Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 1 Гласова - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
11-10-2013, 11:22 AM
Порука: #29
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
Bacvanin Пише:Pa i Rusi su u Zimskom ratu od prvog dana zapoceli sa bombardovanjem civilnih ciljeva po gradovima, ukljucujuci i skole i bolnice...
А ако знаш да обе стране се слично понашају, зашто пљујеш по Русима и величаш Финце?

Таман је то оно што хоћу доказивати од самог почетка.
Свет је као рат у Босни: сви раде исто, а неки испадају жртвама, а неки други злочинцима.
Не бих хтео релатизовати све, али то чини ми се да важи у добром делу случаја.
Пољаци су увек жртве, Руси злочинци.
Финци су жртве, Руси злочинци.
Енглези могу пактирати са нацистима, Стаљин не.

Цитат:Sto se Svedjana tice, u Zimskom ratu se na finskoj strani borilo preko 10.000 svedskih dobrovoljaca.
И били су и уз нацисте.
А када смо код тога, генерал Манерхајм је био Хитлеров пријатељ.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
11-10-2013, 11:28 AM
Порука: #30
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
(11-10-2013 11:22 AM)ЛукаЛоко Пише:  зашто пљујеш по Русима

Јел правиш ти разлику између Руса и Совјета?

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
11-10-2013, 11:56 AM
Порука: #31
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
Цитат:Јел правиш ти разлику између Руса и Совјета?
Објасни ми боље ово твоје питање.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
11-10-2013, 12:59 PM (Последња измена: 11-10-2013 03:34 PM од Громовник.)
Порука: #32
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
Сви они који су делили било коју мрвицу власти у СССР су негирали и ниподаштавали све Руско, а уздизали "Совјетско". Политика СССР-а је била проСовјетска, а не проРуска. Руси су у СССР од свих народа највише страдали.

Стога те питам, да ли правиш разлику између Царске Русије и комунистичке СССР? Односно, како можеш да говориш о пљувању Руса, када у СССР на власти уопште нису били они који су се осећали и звали Русима, већ "Совјети" који су се одрекли свог Руског имена и традиције, на челу са Грузином Стаљином.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
11-10-2013, 10:10 PM
Порука: #33
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
Ко ти је рекао да у Совјетском Савезу није било ништа „руско“?
Већ ти је раније објашњено да Стаљинова владавина се разликује од Лењинове – не кажем да је била боља или гора, него различита.
Стаљин је узимао као своје примере велике цареве типа Ивана Грозног и Петра Великог, и његова владавина је била некако слична на њихове. У Стаљиново доба су снимани филмови „Александар Њевски“ и „Иван Грозни“, који су прослављали стару царску власт. Знам ја да је Стаљин претходно рушио цркве, наравно таква рехабилитација је чинио не из љубави, него из интереса, јер себе сматрао новим (црвеним) царем.
Совјетски Савез је био царска Русија под другим режимом, и геополитика му је остала иста, као и данданас.

Друго, када је Стаљин 1939. вратио територије где су живели белоруски и украјински сељаци, да ли је погрешио или не? Да ли их је морао напустити Пољацима? Да ли то није било „руско“?

Треће. Када су нацисти напали Совјетски Савез, који су били они људи који су Немци убијали, бомбардовали, који су желели поробити? Да ли нису били Руси? Која земља је то била она коју су Немци желели освојити? Да није то била Русија?
Који су били они невини цивили, -жене и деца, читаве породице-, који су умирали од глади и мраза у Лењинграду због Немаца, уз учешће Финаца? Да ли су били Руси или неки други народ, неки бољшевици са црвеног планета Марса? А ко су били војници црвеноармејци који су учествовали у финском рату, а и у Стаљинградској бици и у свим другим крвавим биткама све до Берлина?
Свидело се то некима вама или не, историја Совјетског Савеза је историја Русије од 1917. до 1991. године. Они који су тамо живели у том размаку времена, беше Руси, и обични људи, сељаци, радници, па и црвеноармејци, па чак и званичници, сви са неким типичним руским врлинама и манама. Па и генерали Црвене Армије углавном су имали исте мане као и царски генерали.
Једино може се заметити да комунистичке власти су покушале да наметну људима атеизму, и да због тога многи у Совјетском Савезу су живели како атеисти, ипак нису успели да угуше код обичног народа веру у Бога.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
12-10-2013, 10:04 AM (Последња измена: 12-10-2013 04:25 PM од Громовник.)
Порука: #34
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
Разликује се владавина Лењина и Стаљина, али не толико драстично колико се то жели приказати. Лењин је желео створити комунистичку утопију а завршило се у најцрњем тоталитаризму, док је Стаљин помоћу тог тоталитаризма, и уз огромне жртве, створио Империју врло кратког века. И то је једина разлика међу њима.

