Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 0 Гласова - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Циа, снајка, циа....
14-05-2018, 06:40 PM
Порука: #1
Циа, снајка, циа....
Вашингтон - У квизу који је, поводом отварања Зимских олимпијских игара, америчка Централна обавештајна служба (ЦИА) објавила на свом Твитер налогу, међу питањима о учесницима тог спортског такмичења нашло се и оно о пореклу имена Косово, уз указивање да оно има - српски корен. Наводећи да је назив Косово изведен из српске речи која означава птицу кос, ЦИА поставља питање која енглеска реч одговара том термину.

Од укупно 410 одговора, 50 одсто их је било тачно - односно половина пратилаца налога ЦИА-е на Твитеру који су учествовали у квизу гласала је за реч „blackbird”, што је енглески назив за птицу кос.

У истом квизу, ЦИА поставља и питање која се валута користи за унутрашње трансакције на Косову, које описује као територију „величине Делавера”. „Одговор је - евро”, наводи ЦИА на свом налогу на популарној друштвеној мрежи, али напомиње да се „у неким српским енклавама” користи - динар. (Танјуг)
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
19-05-2018, 09:43 PM
Порука: #2
RE: Циа, снајка, циа....
Ко је Ђина Хаспел нова шефица ЦИА ?

19. маја 2018.

[img][Слика: haspel.jpg][/img]


Будућа шефица ЦИА Ђина Хаспел од саме номинације за ту позицију нашла се на мети због учешћа у контроверзном програму испитивања. На ред да је ждошао је и некадашњи амерички агент Едвард Сноуден, који на Твитеру тврди да је Хаспелова учествовала у окрутном програму тортуре, као и да је наредила уништавање видео-доказа.

Да подсетимо, амерички Сенат потврдио је номинацију Ђине Хаспел за нову шефицу ЦИА. Она ће тако постати прва жена на тој позицији.

Б92
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
20-05-2018, 03:46 PM
Порука: #3
RE: Циа, снајка, циа....
Зашто тема о некој обавештајној служби егзистира на пдф Историја?А на њој се каче актуелне теме?Комунистички бот нема најбољи преглед ситуације нити домет схватања да разврста теме по категоријама, па би било лепо да неко из модерације пребаци ову тему или још боље да је обрише.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
20-05-2018, 10:49 PM (Последња измена: 20-05-2018 10:50 PM од Ултрадесничар.)
Порука: #4
RE: Циа, снајка, циа....
ЦИА: Бомбардовање Србије планирано и 1993.

В. Мијатовић | 01. октобар 2013. 21:31 | Коментара: 35

Документи ЦИА показују да је и почетком деведесетих разматрана војна интервенција против наше земље. „Економски и политички разорити Србију да би Милошевић отишао“, стоји у извештају
Интервенција је остварена шест година касније.

АМЕРИКАНЦИ су још 1993. разматрали могућност да бомбардују Србију. Напади на војне циљеве на територији наше државе помињу се у једном од, донедавно тајних, докумената ЦИА, као последња опција против стварања „Велике Србије“.

У анализи „Србија: Балкански кавгаджија за деведесете“, у чијем су стварању учестововали сужбеници ЦИА, Стејт дипартмента, ДИА и Министарства одбране САД, састављеној крајем јануара 1993. године, наводи се низ мера које би требало предузети против наводних српских амбиција за стварање „Велике Србије“. У самом врху су снажне санкције против Србије и њена политичка изолација, а следе предлози попут стварања безбедних зона у БиХ за Бошњаке, наоружавање Босне и Хрватске, ваздушни удари у Босни и „можда претње и предузимање ваздушних удара против војних циљева у Србији“.

„Наша анализа указује да ће ’Велика Србија’ бити стални извор невоља на Балкану у великом делу ове деценије“, пише у овом документу. „’Велика Србија’ ће вероватно довести до проблема у суседним земљама, започети етничко чишћење на Косову и стећи оружје за масовно уништење, попут хемијског оружја. ’Велика Србија’ вероватно неће оклевати да користи силу ниског интензитета ван својих граница и можда покуша да управља владом Македоније и заузме територије које нису настањене Србима у Босни или Хрватској, посебно у близини Јадранског приморја.“

У готово свим документима ЦИА из овог периода, као главни циљ наводи се рушење Милошевићевог режима, а економска ситуација и животни услови у земљи разматрају се једино у том контексту. Констатује се да се за постизање циља „економски и политички услови у Србији морају разорити далеко испод садашњег нивоа (реч је о 1993), да би се Милошевићеве присталице окренуле против њега и отерале га са власти“.

