Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 1 Гласова - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Како је настала Југославија?
07-03-2020, 09:46 PM (Последња измена: 07-03-2020 10:00 PM од Александар Динчић.)
Порука: #27
RE: Како је настала Југославија?
(07-03-2020 09:39 PM)мунгос Пише:  Динчићу, навео си све могуће разлоге зашто је то био глуп и ненормалан потез (заебати Русе, Енглезе, Французе, Талијане - своје савезнике док ти глава виси о концу) - да би исти био најбољи потез у српској историји?Шок

Ипак, прочитај ти то мало пажљивије. Тема јесте мало комплексна и сложена.
Италијани нису били тада савезници. Тек од марта 1915. године.

(07-03-2020 09:39 PM)мунгос Пише:  Сам Пашић никад није имао став да треба радити то што се радило, већ напротив. Пристао је на те глупости да сачува своју политичку позицију (коју је изгубио чим је спровео тај луди циркус у дјело).

Погледај само шта су нам савезници спремили крајем 1914. г. Пошто су планирали велику операцију против Турске на Дарданелима и Босфору (тражила Русија од Британије да би заштитила Крим), наша војска мора да иде на аустроугарску територију како би осигурала ударац са запада. И сад, Пашић каже: " Срби - идемо у срце Фрањине државе зарад наших савезника!" А они (војници) десетковани, израњављени, тифус почео да узима свој данак итд. А Бугари су јако гостољубиви према Србима. Па нормално да ће заштити српске интересе, српску државу и српску војску тако што ће да направи тоталну пометњу. Та пометња је управо доношење Нишке декларације. Она се мора много шире посматрати. Другим речима, узимамо овим нашим југословенским програмом од свега по мало, Италијанима, Румунима и Бугарима, па ви (савезници) сада гледајте шта ћете да радите и како да их придобијете да они мало крваре против Аустроугара уместо нас. Пашића треба много проучавати.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
RE: Како је настала Југославија? - Александар Динчић - 07-03-2020 09:46 PM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)