Међутим, што каже наш Владика Његош "што се грбо роди ни вријеме га не исправи", па су тако главне особине те империје су и даље били ужасно лош систем, јад и беда, сиромаштво, масовне глади, масовни погроми, форсирано једноумље, негативна селекција при избору "кадрова" по верности партији а не способности, прогон цркве и свих оних који мисле другачије и тако даље. У праву си скроз што се тиче геополитичких интереса, ту се слажем са тобом, они су непромењиви ма ко да је на власти. Међутим, као резултат таквог лошег система какав је био комунизам, имамо то да се Совјетски Савез на крају распао, иако је на крају Другог светског рата стекао убедљиво најбољу геополитичу позицију на свету, а да је супарничка империја САД данас на вратима Русије, такорећи окружени су Америчким војним базама. Док је Америка константно напредовала и развијала се, ови су убијали сопствени народ. Врло Руски, нема шта.

Што се тиче Стаљинових узора, са Иваном Грозним, у чије време Русија баш и није била стабилна и просперитетна држава га и можемо поредити, али са Петром Великим који је царску Русију окренуо тотално ка Европи и увео у њој Европске обичаје и Европски систем владања не можемо никако. Уосталом ни један ни други се не могу поредити са бројем жртава које је Стаљин у Руском народу изазвао. Обојицу их је далеко надмашио.

Колико је Стаљин бринуо за Украјинске сељаке, то се јасно видело у изазивању масовних глади у тој истој Украјини. Као, Стаљин је добар зато што није оставио Пољацима западну Украјину? А што је масовно таманио те исте Украјинце, то нема везе. Значи немој да причамо приче о томе. Видели смо и колико су Украјинци волели Стаљина због тога, чим су Немци ударили са запада.

Боље питање је шта је Руски народ имао од свих тих Стаљинових територијалних проширења? СССР је тек 1956. је достигао пољопривредну производњу Русије из 1913. Технолошки развој СССР лежи на костима десетина милиона људи и њиховог робовског рада. СССР је био класично аристрократско друштво, базирано на негативној селекцији. Имао си једну класу ултра богатих и ултра моћних партијаца који су чинили, лупам 1-5% становништва, и остатак земље који је грцао у сиромаштву и беди уз константну атмосферу страха, параноје, опасности и главе у торби да и то мало што има изгуби, и заврши у неком гулагу, док се Стаљин такмичио са Америма ко ће пре да полети у свемир. Док су Руси живели у таквом стању, Амерички народ је истовремено живео у златном добу просперитета и развоја. И на крају СССР пуче, а Амери им дођоше пред врата. И ко је ту луд, а ко паметан?

Ако кажемо да је прогоњени и угњетавани масовно страдали Руски народ под Совјетском тоталитарном влашћу Грузијца Стаљина у ствари Русија, онда опуштено можемо да закључимо и да је Југославија под Титом у ствари Србија. А то је далеко од истине. Историја Совјетског савеза јесте историја Руског народа, као што је и историја Југославије под Титом и историја Српског народа. Али рећи да су због тога СССР и Титова Југославија Руска и Српска држава? Мало теже. То су у ствари антиРуске и антиСрпске државе.

