Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 1 Гласова - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Болшавичка Револуција
26-10-2018, 02:24 PM (Последња измена: 26-10-2018 02:27 PM од Ултрадесничар.)
Порука: #15
RE: Болшавичка Револуција
(26-10-2018 12:16 AM)Прст_у_ока_латиници Пише:  https://russia-insider.com/en/history/we...es/ri25171

Benjamin Disraeli is a British-Jewish literary figure and aspiring politician. He will become two-time Prime Minister of Britain (1868, and again in 1874) and the dominant politician of 19th century Europe. Disraeli, a "baptised" Jew was extremely close to the Rothschild Family, he wrote a book where he mentioned, Lionel de Rothchilds (Son of Nathan) reveals his dislike for the Romanov Family (Russia's Tsars) :
" there has been no friendship between the Court of St. Petersburg (Russia) and my family."
The Rothchild Family finances the British-French war effort against the Tsar. Started from the Crimean War (1853-1856).
Historian confirms that Karl Marx was Nathan Rothschild third cousin and also employed as their agent in order to subvert democracy and corrupt the Socialist movement. Karl Heinrich Marx was born in Trier, Kingdom of Prussia on 5 May 1818, an Ashkenazi, to Hirschel Mordechai and Henriette Pressburg. Marx’s birth name is Chaim Hirschel Mordechai. From Karl Marx bloodlines proof it that Rothchilds was indeed an Ashkenazi Jew.

It has been said all roads lead to Rome. For this research, it could be said all paths of investigation lead to the Rothschilds.

Од доласка Ротшилда у Лондон , најважнији Британске Империје је обарање Царске Русије и помагање свих који желе да учествју у томе ( Бољшевици, Анархисти, Французи, Турци, Татари, масони и остала олош ).Чак иако је британска? краљевска породица у крвном сродству са Ромновима и још горе чак и када су савезници у Великом рату.

Вратимо се Дизраелију, који је морао да се крсти јер би британска јавност нерадо гледала на Јеврејина као председника владе.
Скоро у домаћој емисији "Ћирилица" Радован Калабић је поменуо Дизраелија и његову политику према Србима. Иако Срби воде тешке борбе против Турака, порурица, Албанаца не само да се ослободе од Османског јарма али и протерати их у Малу Азију, Дизраели је јасан:"Помагати Турке и Албанце против Срба" у Источној Кризи ( да у политици ништа није случајно у то време је основана "Призренска лига" ).
Према непровереној информацији када је Руска Царска Армија била пред вратима Истанвбула, Британска ратна морнарица стиже у Црно Море и успева да " Сан-Стефанским миром" још једном спасе "болесника са Босфора".

Наћи ћу изворе који ће свео ово што сам написао да потврдим.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
30-12-2018, 01:08 AM (Последња измена: 30-12-2018 01:09 AM од Ултрадесничар.)
Порука: #16
RE: Болшавичка Револуција
ДУШАН ОПАЧИЋ: ЈЕСЕЊИН ЈЕ УБИЈЕН ПО НАЛОГУ ЛАВА ТРОЦКОГ
28. децембра 2018.


На данашњи дан, 1925.године, убијен је један од највећих руских песника Сергеј Александрович Јесењин. Тог кобног 28. децембра, Јесењин је пронађен мртав у лењинградском хотелу „Англетер“. Према званичној верзији до данашњих дана и према званичним документима, узрок смрти песника се води као самоубиство.

