Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 6 Гласова - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Црвена БРИК пропаганда
20-10-2018, 11:07 AM
Порука: #463
RE: Црвена БРИК пропаганда
Путин:
Америка нас санкцијама присиљава да се одрекнемо долара - ми то управо чинимо


САНКЦИЈЕ су присилиле Русију да тражи алтернативну валуту која би заменила амерички долар, рекао је председник Русије Владимир Путин. Како је рекао, морали су пре свега да обезбеде економију земље, али и националну безбедност.

Цитат:Вршимо дедоларизацију економије. Ми то не радимо зато што желимо да подријемо долар, већ зато што желимо да се осигурамо. Стално се суочавамо са санкцијама, они нам не прижају прилику да радимо и тргујемо с доларом.
Биће могуће одбацити долар, а чим се то деси, долар ће имати тешка времена.

Руски Председник је рекао да САД присиљавају одређене земље да напусте долар у међународним плаћањима:

Цитат:Ово је типична грешка империје. Наши амерички пријатељи подривају поверење у долар као светску резервну валуту.Руска влада је већ направила и реализује план дедоларизације националне економије, али нема намеру да га учини јавним.

Засад се види само смањивање руских улагања у амерички државни дуг. Москва је свој удео свела на само 14 милијарди долара и више није ни међу50 највећих држалаца америчких вредносних папира, а истовремено интензивно повећава резерве злата и преусмерава новац у еврее и јуане.

Оптимизам званичне Москве храни се, нема сумње, и прогнозама са каквом су иступили експерти велике америчке банке JPMorgan Chase & Co. Јер, они тврде да се вероватноћа да ће се САД суочити са новом економском рецесијом у наредне две године подигла на 60 одсто, а да ће се десити до 2021-ве – до 80 одсто.

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
12-09-2019, 05:15 PM
Порука: #464
RE: Црвена БРИК пропаганда
.
Негоооо...да се врнемо ми на тему, а тема је, да подсетимо: ЦРВЕНА БРИК(С) ПРОПАГАНДА, бива БРИКС и све приче како ће исте земље у догледно време постати водећа светска сила – економски, политички, војно и у сваком другом погледу, јесу само трице и кучине и....ЦРВЕНА КОМУНИСТИЧКА ПРОПАГАНДА!

Ми дакле, са становишта да већина анализа које указују на привредну и последично, војну моћ речених земаља не долазе из некаквих обскурних црвених, комунистичких извора него ДИРЕКТНО СА ГЊИЛЕЖНОГ ЗАПАДА, постависмо ође масу цитата на које упућујемо озбиљне дискуте овдашње.

Међутим!

Данаске дајемо мишљење о истом из извора САД, то јест Чемерике и тачније, чувене "америчке" (читај: ЛИХВАРСКЕ) финансијске компаније АЛИЈАНСА БЕРНШТАЈН (Alliance Bernstein), што није исто као БЕРНСТИН или ЕПСТИН, како лихвари воле да се прикрију па тако недавно у затвору ликвидираног ЕПШТАЈНА упорно називају ЕПСТИН!

Даклем речена компанија АЛИЈАНСА БЕРНШТАЈН, за коју чак ни најокорелији ловац на црвене вештице не мож'да каже да се ради о комунистичкој пропаганди, је обавила истраживање које је разоткрило стварне размере државног дуга САД.

Уследио је ад хок-шок и у специјализованим медијима за такве теме.

Амерички финансијски телеканал CNBC тим поводом је објавио специјални прилог под насловом:

Цитат:Реални ниво дуга САД можда достиже 2000 одсто (величине националне) економије, наглашава се у извештају Вол-стрита.

Процена АЛИЈАНСЕ БЕРНШТАЈН (Alliance Bernstein) привлачи пажњу не само цифрама којима оперише. Ствар је у томе што је `дужничку дијагнозу` поставила веома позната финансијска структура!

Alliance Bernstein је основао познати економиста и милијардер, амерички чива Залман Хаим Бернштајн, а она данас управља активама вредним 586 милијарди долара (црни Милораде), што њеној дијагнози придаје озбиљну додатну тежину.

После пажљивог ишчитавања рачуница и препорука америчких финансијских експерата стиче се утисак да се ради о припреми јавности за резање социјалних програма и других елемената државе благостања.

