Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 7 Гласова - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!!
04-06-2015, 09:31 AM
Порука: #247
RE: ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!!
ПОСЛЕДИЦЕ МЕДИЈСКОГ ЛИНЧА 1 – Deus ex machina!

Деус екс махина (лат. Deus ex machina) је латинска изрека која се користи да опише неочекиван, вештачки или невероватан лик или силу која се изненада појављује и решава ствар која је до тада била нерешива. У пренесеном значењу изрека се користи да означи догађај који решава неку (безизлазну) ситуацију на начин који се коси са принципима логике и здравог разума. Термин води порекло из грчке (касније римске) античке трагедије у којој је коришћен да означи лик (бога или богове) у представи који се појављивао на крају комада доносећи решење заплета, чиме се окончавала радња и сам комад.

Сам термин у буквалном преводу значи Бог из машине, чиме је означаван у комаду тај лик кога је кран (односно машина) уносио на сцену.
Медијски линч који је ових дана приређен епископу Артемију и Николају, последица је страха водећих лидера екуменизма. Екуменисти су забринути због себе и успеха свога дела промене свести Србима. Пре тога, они су се надали у смрт епископа Артемија и после тога би се, по њима распало стадо православних немајући епископа. Пошто је изабран епископ Николај и пошто је очигледно да народ који јавно не прихвата екуменизам неће пропасти, макар нечијом смрћу, екуменисти су били приморани да делују.

Смрт Христова на крсту, требало је да значи и разбијање хришћана. Ипак, то се није догодило. Непријатељи хришћанства су се углавном поуздавали на смрт водећих хришћана да би се остали, мањи и слабији, растурили. Та геноцидна политика је, само понекад, имала позитивне резултате. Тако , данас у Ирану, после геноцидне политике антихришћана, православих нема.

Медијски линч су заједно, над православним епископима и на православним народом извршили чланови патријаршијске врхушке, уз свесрдну подршку медија и власти, и уз камелеонско ћутање опозиције, и оно је извршено уз хулу водећих екумениста, јер, по њиховој административној одлуци „крштење није крштење, рукоположење није рукоположење, причешће није Причешће… наместо благослова доносе клетву“, као да се такве ствари одређују нечијом административном одлуком. Наравно, друга страна неће имати прилике да одговори, јер у православној Србији све медије држи антихришћанска коалиција.

Како ће Бог реаговати на ову изричиту наредбу Сабора и колико је спреман да се покорава епископима Београдске патријаршије остаје да се види.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
RE: ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!! - смедерево - 04-06-2015 09:31 AM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)