„Процењујемо да ће националисти, војска и полиција подржавати Милошевића упркос ефикасном ембаргу, тешким условима за раднике и суровој хиперинфлацији. Само ако се ово оствари и Србија претрпи значајне територијалне губитке у Хрватској и Босни, закључујемо, националисти и војска ће срушити Милошевићев режим. Међутим, чак и ако би Милошевић отишао, националисти би и даље били доминантни играчи у Београду. Србија би и даље била одлучна да подржи стварање етнички чисте ’Велике Србије’ силом. Косовски Албанци, међутим, могли би да буду поштеђени етничког чишћења уколико би Милошевићев заменик био слабији од њега.“


ОТМИЦЕ И НАПАДИ

У документу објављеном у фебруару 1993, између осталог, разматрају се и могуће реакције Србије на заоштравање мера међународне заједнице. Посматрано са данашње дистанце те анализе понекад личе на сценарио за филм у жанру алтернативне историје. Тако се као најгори могући одговор на политичку изолацију разматра могућност да српске власти узму стране дипломате као таоце. Амерички обавештајци страховали су и од могућности да вође српских парамилитарних формација организују терористичке нападе у западним земљама.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dru...ano-i-1993
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-08-2018, 11:41 PM
Порука: #5
RE: Циа, снајка, циа....
Шта по свету ради истурено одељење ЦИА?

у Вести, Свет 23. августа 2018. 1 Коментар

На америчкој политичкој сцени се практично свакодневно чују оптужбе на рачун Русије и других земаља, које се наводно мешају у њена унутрашња политичка питања, а тамошњи политичари ни не покушавају да сакрију чињеницу да се они сами мешају у политичка питања читавог низа земаља широм света.

Управо је са тим циљем још пре 35 година основан Национални фонд за демократију (НЕД) — непрофитна организација са циљем промоције демократије, која се највећим делом финансира од средстава Конгреса и Министарства иностраних послова САД. Чак је својевремено и један од оснивача тог фонда Ален Вајнштајн рекао: „Много тога што ми данас радимо, раније је радила ЦИА“.

Та организација је била присутна у многим земљама, па и у Русији и то од 1992. до 2012. године, након чега је Москва донела одлуку да она мора да напусти земљу, под изговором да „утиче на политичке процесе у Русији и меша се у изборе, као и да врши утицај на институције и на јавно мњење“.

У њеној структури се налази неколико подорганизација, укључујући и Међународни републикански институт (ИРИ), предвођен републиканцем Џоном Мекејном, као и [b]Национални демократски институт за међународне односе (НДИ), којим управља бивша државна секретарка Медлин Олбрајт. [/b]Све оне су проглашене непожељним у Русији, усвајањем одговарајућег закона још у мају 2015. године.

Према званичним подацима самог Фонда, активности су уско повезани са стварањем опозиционих и дисидентских покрета у земљама попут Србије и то у периоду од 1980. до 1990. године, а потом и у Русији, Кини, Северној Кореји и многим другим државама. И Викиликс је још 2011. године потврдио да је Фонд активно подржавао протесте у многим земљама, који су довели до „Арапског пролећа“.

Чак је и увела „Награду за демократију“ коју додељује сваке године, и то за активности заштите људских права и демократије, а међу лауреатима били су политички активисти и дисиденти пре свега из Русије, Кине, али и Косова, Северне Кореје, Авганистана, Мексика, Венецуеле, Кубе, Ирана и Украјине, као и читавог низа афричких и блискоисточних држава.

На једној од тих церемонија је био и новинар који се бави истраживачким новинарством Макс Блументал, који тврди да се НЕД бави управо тиме за шта Конгрес оптужује Русију — меша се у политику других држава, а једина разлика је што то чини, како тврди, „у име демократије“.

С тим у вези, како тврди, формиране су и различите медијске организације, као што је то случај са групом „Унификејшн“, која емитује свој програм у Јужној Кореји о дешавањима у Северној Кореји, самим тим формирајући јавно мњење на Западу о томе каква је ситуација, између осталог, и са људским правима у тој земљи.

