Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 7 Гласова - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!!
13-01-2017, 05:50 PM
Порука: #436
RE: ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!!
Судски процес против владике Артемија крцат неправилностима, недостају и докази!!!
Маратонски процес у случају против владике Артемија и његових сарадника настављен је прошлог месеца пред Вишим Судом у Београду.

Оно што овај случај од почетка карактерише јесте недопустив ниво неправилности, нелогичности и правних пропуста који га прате од самог почетка.

„Прва ствар која, по мени, ту одсуствује од неке процедуре је његово трајање а ми смо још увек фактички на самом почетку, без обзира што је формално отпочео главни претрес. И ти докази који би требало да се изводе представљају заправо својеврсну истрагу, оно што је требало истражити и испитати пре него што је уопште отпочео читав тај поступак и можда пре него што је и сама оптужница ступила на правну снагу“ каже за КМ Новине адвокат одбране Никола Томашевић.
Главним недостатком сматра одсуство материјалних доказа „конкретно писмени докази, посебно у односу на економско – финансијску аналитику који су „привремено“ одузети а ми никако не можемо да дођемо до њих. То је по мени највећи проблем за браниоце у овом случају. Ми ћемо даље у поступку на томе инсистирати. Од тога нам зависи могућност изношења одбране јер се на томе заснивају и оптужница и наша одбрана. У зависности од доказа и колико ће нам они бити на располагању, а морају нам бити на располагању и то не би смело да нам се ускрати, зависи исход и одлука у овом поступку“ каже Томашевић.

Процес је још једном одложен и то за 8. март, ове године за када је заказано наредно рочиште. Овај пут је за то постојао објективан разлог али није сваки пут било тако, каже за КМ Новине адвокат владике Артемија, Бранислав Тапушковић.

„Овога пута заиста није пропуст ни Суда ни тужилаштва већ је разлог за одлагање суђења болест колеге који брани Симеона али остаје проблем који је и до сада присутан. Први пут је владика Артемије испитан још 2012. године а цео поступак је био отворен још 2010. Значи шест година чекамо на почетак суђења, то је заиста неодмерено време. Данас то није одложено због пропуста Тужилаштва али до сада је то ишло траљаво са 1000 разлога потпуно необјашњивих“ каже Тапушковић.


Епископ Артемије је неканонски уклоњен из своје Епархије и са Косова и Метохије након што је, у име Синода СПЦ, пензионисани владика Атанасије Јевтић потписао својеврсну „црквену пресуду“ на основу наводних доказа до којих је „истрага дошла“ како је тада речено.

Међутим, ни после шест година од прогона владике нема ни једног доказа против владике, нити је случај одмакао од свог почетка. Овим се каља углед појединца али и Судова као и саме државе која помаже опстанак система коме закон није приоритет већ инструмент за извршење незаконитих поступака.

У првим тренуцима покретања кампање против владике Артемија у вези са ситуацијом која је тада настала многи су били неодлучни. Данас је више него јасно да се ради о намештеном процесу који је за циљ имао прогон владике као једног од најодлучнијих бораца за очување Косова и Метохије у саставу Србије али и личности која се дубоко противила било каквим новотаријама у богослужењима што га је препоручило а уклањање без икакве кривице а због одлучности да не попусти пред екуменистима.
КМ новине 13.01.2017

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
RE: ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!! - смедерево - 13-01-2017 05:50 PM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)