Кога су Немци убијали и бомбардовали? Па све оне мученике које је Стаљин гурнуо испред себе, да му чувају дупе, тотално неприпремљене и неспремне за Немачки напад са запада, без адекватног официрског вођства, јер све што је ваљало је поубијао, све се јасно види по почетним Немачким успесима 1941. и претрпљеним жртавама до краја рата. После 1941. је између тих које је гурао напред, и себе, постављао оне верније партији, који су се одрекли свог Руског имена и узели бољшевичко, да пуцају на оне мученике Русе који су у Стаљинграду јуришали на Немце са по 1 пушком на 3 човека, ако којим случајем крену назад. Е то је ваш Стаљин, "славни црвени цар".

Има таквих и по Србији који слично тврде "ма Тито је био добар, ови после њега су сјебали ствар", слично са случајем СССР, не узимајући уопште у обзир чињеницу да се радило о апсолутно лоше постављеном, исквареном и неодрживом државном систему, који се на крају распао сам од себе. Да се Стаљин фокусирао заиста на реформисање, исправљање система, и да га је ставио на одрживе, здраве ноге, и да је мало мање убијао Русе, уместо што је освајао територије само да би на њима изазивао глад и сиромаштво и убијао народ, па и да буде нека позитивна личност. Овако, скратио је Русију за неких пар десетина милиона Руса, што ће рећи сигурно за 100 милиона више у данашњем времену, убио му је душу убијајући и забрањујући цркву и негирајући било какву духовност, слудео га је у константној атмосфери параноје, страха, једноумља и искривљеног система вредности, а империја се на крају сама од себе урушила.

Обрни-окрени, у губитку због владавине црвене звери су данас једино Руси, обични људи, сељаци, радници, невини цивили, жене и деца, читаве породице. Другови партијци су и даље на власти, и ништа им не фали.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
12-10-2013, 09:44 PM (Последња измена: 12-10-2013 09:45 PM од мунгос.)
Порука: #35
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
(11-10-2013 10:10 PM)ЛукаЛоко Пише:  Ко ти је рекао да у Совјетском Савезу није било ништа „руско“?
Већ ти је раније објашњено да Стаљинова владавина се разликује од Лењинове – не кажем да је била боља или гора, него различита.
Стаљин је узимао као своје примере велике цареве типа Ивана Грозног и Петра Великог, и његова владавина је била некако слична на њихове. У Стаљиново доба су снимани филмови „Александар Њевски“ и „Иван Грозни“, који су прослављали стару царску власт. Знам ја да је Стаљин претходно рушио цркве, наравно таква рехабилитација је чинио не из љубави, него из интереса, јер себе сматрао новим (црвеним) царем.
Совјетски Савез је био царска Русија под другим режимом, и геополитика му је остала иста, као и данданас.

Не знам баш да би се са овијем сложио Солжењицин. Цијелога живота су његови крили да му је ћаћа био царски официр и то добровољац, јер би их свију отјерали у гулаг и побили. Њима као дјеци нијесу старији то смјели ни говорити да не реку неђе нешто. За то је он сазнао тек у рату, као мајор Црвене армије (нешто прије него што је ухапшен).

До 1964. по Солжењицину, не само да Совјетија није била "Царска Русија под другијем именом", него ту није било ништа руско. Тек од 1964. почело је попуштати и топити се лед око великог гулага какав је била Совјетија. Тек тад се први пут почело учити о руској историји, строго пробрано и разводњено, тек тад су почеле попуштати стеге нељудског комунистичког експеримента у стварању "совјетског човјека".
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
13-10-2013, 02:40 PM (Последња измена: 13-10-2013 02:46 PM од Лепи Бора.)
Порука: #36
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
(12-10-2013 10:04 AM)Громовник Пише:  Разликује се владавина Лењина и Стаљина, али не толико драстично колико се то жели приказати.
...