Блументал истиче како је јасно да се много тога што је та медијска група објављивала испоставило као нетачно, али и да су људи, који су добијали новац да „причају своје приче“, једноставно нестајали са медијске сцене.

Он додаје и да је НЕД сличне ствари чинио и у Никарагви 1990-их година, у Русији и Монголији током 1996. године, затим у Венецуели 2002, па у Хаитију 2004, као и у Украјини 2014. године, док тренутно сличне активности обавља када је реч о Кини.

„Американци ни не слуте да кроз порезе финансирају управо ту организацију, која по свој суштини ради исто што ради и ЦИА. Дакле, овај Фонд можемо слободно назвати истуреним одељењем ЦИА, који финансира покрете и медије са циљем свргавања легално изабране власти, иако његови челници тврде да се боре за људска права, као и за идеје које заступају обични амерички грађани“, закључује он.

Спутник
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
26-08-2018, 12:01 PM (Последња измена: 26-08-2018 01:39 PM од Ултрадесничар.)
Порука: #6
RE: Циа, снајка, циа....
[img][Слика: Haspel.jpg]upload png[/img]

https://www.pressreader.com/serbia/nin/2...2421065425Читај

Ђина Хаспел није кандитаткиња већ је постаљена за директорку ЦИА тако да је историја добила и "женског Крцуна".
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
01-10-2018, 04:42 PM
Порука: #7
RE: Циа, снајка, циа....
“ЦИА, СНАЈКА, ЦИА!”

У Србији се за много година лудила накотило разног олоша – од оног који се као олош родио, до оног коме није тешко да постане олош. Као што су хипици на власти упропастили Европу, тако су лажне патриоте упропастиле Србију. Није важно да се сеже много у прошлост – важно је да се утврди принцип по коме “раде” ти разни олоши.

Да се задржимо на покушају војног пуча у Турској.

Прво: многи су се у Србији сложили да би добро било да се тако нешто деси и овде, али да буде против НАТО и Сједињених држава, а не са њима, и да успе. Међутим, ко то заговара (поред оних који то стварно мисле, али и знају да је немогуће, јер Србија нема нити Војску, нити Полицију)? Дакле, то заговарају мушке патриоте које су избегле војни рок или се ућуте и побегну када комуналци неког пребијају, српске снајке које се бусају у патриотске српске груди (или силиконе) и позивају на српску традицију, али им се некако омакну голишаве фотографије или своју малолетну децу користе за “мување фрајера” по друштвеним мрежама – ниједна часна српска мајка неће дозволити да њено малолетно дете буде на “извол'те” или да му преко Фејсбука изјављује љубав; онда, они који су само бесни, али би тај бес могли да каналишу и ка комшији, због пола метра међе, исто као и ка непријатељу државе – с тим да ће се пре светити комшији, него што ће приметити непријатеља државе – либерализам и себичлук су учинили своје и свако као “гледа своја посла”. Онда, пуна је дијаспора патриота који са безбедне удаљености и уз огромну пажњу да не повреде земљу домаћина која треба да им дâ држављанство, као нешто из далека умирују савест, онда они који док говоре Србија, мисле у ствари на свој лични интерес, онда они који су на рачун обезглављеног становништва добили вештачку главу да њоме не мисле, онда полудела омладина којој је доста свега, али нико да им каже да би и они могли нешто да ураде, осим што изигравају сајбер револуције и дрве о поштењу и части по кафанама, онда бивши припадници бивше власти, који сада имају накнадну памет и све знају, а док су имали прилике нешто да ураде, радили су искључиво против своје државе и против свих грађана, а за рачун тајкуна, беспризорних елита и проданих душа у Војсци и Полицији. Дакле, све се завршава на логореји, а онда свако својим послом.