Скоро један век у руској али и светској јавности се “спаја” неспојиво, самоубиство Мајаковског и смрт Сергеја Јесењина. За разлику од Мајаковског, Јесењин није извршио самоубиство већ је убијен по директном налогу Лава Троцког, због поеме “Земља ниткова” и поседовања докумената који би компромитовали на предстојећем Конгресу СКП (б) фракцију коју је предводио исти Троцки. За извршиоца ликвидације је одређен Јесењинов пријатељ, иначе професионални убица,терориста, агент (ЧеКа) и авантуриста Јаков Блумкин. Блумким се годинама дружио и “штитио” Јесењина од бољшевичке власти а био је и финансијер круга песника који су припадали књижевном правцу “имажиниста”које је Јесењин незванично предводио. Покровитељ Блумкин је организовао почетком двадесетих година прошлог века чувене оргије и баханалије за своје “пријатеље” по екслузивним хотелима Москве док је у том периоду (постоктобарском) на улицама градова и села владала беда и глад. Као човек од поверења Лава Троцког држао је песнике под присмотром, контролисао да не говоре и не делују против револуционарних власти. Са друге стране опште је познато, да је Јесењин био склон скандалима, тучама и пијанствима,и као такав представљао је озбиљну опасност за власти, јер је био на врхунцу своје полуларности. У почетку је подржао Октобарску револуцију (1917), међутим како је време пролазио био је разочаран због односа и репресијама бољшевичке власти према селу и руским сељацима. Јесењин је све време са поносом говорио да је сеоски песник и није крио своје порекло, што се лако може и препознати у његовој поезији.
Некако је као по инерцији смрт Јесењина приписана Стаљину. Међутим, приписивање Стаљиновом апарату одговорност за смрт Јесењина није реално. Јесењин је ликвидиран у години (1925) када се Стаљин борио за превласт у оквиру Партије. У том периоду, највише је путовао по терену широм СССР-а, по партијским базама лобирао за подршку на Конгресу партије (СКПб) на којем ће убедљиво Троцког. Најмање је времена имао да се бави “непослушним” песницима, док је, према многим изворима, управо Лав Троцки био “оптерећен” савременом руском књижевношћу и дисциплиновањем њених делатника. За Стаљина је та година била година успона и његова моћ је била огромна али у Партији , док је Троцки још увек држао полуге моћи у државним институцијама, па и у структурама безбедносних служби.

У сумраку епохе СССР, осамдесетих година прошлог века појавиле су се сумње о убиству песника са исценираним самоубиством. Поновну незваничну истрагу ван институција покренуо пуковник полиције Едуард Хлисталов. Његова истраживања и белешке као исправне и аутентичне након распада СССР-а, потврдиће криминалистички експерти и закључити да се у случају Јесењин ради о исценираном самоубиству. Такође по истаживању пуковника Хлисталова снимљена је и ТВ серија “Јесењин” (2005), која је постигла огроман успех и одјек диљем Руске Федерације.

https://vidovdan.org/aktuelno/dusan-opac...a-trockog/
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
30-12-2018, 07:55 AM
Порука: #17
RE: Болшавичка Револуција
Модерацијо,нећу да вас замарам нити да измишљам нешто али стварно би било лепо да граматички исправите ове наслове тема пошто човек који их поставља не влада српским језиком најбоље,али зато више воли да отвори тему него да умочи кекс у чај. У пет поподне наравно.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-02-2019, 02:29 PM
Порука: #18
RE: Болшавичка Револуција
Једна дефинитивна карактеристика бољшевичке револуције и такозване "југословенске комунистичке" револуције. Да ли је то одмах након инсталације "западне комунистичке" владавине и владе. eнглези / bританци и aмериканци су одмах регрутовали снаге које су се противиле комунистичкој влади коју су инсталирали.

Чак се и чини да је припрема за ово била чак и на месту, чим је равнотежа моћи и победе изгледала као закинути закључак.

Дакле, имали смо заштиту, инфаструктуру, евакуацију и спонзорство од стране eнглеза/американце за усташе, сомобранаца, Скендер СС. Наравно, то је био темељ за даљу дисекцију Српских земаља, што је требало да се догоди током комунистичке владавине и ратова СФРЈ.

Једна невероватно важна карактеристика овде, која је метаморпирала из претходних ратова у недавне ратове. Да нема прогона и осуда оних људи који су починили злочин и хладно крваво убијали невине Србе. Ово може само да узме у обзир озбиљно упозорење за блиску будућност као што је овај процес константног настављања рата против нас.

Тих људи и та влада, која се није припремила свој народ да се брани од овог процеса. Да га заустави у својим стазама, или да буде у позицији да нанесе непоправљиву штету свим тим бирачима и учесницима у овом процесу. У дослуху је са истим починиоцима!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-03-2019, 12:31 AM
Порука: #19
RE: Болшавичка Револуција
https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Pr...Government

https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Kerensky

Занимљиво да је овај побегао у САД и тамо и умро, али захрање у Лондону?
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
26-08-2019, 02:14 PM
Порука: #20
RE: Болшавичка Револуција
О улози Вудроа Вилсона у Октобарској револуцији

Идеју да се у Београду подигне „Пантеон мира Вилсона и Пупина” („Политика”, 13. август) треба заборавити, зато што такав споменик не заслужују ни Вилсон, ни – Београд.