Врло лоше.
Запад жели да сакрије и УПОРНО КРИЈЕ, да је западњачки лењин и троцки, НЕМЕРЉИВО ГОРИ ОД Стаљина. Тако да нема шта да се "жели приказати" - нако једна једноставна Истина. Треба читати, а гогле у 3 лепе...

Друго, под лењином су углавном страдали Руси: СВИ Свештеници, Монаси, Монахиње, Сељаци, Племићи, итд...

Под Стаљином су страдали много равномерније. АЛИ УГЛАВНОМ: јевреји, чечени (уопште черкези), унијати у украјини, немци...

Врло је видно то све, ако је човек иоле ширег образовања, али ако је идолопоклоник запада, нема од приче ништа. Јер идол је идол.

Апсолутно је видно (ко мало зна о томе), да је енглеска узрок пропасти Царске Русије извана. Изнутра то је сулуда политика петра "великог", који је толико био убуљен у запад, да је био слеп за Вредности саме Русије. Такође опчињеност француским педерима, лажном сјају, коме Чисте Руске Душе однеговане на Православљу, нису умеле да одоле (док се и саме нису упрљале до неба), видети рецимо фантастичне описе Достојевског, свих тих проблема. Проблема који су узроковали да се масонство, демократија, комунизам, као претешке болести налепе на Русију. На крају, узрок пропасти Свете Руске Царевине, је тотално дволично племство, које је МРЗЕЛО своју Државу из СВЕ СНАГЕ и више ценило чланство у масонским керовским (шпијунским) ложама, него титуле добијене Храброшћу и Честитошћу својих Предака.

Требало је масоне ВЕШАТИ на време (без обзира на племство), као британске и стране шпијуне и узурпаторе моћи и власти из прикрајка, па би се лако изашло из те опасне замке.
Овако ти "добар" ка ЗЛУ, а ЗЛО тебе уби првом шансом...

А у некој причи.
Исти случај о коме Живојиновић прича код Срба, је и са Русима, али у још много горој мери.

Не бих губио време да објашњавам да су у СФРЈ живели Срби, да је то била Српска земља, да што се звала ЕСЕФЕРЕЈОТ, нису имали шиптари и британци право да је комадају, плене и присвајају, итд.
Исти случај и СССР - Русија.

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
14-10-2013, 12:29 PM (Последња измена: 14-10-2013 12:52 PM од Громовник.)
Порука: #37
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
(13-10-2013 02:40 PM)Лепи Бора Пише:  Друго, под лењином су углавном страдали Руси: СВИ Свештеници, Монаси, Монахиње, Сељаци, Племићи, итд...

Под Стаљином су страдали много равномерније. АЛИ УГЛАВНОМ: јевреји, чечени (уопште черкези), унијати у украјини, немци...

Јевреји страдали, а Стаљинов лични телохранитељ био Јевреј?

Јевреји страдали, а 1940. већина чланова Политбироа била у брачним заједницама са Јеврејима?

Да не помињемо многобројне Јевреје на високим позицијама код Стаљина: поменути Лев Мехлис, Лазар Каганович итд.

Ево како су страдали "углавном Јевреји" у СССР:

[Слика: 1948_Golda_in_Moscow_crowd.jpg]

Дочек Голде Мајер поводом прославе Јеврејског празника у Москви 1948. где се окупило око 50 000 Јевреја.

Стаљинов СССР оно беше атеистички? А-ха....

Покажи нам доказ где су 50 000 хришћана на једном месту за време СССР, да прослављају Васкрс или Божић током Стаљинове власти?

Која беше држава прва на свету признала Јеврејску државу Израел? Која је прва држава на свету разменила амбасадоре са Израелом?

1930. највећа Хришћанска црква у Русији, Црква Христа Спаситеља је динамитирана и разрушена по Стаљиновом наређењу:

[Слика: 200px-Christ_saviour_explosion.jpg]

Лењинградска синагога, са друге стране, највећа Јеврејска синагога у Русији, не само да је у потпуности сачувана, него је по Стаљиновом наређењу радила и током опсаде Лењинграда за време ДСР:

[Слика: st-petersburg-grand-choral-synagogue.jpg]

Дакле, о каквом ти страдању Јевреја за време Стаљина причаш? И још имаш храбрости да то страдање поредиш са страдањем Руса у СССР?