Друго: српско јунаштво се не учи у НАТО камповима, на Централноевропском универзитету у Будимпешти или на Мегатренду у Србији (пандан Сорошевој будимпештанској школи) или у квазилевичарским (позивање на Туцовића и социјализам) и квазидесничарским покретима који се само множе у Србији. Србија је неколико пута кроз векове спасавала Европу од разних освајачких и пљачкашких најезди. А Европа је неколико пута кажњавала Србију јер је била храбрија и боља од ње сâме. Да ли је разлика између национализма и патриотизма важна у овом тренутку, и ко су једни, а ко други, и шта раде? У овом тренутку, кампању ЦИА против промене турског курса (са атлантистичког на евроазијски), у Србији помажу: националисти, квазинационалисти и квазипатриоте (поред оних које ЦИА плаћа, па морају то да раде, то им је посао, али они овде нису важни). Важни су они који мисле да раде једно, а у ствари раде друго. Није увек лако разазнати шта се стварно крије иза неког наратива или парадигме, али зато има мноштво практичних примера који могу да илуструју стање ствари. Ко је све у стању да несвесно или бесвесно помогне ЦИА кампањи у Србији? (било којој ЦИА кампањи, па и овој против Ердогана и блама који им је направио пре неки дан). Они који “пљуцкају” по ЦИА активностима у Србији, паткицама или по комуналцима су више него добродошла помоћ – ти јадни, бесвесни људи мисле да раде нешто добро, а не разумеју принцип по коме ради пропаганда – за Атлантисте је и лоша реклама добра реклама, па тако, српске квазипатриоте постају добровољни корисни идиоти ЦИА деловања у Србији. Уместо да свој бес због окупације земље усмере на неке корисне активности, они седе на Фејсбуку и буне се против ЦИА и њених званичних запосленика овде, а не разумеју да сâми постају незванични запосленици ЦИА, и то бесплатно. Као, саркастични су. А, у ствари, глупи су.

Треће: како велике српске “патриоте” мисле да живе у Евроазији, ако мрзе Муслимане, пре свега Турке? Пола Евроазије су народи који поштују Ислам. Да ли планирају да ратују против Муслимана да им најзад покажу?! Да ли би им таква кратковидост у Евроазији била дозвољена? Шта то говори о њима као православним верницима?!То је нека тешка хипокризија. Симболично или не, Турска је држава која се, поред Русије, протеже преко Европе до Азије. Босфор. Затварање мостова на Босфору је било више него симболично пре неки дан, када су амерички агенти, што из мреже исламистичког клерика Фетулаха Гилена, што из америчке амбасаде у Турској, правили пуч. Али, није успело. Нити ће икада успети. Евроазија је природна творевина, Европска унија вештачка. Можда је Роберт Шуман и имао неке часне намере када је смишљао рецепт за уједињење европских народа, пре свега Француза и Немаца, да престану више да ратују око Алзаса и Лотарингије, али када се ЦИА докопа неке идеје, све се претвара у крвави циркус. Да је тако, сведочи и присуство америчких званичника на сваком важнијем састанку ЕУ. Шта ће они тамо? Ко их је звао? Или могу и непозвани да дођу? Јел има, можда, у Србији, неки српски званичник да им каже да иду одакле су дошли и да гледају своја посла код своје куће? Али, где им је кућа? Отели су је од Индијанаца. А где им је кућа пре тога била? У Европи, али су их оданде избацили, јер нису поштовали вредности европских друштава и држава. Тако су се нашли заједно они који су другима отимали куће (Американци) и они које је Бог прогнао као насилнике којима ништа није свето (Јевреји) и сада они заједно кроје капу читавом свету. Врхунска вредност је новац у великим бројевима са много нула. Такво релативизовање и поништавање свих других вредности, Срби су дозволили у својој држави. Сада су збуњени и мало се као сећају традиције, а мало их као заведу ове “нове вредности”. И, наравно да ће исход да буде поново неки циркус – самопрозване патриоте помажу несвесно, или још горе, бесвесно, ЦИА кампање у Србији, а праве патриоте се чуде и испод људске части им је да се уплићу у те заврзламе - а лажне патриоте им још попују. Побеђује онај ко је бучнији. Дискретни хероји и даље постоје, али су они отпадници у овом друштву – новом либералном српском друштву, које ће радије да оптужи Ердогана да је сâм организовао пуч, да је исти као Хитлер, јер је то једино “херојско” дело које такав “патриота” може да изведе. Да се најзад освети Турцима за петсто година робовања и да не примети да помаже тако својим новим окупаторима, који ионако немају кућу, него лутају около и уништавају туђе куће.