Куку нами и леле у 'ладној Канади, ну срећом ми са нашијем пушкама, искуством и пецаљкама не млого да осетимо, ама тешко онима по градовима који чуче у облакодерима ко чавке на бандерама!

Даклем по иронији судбине, Залман Хаим Бернштајн је неколико година живота потрошио на реализацију Маршаловог плана: на шеме америчког инвестирања у земље Западне Европе ради уздизања њихових економија и јачања утицаја САД на Старом континенту у контексту конкуренције са СССР.

Међутим!

То је било у прошлости, а данаске фирма коју је основао један од утемељивача Маршаловог плана активно најављује да ће за спасавање америчке економије од дужничке гангрене бити потребан скалпел или чак моторна тестера.

А неће резати оно што САД дугују власницима својих дужничких обвезница већ - америчке социјалне гаранције.

CNBC је објаснио како је Alliance Bernstein израчунала дуг САД и указала због чега је то важно, па ка'е:

Цитат:Alliance Bernstein је разрадила методологију која је дала резултат: САД дугују 1832 процента од свог БДП. У ово није урачунат само класични државни дуг, него и обавезе из социјалних програма попут `Социјалног осигурања`, Medicare (здравственог осигурања) и државних пензија...

Обично се као ниво дуга САД наводи 22,5 трилиона долара, што еквивалентно приближно 106 процената америчког БДП.

Поређења ради Србија под балавим дугује неких 75%, можда грешим али ту је неђе, што је "маљи деца" у односу на званични ЛАЖНИ дуг Чемерике!

Међутим!

Они који су у САД уверени да је чак и са дугом од 106 % све у реду, тврде да из наведене суме треба изузети оно што Министарство финансија САД дугује другим државним институцијама и фондовима и да је стварни дуг свега – 16,7 трилиона долара, а да је то – 78 одсто БДП Сједињених Држава.

Међутим!

Главни економиста Alliance Bernstein Филип Карлсон-Шлезак таква изузимања сматра недопустивим и указује да је стварни укупни дуг САД премашио 388 трилион долара-ооо црни Милораде!!!

Додуше, он и умирује своје читаоце, па ка'е:

Цитат:Слика јесте ужасна, али то не значи да је за нас дужничка криза неизбежна.

Дифолт због наших државних обвезница био би катастрофалан за светску економију, док измене у нашој социјалној политици (мада би биле болне за оне којима би те исплате биле умањене) – једва да би биле регистроване на економском хоризонту.

Ово значи да треба жртвовати америчке грађане ради спасавања оних који су инвестирали у државни дуг САД...

Шта радити са стотинама трилиона безвредних долареса?!

Одговор се може наћи у изјавама Доналда Трампа, а он је још до победе на изборима говорио да је америчка економија велики финансијски мехур којој је потребно `стално слабљење долара`.

Дође ли до девалвације долара, САД ће веома лако отплатити дугове, али то светски финансијски систем неће спасити од кризе нити америчку економију од дубоке депресије.

Једино ће омогућити Вашингтону да тврди да Ујка Сам поштено отплаћује своје дугове и држи се социјалних обавеза.

Кидање

Дал'човек на ово да се смеје ил'да плаче!

ПА ВАЈМАРСКА ЊЕМАЧКА ЈЕ ТО ИМАЛА А И СРБИЈА ВО ВРЕМЈА ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА....СЕТИМО СЕ ЈЕЗДЕ, ДАФИНЕ И "ДЕВИЗЕ, ДЕВИЗЕ"...СЕТИМО СЕ, КО ЈОШ ПАМТИ, КАКО СУ СЕ ЛАСНО ОТПЛАЋИВАЛИ ДЕВАЛВИРАНИ КРЕДИТИ ЗА ЗИДАЊЕ КУЋА НЕКИХ 70-ИХ У СФР ШУГОСЛАВИЈИ!

СВЕ ЈЕ ТО ПОСЛЕН ДОШЛО НА НАПЛАТУ СЛЕДЕЋОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ!!!


Судећи по томе како Русија и Кина активно купују злато – изгледа да у свету није мало оних који желе да се обезбеде од посезања Американаца за управо таквим начином решавања својих дужничких проблема.

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)