Мало мање бајки за лаку ноћ...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
14-10-2013, 01:16 PM
Порука: #38
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
(14-10-2013 12:29 PM)Громовник Пише:  ...

Знаш у чему је проблем са вама младим дискаверијанцима?
Од изузетка редовно правите ПРАВИЛО, а то је наопак наук.

Није Стаљин био расиста, да би истребио све јевреје и тако задовољио вашу расистичку нарав. Значи да поновимо:

У доба лењина, сви чланови врха СССР-а су били јевреји и (пази сад) БИЛИ КРЕАТОРИ ГЛАВНЕ ПОЛИТИКЕ СССР-а (ово добро запамтити - суштина).

Од Стаљина нису и ту је КРАЈ ТЕ ПРИЧЕ.

Просто је комично да ти сад Стаљину приписујеш неко јеврејство, када је исти РЕДОВНО оптужаван (од јевреја), за ГЕНОЦИД ка јеврејима!

Али једини начин да оправдате "историју" коју заступате, је да је Стаљин час јевреј, а час јеврејски крвник. Час је хитлеров, а час није, све према енглеској потреби!

Исто и тита, час је Стаљинов, а час грађанин света...

Јебеш ти такву историју, логику и памет и дању и ноћу...

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
14-10-2013, 01:35 PM (Последња измена: 14-10-2013 02:07 PM од Громовник.)
Порука: #39
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
(14-10-2013 01:16 PM)Лепи Бора Пише:  Знаш у чему је проблем са вама младим дискаверијанцима?
Од изузетка редовно правите ПРАВИЛО, а то је наопак наук.

Просто је комично да ти сад Стаљину приписујеш неко јеврејство, када је исти РЕДОВНО оптужаван (од јевреја), за ГЕНОЦИД ка јеврејима!

Наравно, оптуживан, да би се сакрила права истина.

У овом случају си ти далеко већи дискаверијанац од мене, јер се управо на Дискаверију и сличним медијима приказује да је у Стаљиновом СССР владао антисемитизам.

Дакле - Стаљинов лични телохранитељ - Јевреј.
Стаљинов први заменик - Јевреј.
Јеврејима се у Стаљиновој СССР омогућава да јавно славе своје празнике, Русима Православцима - никада.
Руски Православни храмови се уништавају, док су Јеврејима у Стаљиновом СССР синагоге отворене чак и за време опсадног стања, а и пре и после тога.

И после - Стаљин није вршио репресију над Русима него над Јеврејима???

То што ти причаш не би "појео ни пас с маслом"...

(14-10-2013 01:16 PM)Лепи Бора Пише:  Није Стаљин био расиста, да би истребио све јевреје и тако задовољио вашу расистичку нарав.

Тачно тако, он је поубијао неке мучене Јевреје који нису имали ништа, а ове моћне Јевреје на положајима је оставио поред себе.

(14-10-2013 01:16 PM)Лепи Бора Пише:  У доба лењина, сви чланови врха СССР-а су били јевреји и (пази сад) БИЛИ КРЕАТОРИ ГЛАВНЕ ПОЛИТИКЕ СССР-а (ово добро запамтити - суштина).

Од Стаљина нису и ту је КРАЈ ТЕ ПРИЧЕ.

Вероватно зато Стаљин први признаје Јеврејску државу Израел и први с њима размењује амбасадоре, целих годину дана пре него што је то урадила САД, а "британска" СФРЈ никада...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
14-10-2013, 02:55 PM
Порука: #40
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
(14-10-2013 01:35 PM)Громовник Пише:  ...
1) - Дакле - Стаљинов лични телохранитељ - Јевреј.
2) - Стаљинов први заменик - Јевреј.
3) - Јеврејима се у Стаљиновој СССР омогућава да јавно славе своје празнике, Русима Православцима - никада.
4) - Руски Православни храмови се уништавају, док су Јеврејима у Стаљиновом СССР синагоге отворене чак и за време опсадног стања, а и пре и после тога.
...
1) - није тачно.
2) - није тачно.
3) - није тачно.
4) - није (сасвим) тачно.
Док је био лењин-троцки, ово је тачно, у време када је Стаљин потпуно преузео власт (1931-35), исто је било и јешама, као и Русима.

