Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 7 Гласова - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!!
24-03-2018, 03:32 PM
Порука: #797
RE: ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!!
UNCATEGORIZED
ВИЂЕЊЕ С. Р. О ВЛ. АРТЕМИЈУ
BY NIKODIM BOGOSAVLJEVIC · PUBLISHED СЕПТЕМБАР 23, 2017 · UPDATED СЕПТЕМБАР 23, 2017

ВИЂЕЊЕ С. Р. О ВЛ. АРТЕМИЈУ

Виђење је било после раскола када је настала читава забуна. Нађох се у сну у мензи Философског факултета. Дугачки столови, али празни, хране нема. Нађох се поред владике Артемија. Доле у низу седе људи. Ја упитах владику: „Реците ми, да ли се при Вашем служењу дешавају Свете тајне? Да ли се хлеб претвара у тело Христово, а вино у крв?“ Владика ћути, гледа у даљину. У том људи у жагору прозборише, устајући од столица: „Да, то смо и ми хтели да питамо!“ Владика ћути. Сви ћутимо. Ја опет: „Реците ми, Владико!“ И даље ћути и гледа у даљину. Упитах га и трећи пут. Одједном, зарида владика тешким плачем. Потресох се: „Владико, зашто тако страшно плачете? Ако сте гладни, дођите да вас нахраним, ако сте жедни да вас напојим. Имам да Вам дам!“ Тешки уздаси из дубине бића његовог! Плач, ридање! Ја се још више ражалостих и поновим му позив да га нахраним. Гледам га лицем у лице, сузе му низ образе теку, како тешку тугу носи! На то ми одговори владика Артемије: „То чега сам ја гладан, ти немаш да ме нахраниш, и чега сам ја жедан ти немаш да ме напојиш!“ И погну главу…
+ + +

Порука је јасна: (бивши) вл. Артемије није гладан и жедан телесне хране и пића, већ духовнe, а то је благодат Божија, које у његовом расколу нема.

Архим. др Никодим (Богосављевић)
О-владики-Артемију.doc

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
RE: ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ!!! - смедерево - 24-03-2018 03:32 PM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)