Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 2 Гласова - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Добро дошли у кафе Путин
14-08-2014, 04:30 PM
Порука: #1
Добро дошли у кафе Путин
Руска застава у Србији може да се види не само на згради амбасаде РФ у Београду. Тробојница краси и једну од старих зграда у историјском центру Новог Сада. Овде је отворен нови кафе, назван именом руског председника – кафе Путин.

О томе како се појавила ова идеја говори њен аутор, председник Политичког Савета Руске странке Србије, Радивој Миљанић.

- Разлог за давање бифеу назива „Путин“ по председнику Русије је једноставан, и нема ништа необично у томе. Огроман брок Срба, мислим чак и преко 90 одсто, гаје велике симпатије према нашој сестри Русији. То им је љубав која се вековима стварала, тако да је већ ушла у гене српског бића. То је један од разлога. Други разлог је што господин Путин ужива огромно поштовање код Срба. Он је нашу сестру Русију спасио у последњи час и подигао је на чврсте ноге. Осим тога Срби га виде као једног од ретких државника који се одупрао америчкој хегемонији. Српски народ је одушевљен потезима господина Путина. Одушевљен је што је рекао „Не“, „доста више“ ширењу НАТОпакта који је већ дошао на саме границе Русије и који је озбиљна претња за безбедност Русије. Нама Србима је жао што је дошло до братоубилачког рата у Украјини, што су украјински политичари почели сестри Русији забијају клин. Мислим да то нису смели дозволити и да су тиме нанели огромну штету искључиво Украјини и Украјинском народу. Тако да су изгубили огроман део територије који је близак Русији. И није јасно како то мисле поново да интегришу кад се ту пролила велика количина крви. За то је све крива укжрајинска политика. Украјински политичари су морали бити свесни да Путин неће дозволити да им доћи на саму границу.

Вратимо се самом кафеу. Често се дешава да за отварање оваквог објекта треба проћи мноштво инстанци, добити дозволу за коришћење просторија, купити све потребне предмете намештаја. Сам Радивоје Миљанић нас је уверио да се са сличним проблемима није суочавао.

- Није било проблема мада сам наилазио и на један мањи број негативних коментара на Интернету. Међутим Нови-Сад је са одушевљењем примио ову идеју. Могло се видети да је велики број грађана Новог-Сада и целе Србије очекују отварање, а велики број Руса из Новог-Сада свакодневно долазе да виде како иде рад.

Кафе Путин се састоји од два дела. У првом је бар са шанком. Други део је сам кафе. На централном зиду је Путинов портрет, са обе стране заставе Русије и Србије и натписи на два језика: Добро дошли! На једном од бочних зидова може да се види Кремљ, а на супротном мотиви Русије и Москве, између осталог Црвени трг и Московски државни универзитет. Да ли то значи да ће сам кафе имати на јеловнику специјалитете руске кухиње?

- Што се тиче кухиње, у здању имамо простора. Има велики број Руса који се јављају. Чак и неки професионални кувари предлажу да отворимо кухињу. О томе тренутно размишљамо. Тренало би се дорадити, средити, да та кухиља буде по свим нашим правилима.

Као што смо већ рекли, кафе Путин налази се у историјском центру Новог Сада. Његова адреса је: Пашићева улица број 31, преко пута зграде Матице Српске. Добро дошли!

Григориј Соколов,

Извор: Глас Русије
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)