Да мало објасним неке мало познате ствари.
У време лењин-троцки (бољшевичког, ционистичког) СССР-а, јевреји су апсолутно били грађани ВИШЕГ РЕДА!
Само ОНИ су завршавали школе, били руководиоци и било им је све отворено. Обрнуто томе, Руси су само били нижа раса и појава. О Православљу није смело ни да се ПРИЧА! Који Свештеник није ПОБЕГАО, био је убијен, итд...

Од Стаљина, све то долази релативно брзо у ред. Јевреји апсолутно губе примат, али није никако могло да се 10 година лудила, отклони одмах. Слично као и ми овде под титом. Који је Српски интелектуалац и постојао да би водио фабрику?

ТОГА НЕМА!

Војислав Шешељ је само један срећан (преживео) изузетак, друго је све минорно. Тако и у Русији тог доба.

Што се тиче исраела, тамо су требали да похрле сви јевреји из СССР-а, а Стаљин то наравно да није могао да допусти. Чак је хтео да им да неку нову јеврејију, да то спречи. Да сад не улазим у милион разлога, али да ти дозволиш до јуче водећој популацији да нестане - је ван памети (шпијунажа, моћ, итд...). Али, да не би дискавери "заборављао", морам ја да поменем. Тада је лично Стаљин образовао при ГРУ и КГБ, јеврејске одсеке и то големе! Јер не треба заборавити да су јевреји увек били пола-пола и чинили најјаче обавештајне линије СССР-а ка споља. Зато пре него се лупа, треба одмерити са свих страна (на дискаверију немогуће - апсурд...).

Па онај ко мисли да нешто сазна о лопову, стално питајући само лопова, стварно је зрео да седне и дебело размисли...

Зато је овај храбри и обухватни рад Живојиновића права (а нужна) реткост.

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
14-10-2013, 04:23 PM (Последња измена: 14-10-2013 04:35 PM од Громовник.)
Порука: #41
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
(14-10-2013 02:55 PM)Лепи Бора Пише:  1) - није тачно.
2) - није тачно.

Није тачно?

Шта је био Карл Паукер, Стаљинов први шеф личног обезбеђења?
Шта је био Матијаш Ракоши, његов наследник и каснији председник Мађарске?
Шта је био каснији Стаљинов шеф личног обезбеђења, Александар Контракт?
Шта је био Лазар Каганович, који је ступао на Стаљиново место као његов заменик кад би овај због болести, путовања или других послова морао да одсуствује са места генсека СССР?
Шта су били Стаљинови амбасадори у САД, Макс Литвинов и Иван Маиски?
Шта су били Стаљинови државни тужиоци и уређивачи државних новина, као што је "Правда"?
Шта су били Стаљинови сарадници и људи од поверења Пјатњински, Филип Голошчекин, Залсавски, Еренбург, Емелијан Јарославски, Губелман и други?
Шта су били два најближа Стаљинова секретара, Лев Мехлис и Григорије Канер?
Шта су били Стаљинови лични лекари, Вајсброд, Мошенберг и Лев Григоријевич Левин?
Шта је био Стаљинов командант авијације уочи ДСР, генерал Јакоб Смушкевич?
Стаљинови најближи сарадници и маршали - Михаил Калињин, Бухарин, Булгањин, Молотов, Ворошилов, Андрејев, Поскребишев и Рјуков, сви као по "директиви" ожењени Јеврејкама!
Стаљинова ћерка Светлана у везама била искључиво са Јеврејима - драмским писцем Алексејом Каплером а касније се удата за Јевреја Григорија Морожа.
Шта је био Стаљинов послератни посланик у УН, Јакоб Малик?
Шта су били управници 11 од 12 гулага у Стаљиново време?
Шта је био Генрих Јагода, Стаљинов шеф Тајне полиције? Шта му је био брат у исто време?
Шта су били Матвеи Берман и Нафталиј Френкел у Тајној полицији, као и њихови директни потчињени, и зашто је пројекат изградње канала између Балтичког и Белог мора који су они водили Руски народ коштао 200 000 живота?
Шта су били високи функционери Чеке и НКВД у великој већини?

