богословског факултета, владике Игњатија Мидића, на основу одлуке Светог архијерејског синода, како преносе београдски медији, догодила се на седници Наставно-научног већа пре два дана.

Досадашњи декан је поднео оставку и, кажу, напустио састанак, а за в. д. декана је, том приликом, именован доцент др Златко Матић, продекан за финансије, иначе управник Одбора за верску наставу при Епархији браничевској.

Избор новог декана, који потом именује продекане, одложен је за наредну седницу, чији датум није одређен, истичу упућени и напомињу да су већу присуствовали патријарх Иринеј, а у име синода владика бачки Иринеј.

Иначе, крајем прошле недеље на сајту Ректората БУ осванула је ова вест:

„Поступајући по обраћању председника Академијског одбора за високо образовање Српске академије наука и уметности и председника Савета Универзитета у Београду, Одбор за статутарна питања данас је једногласно усвојио Мишљење, у којем је истакнуто да је утицај Светог архијерејског синода Српске православне цркве, као тела које није у оквиру Универзитета у Београду, на статус запослених на Православном богословском факултету у супротности са Законом о високом образовању и Статутом Универзитета. Истовремено, закључено је да ће о усаглашености извесних одредаба Статута Православног богословског факултета са Статутом Универзитета у Београду бити заузет званичан став на наредној седници одбора.”

Извор: Политика

Значи мора да се поштује Синод који само замењује Сабор између два заседања. На жалост, владика Игнатије не да га није испоштовао него га је дрско слагао (Синод), направио световни проблем и зато је заслужено смењен. Можда ће да га уклоне и из епархије на следећем Сабору, не би било незаслужено ни велико изненађење, мада не верујем. Мислим да је разумео лекцију и да ће да се покаје и смири.

Што се тиче другог дела саопштења у вези са БУ неко је саставио одличан кометар у Полтици коме нема шта да се дода или одузме.

#Колико могу да видим, по објављеним коментарима, нашој Светој, Апостолској, Српској, Православној Цркви је било боље да се нису ни враћали на БУ јер, изгледа да су и Титини комунистички апаратчици били толерантнији према питањима православне вере од многих овдашњих коментатора који заговарају "дисциплиновање" Цркве и њено утеривање у окове државног права.#

на жалост овим демонским кометарима се придружио и Владика Атанасије који је пре неко време хвалио извесног проф Беговића, човека економског неолиберала осведоченог непријтеља цркве, како га треба слушати као и лезбејушу ректора БУ. Шок
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)