Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 7 Гласова - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!!
09-02-2015, 01:57 PM
Порука: #21
RE: ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!!
(09-02-2015 01:47 PM)zicanin Пише:  Ljuljaci? Svakom cestitom Srbinu je jasno o cemu se tu radi i ko stoji iza toga! Naravno...koriste se istinama da bi provukli i njima svojstvenu laz i predubedjenje u vezi verskih pitanja. Uzalud je zaklanjati se iza srbskog osecanja i nacionalnog bica,iza svetske nepravde,vesto plasirajuci otrov i malim bocicama! Kao sto bi neko izneo na tezgu...spolja gledano...zdrave i velike jabuke na prodaju,pa bi se gradska gospoda zaleteli da kupe,ne sluteci da su unutra trule...sto bi vest i cestiti seljak i domacin odmah prepoznao plodove i nameru lukavog prodavca. Јок

Све си то лепо срочио и све се то односи на Вас екуменисте,Ви сте тај сакривени отров који покушава да продре у напаћени народ,али ПОБЕДА ЈЕ НАША!!!

А сад прочитај и једно писмо владике Николаја:

Свети Владика НИКОЛАЈ Жички
МИСИОНАРСКА ПИСМА

ПРОТИВ ЕКУМЕНИЗМА

46. Писмо: Господину Скоту, американском унитаријанцу,
који се буни против Свете Тројице

На клизавом путу политике, на коме сте се нашли, није чудо што Ви негодујете против хришћанске науке о Светој Тројици. Ваша унитаријанска секта није ни заснована на тежњи за чистом истином него на тежњи за измирењем свих вера у свету. Па како је тешко уједначити планину с долином, то се Ви љутите на планину. Јер Вама се чини - сасвим погрешно - да је спасоносније планину спустити него низину узвисити. При свем том Ви тврдите, да ваша секта верује у Исуса Христа.

Ако Ви верујете у Исуса Христа, како онда можете тежити да измирујете и изједначујете истину са неистином? Је ли Вам тај пут Христос указао? Је ли Он мирио Своју науку са римским идолопоклонством, црначким фетишизмом, индијским нихилизмом и мртвим јудејским фарисејством? Очигледно не. И апостол Христов одлучно устаје против Вас говорећи: Какву заједницу има видјело с тамом? Како ли се слаже Христос с Велијаром (ђаволом)? Знајте, да свет не распиње на крст онога ко мири истину с неистином, и светлост са тамом, и добро са злом. А Христа је свет распео на крст, јер није уједначавао, није мешао, није са истином политизовао. Јасно је, дакле, да Ви не верујете у Исуса Христа.

Покушајте само, да у ма којој области обичне науке мирите и уједначујете открите истине са полуистинама или неистинама, и видећете на какав ћете отпор наићи. Рецимо, да електричну светлост уједначујете са светлошћу лојане свеће; или округлину земаљске планете са пљоснатошћу. Или узмите обичан догађај из искуства. Рецимо, два се човека препиру: један човек здравих очију каже, да је видео три орла под облацима, а други слабијих очију рекне, да он није видео ниједног орла. Ако сте разумни, Ви ћете испитати вид свакога од њих, па ћете поверовати видовитијем. Али пошто Вашој секти није до истине него до измирења и уједначења, то ћете Ви рећи оној двојици: пошто ја уопште нећу да дижем свој вид у висину и испитујем, то је најбоље да се вас двојица измирите, да узајамно попустите, и да сложно кажете, да сте обојица видели само једног орла под облацима!

То је Ваш пут, Ваша наука, Ваша политика. Свет није пошао за вашом сектом, као што су њени оснивачи мислили. Остали сте до данас једна малобројна и незнатна секта у хришћанском свету као хрид у мору. Зашто? Зато што иако је људима много стало до мира још им је више стало до истине.

А истина о Богу јединоме у три лица дошла је свету по откривењу од Највидовитијег, од Сина Божијег Исуса Христа. Три лица, без наличја. Три лица, једна личност. Ова фина и узвишена Стварност не да се никад измирити и уједначити са грубим и ниским призрацима.

Дух истине нека Вас осветли.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
RE: ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!! - смедерево - 09-02-2015 01:57 PM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)