Наравно да је тандем и Лењин/Троцки имао доста Јевреја иза себе, који су страдали у чисткама. Што ни у ком случају не значи да Јевреја код Стаљина на утицајним местима није остало и више него што треба, а камоли да су они прогањани или убијани више него Руси. Па није 30 милиона Јевреја погинуло у ДСР, него Руса. Нити су они умирали од глади по Украјини.

(14-10-2013 02:55 PM)Лепи Бора Пише:  3) - није тачно.

Шта није тачно? Где је слика, или извештај, да се 50 000 Православаца негде у СССР окупило на једном месту у време свог празника?

(14-10-2013 02:55 PM)Лепи Бора Пише:  4) - није (сасвим) тачно.

Шта није сасвим тачно? Где је црква Христа Спаситеља? А где је највећа синагога у Русији?

(14-10-2013 02:55 PM)Лепи Бора Пише:  Што се тиче исраела, тамо су требали да похрле сви јевреји из СССР-а, а Стаљин то наравно да није могао да допусти. Чак је хтео да им да неку нову јеврејију, да то спречи. Да сад не улазим у милион разлога, али да ти дозволиш до јуче водећој популацији да нестане - је ван памети (шпијунажа, моћ, итд...). Али, да не би дискавери "заборављао", морам ја да поменем. Тада је лично Стаљин образовао при ГРУ и КГБ, јеврејске одсеке и то големе! Јер не треба заборавити да су јевреји увек били пола-пола и чинили најјаче обавештајне линије СССР-а ка споља. Зато пре него се лупа, треба одмерити са свих страна (на дискаверију немогуће - апсурд...).

Па онај ко мисли да нешто сазна о лопову, стално питајући само лопова, стварно је зрео да седне и дебело размисли...

Зато је овај храбри и обухватни рад Живојиновића права (а нужна) реткост.

Не да је хтео да им да јеврејију, него је то и учино - дао им је сопствену аутономну област у Русији, Биробиджан, који и данас постоји.

Аха, значи ипак "у водећу Јеврејску популацију" се није дирало ни за време Стаљина! И лично је Стаљин трпао Јевреје у Тајне полиције да убијају Русе! А уместо тога прогоњена нека јеврејска сиротиња, и Богу тешка. Па тако кажи Боро, да знамо да је то у питању...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
14-10-2013, 05:19 PM
Порука: #42
RE: Драгољуб Живојиновић енглези против Срба одувек.
(14-10-2013 04:23 PM)Громовник Пише:  ...

Кад бих сад ја имао суманутости да набрајам 20 пута више Руса, Грузијаца и осталих не јевреја (по периодима тек...), а који су били МНОГО ВИШЕ на власти од јевреја под Стаљином - био бих луд!

Ове фашистичке спискове које ти имаш, а захваљујући фашистима и њиховом преданом раду са циљем да Стаљина облате (парадокс, Стаљин који је ПОУБИЈАО и СКИНУО СА ВЛАСТИ јевреје у СССР, чине јеврејољубом... велики "антијевреји"...). Брзо би видео колике глупости пишеш...

Само да поновим по (мислим) 1000-ти пут:
"Дан данас, Стаљин је у очима циониста - ЦРНО ЗЛО, МИМО СВИХ ЗАЛА!"

Тако прочачкај ти мало (кхм...) боље неке ствари...

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)