И о томе цитирам наводе Ралфа Еперсона: „Западне државе су током Првог светског рата желеле разарање, по сваку цену, савезничке Русије: и Америка, и Француска, и Британија. У том науму им је помогла и непријатељска Немачка. То се доказује на основу слања „револуционара” у Санкт Петербург из Швајцарске и Америке, а преко Немачке и Шведске. Из Америке је кренуо бродом за Шведску Лав Троцки, с 275 својих следбеника... Американци су му дали 10.000 долара (огромна сума за 1917. годину), а у Шведској га је чекало много више новца у једној банци. Да је овим руководила Влада САД, а не неке тајне организације (како многи ’познаваоци’ тајних друштава пишу), види се по томе што су канадске власти откриле код Троцког доларе у једној успутној луци, ухапсиле га и новац му одузеле. Интервенисао је амерички председник Вудро Вилсон и тражио од владе Канаде да се Троцком врати новац и да га укрцају на брод. Узалуд су била упозорења канадских државника да Троцком и друговима треба спречити одлазак у Русију, да тамо не би изазвали грађански рат и тако помогли непријатељској Немачкој, која ће, тада, убити више канадских и америчких војника и официра. Овакви покушаји Канађана су пропали, јер је Вилсонова администрација направила притисак на владу Канаде, да ослободи Троцког и његове следбенике и да их пусти да отплове за Русију.”

Код Еперсона читамо и да је Лењин кренуо у Русију „заједно с тридесет двојицом прогнаних револуционара. Ови активисти су напустили Швајцарску у оклопном возу, који су штитиле немачке трупе – док је пролазио територијом ратом растрзане Немачке. То је заиста чудно, јер је Немачка била у рату с Русијом, а Лењина и његове следбенике нису третирали као ратне заробљенике. Њихов циљ је била Шведска, где је Лењин примио неких 22 милиона марака, које су га чекале у једној шведској банци. Има историчара који тврде да су Лењин и његови пријатељи имали тако висок третман – зато што је Влада Немачке с њима постигла договор да прекину рат – кад бољшевици дођу на власт”.

Овде ваља рећи да, када је канадски председник код Вилсона видео план о подизању комунистичке револуције у Русији, питао га је зашто је Лењину наређено да „у Централни комитет Комунистичке партије Русије уведе 90 одсто Јевреја. Вилсон је одговорио да је то зато што ће Руси 1.000 година писати да су им Јевреји разорили државу и побили становништво... Уз такво убеђење (о кривици Јевреја), уверавао је Вилсон канадског председника – Руси неће оптуживати Владу Сједињених Америчких Држава”.

А што се тиче Пупинових заслуга за то што је Банат припао Србији, остао је запис да су тамошње границе према Румунији исцртане 13 дана пре него што је Пупин приспео на Париску мировну конференцију.

Драгољуб Петровић

Извор: Политика

http://www.politika.rs/scc/clanak/436527...revoluciji
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-09-2019, 05:16 AM
Порука: #21
RE: Болшавичка Револуција
To vam je bio eksperiment. Mozda niste primetili da neke stvari zapad prvo proverava kod sirotinje, ne kod sebe. Lekovi...pa cak i banalne stvari testiranje brzine interneta. Ovo poslednje sam nasao u Srbiji kad sma dosao iz Amerike. Novija verzija za testoiranje bvrzine interneta. A ond as eiz Srbiej zakacim za americki komjuter d avidim d anisu za par dana promenili i tamo, ali nisu, u Srbiji jesu.

Isto je sa ovim.

Bilo je tu vise muva jednim udarcem. Jedna od muva je d ali bi taj sistem radio uospte. Ako bi, to bi bilo idealno z akapitaliste. Sto? Pa radis dosta, a ne trazis bas mnogo, skroman si. Al to nije proslo. Druga muva je ako slucajno to ne radi, bar da te upropaste, vrate unazad i rasparcaju.

Da je radilo, to bi primenili u Americi, 100%. Ostaju njiam kapitalisti, ali ide sasvim druga filozofija zivota. Al kazem, nije proslo.

Verovatno nisu birali slucajno, nego naorde gde bi to MOZDA NEKAKO proslo. Kod Britanaca ne bi, kod nemaca ne bi...Sloveni su malo onako, duhovan narod, pa da im poturimo malo duhovnosti koja moze da s eiskoristi posle kao materijalno.

Sad ce neko reci...neeeee, komunizam u Americi....neeeee, nema sanse.
Daaaa, i te kako daaaaa, oni sada rade na tome, demokrate posebno. Jasno kao dan.

Eksperiment.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)