На данашњи дан, пре 161 годину, рођен је Живојин Мишић, велики српски војсковођа и војни стратег, чије се војне доктрине изучавају у свим озбиљним војним школама. Када га је Краљ послао у Енглеску, да штити српске интересе, он је Владики Николају рекао: “На Западу су пси пуштени, а човек је везан”. Тај и такав Запад, а не неки други, стигао је и у Србију. Хероји су везани, или су у Хагу, или два метра под земљом или негде-ко-зна-где, док су керови и керуше пуштени с ланца и помажу (бесвесно) ЦИА кампање. Можда мисле да раде нешто добро када прозивају ЦИА послушнике, али не раде ништа добро, него се спуштају на ниво риалити програма и шпанских серија, а то је далеко од српског достојанства. Што их пре напусти егоцентрично манијачење и јурњава за личном користи од нечега или некога, биће им лакше да се саставе и са собом и са другима, који мисле да ово није америчка или енглеска прћија, него стара, једна од најстаријих и најчаснијих држава. Онда ће стварно моћи ураде нешто, уместо што без мозга помажу окупаторима.м и са другима, који мисле да ово није америчка или енглеска прћија, него стара, једна од најстаријих и најчаснијих држава. Онда ће стварно моћи ураде нешто, уместо што без мозга помажу атлантистичким окупаторима.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
30-10-2018, 12:41 PM (Последња измена: 30-10-2018 12:45 PM од Ултрадесничар.)
Порука: #8
RE: Циа, снајка, циа....
Америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА) објавила је у најновијем извештају о земљама света да су главни фактори за повољан привредни раст Србије економске реформе и стратешка локација државе.

У извештају, објављеном на сајту ЦИА, као повољни фактори наводе се и "релативно јефтина и квалификована радна снага" и споразум о слободној трговини са ЕУ, Русијом, Турском и земљама чланицама Централноевропског споразума о слободној трговини.

Као главне економске изазове, ЦИА је издвојила стагнирајуће приходе домаћинстава, потребу за стварањем нових радних места у приватном сектору, структурне реформе државних предузећа, реформе јавног сектора.

Као друге изазове означила је неефикасан правосудни систем, висок ниво корупције и старење становништва.У извештају ЦИА спомиње и да је Србија "тачка претовара" хероина из југоисточне Азије ка западној Европи, као и да има економију "осетљиву на прање новца".

У поглављу извештаја које се односи на међународне проблеме, наводи се да Србија протестује јер су САД и друге државе признале независност Косова.

У извештају се даље наводи да неколико хиљада мировних снага, предвођених НАТО и под привременом административном мисијом УН, на Косову наставља да одржава мир између "албанске већине и српске мањине на Косову".

Такође, наводи се да Србија и даље има нерешен гранични спор са БиХ и Хрватском око границе на Дрини, односно Дунаву, али и нека друга нерешена билатерална питања која датирају од сукоба 90-их година.

ЦИА је на сајту објавила и да се Србија, по потрошњи на одбрамбене програме Војске, налази на 85 од 153 светских земаља које су се нашле на листи и да је у томе испред Хрватске (91), а иза Црне Горе (64).

Поред основних података који се односе на податке о председнику и премијеру државе, државно уређење, географски положај, број становника, климу, рачунање времена, ЦИА је навела и да странци држављанство Србије не стичу аутоматски рођењем и да је период добијања држављанства око три године.

https://www.cia.gov/library/publications...os/ri.html
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
04-02-2019, 10:00 PM
Порука: #9
RE: Циа, снајка, циа....
http://fortune.com/2015/09/11/phebe-nova...-dynamics/
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
14-06-2019, 03:25 PM
Порука: #10
RE: Циа, снајка, циа....
Kim Jong-nam,полу брат председника Северне Кореје,радио је за ЦИА што је потврдио и The Wall Street Journal на основу папира о сарадњи који су преостали.Био је у неком добровољном егзилу од 2007. године и живео је са две жене у Макау негде.

Његова смрт је 2017. године уследила,како рекоше Американци...

Цитат:Kim collapsed and eventually died from symptoms associated with VX nerve agent inhalation.

Трамп је на ово одговорио да службе САД не вршљају у Северној Кореји.

Цитат:The Reuters news agency contacted the CIA seeking an official statement on the US president’s remarks, but the agency said it had no immediate comment on the issue.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-01-2020, 07:59 PM
Порука: #11
RE: Циа, снајка, циа....
Смрт свету.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)