Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 2 Гласова - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Корона-вирус
Јуче, 11:08 AM
Порука: #491
RE: Корона-вирус
Вероватно да је твоја/наша процена од онога што треба да представља њихов сопствени интерес другачји од онога што они мисле да јесте. Ипак не располажемо свим информацијама и ова какофонија управо томе и доприноси, па је тешко проценити шта је истина и шта је њихов интерес. Ту нема логике, већ увек спиновање.

Слобода или Смрт!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Јуче, 11:14 AM
Порука: #492
RE: Корона-вирус
Да, мислим да се у Њујорку води подземни грађански рат између две изузетно јаке струје у америчкој администрацији. Једна која је у доласку и која треба сада да се брани, и друга која напада јер осећа страх да одлази у историју.
У овом тренутку то је много већи проблем за САД од било ког спољнополитичког фактора.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Јуче, 02:02 PM
Порука: #493
RE: Корона-вирус
Куомо, гувернер Њујорка, добио је прилично јаку рекламу од почетка кризе у готово свим медијима. Буквално није доведена једна његова реч или одлука у питање.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Јуче, 07:58 PM
Порука: #494
RE: Корона-вирус
Ko je širio lažne vesti, a nije novinar?

https://www.istinomer.rs/analize/ko-je-s...e-novinar/
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Јуче, 10:16 PM
Порука: #495
RE: Корона-вирус
Цитат:Руско лекарско удружење послало је, након одржаног округлог стола на тему Корона вируса, председнику Русије отворено писмо. Текст писма преносимо у целости, уз напомену да оно одражава ставове руских лекара, а не уредништва портала Колумниста.

Председнику Руске Федерације В. В. Путину
Влади Руске Федерације
Премијеру М.В. Мишустину
Федералној служби за надзор заштите
права потрошача и добробит људи
Министарству просвете Руске Федерације
Министарству здравља Руске Федерације

РЕШЕЊЕ ОКРУГЛОГ СТОЛА “Коронавирус: борба против вируса или права људи?“

Ми, староседеоци Русије, грађански активисти и тим лекара са вишим медицинским образовањем, учесници округлог стола „Коронавирус: борба против вируса или права људи?“, одржаног 22. марта 2020. године, захтевамо да престанете са паником међу становништвом наше земље. Тренутно се на свим централним телевизијским каналима и у свим информативним изворима интернет мрежа 70% вести састоји од застрашујуће информације о коронавирусу, док ни Министарство здравља, ни Влада, ни медији још нису дали тачно објашњење болести.

Коронавирус ЦОВИД-2019 – није нарочито опасна инфекција, већ је класична акутна респираторна вирусна инфекција. Према статистичким подацима, САРС и епидемије грипа се јављају сваке две до три године, а пандемије сваких двадесет до тридесет година. Од упале плућа, као компликације САРС, умиру само људи ослабљеног имунитета. Према свим класичним дефиницијама науке о епидемиологији и заразним болестима, у свету тренутно нема пандемија и епидемија. Епидемија је ширење заразне болести на 5% становништва, а пандемија је епидемија заразне болести која карактерише ширење на суседне државе и држава света. Медицински стручњаци кажу да тренутно нема ни епидемије у свету, а камоли пандемије! Али њихови гласови намерно су угушени од стране вриштећих и паничних медија.

Према статистичким подацима, у просеку око 30.000 људи умре од упале плућа годишње, учесталост упале плућа у свету годишње је око 445 милиона, а смртност од туберкулозе износи и до милион 300 хиљада годишње! Међутим, медији не кажу да у свету постоји пандемија пнеумоније или туберкулозе.

Такође верујемо да постоји обмана на највишим нивоима моћи у целом свету. Отворени извори извештавају да је смрт старијих људи од старости и других болести повезаних са старењем, искључиво смртни исход од коронавируса. Не крије се да пре свега умиру старији. Тако је у Италији, где је смртност велика, велика већина смртних случајева међу најстаријом популацијом, просечна старост мртвих је 79,4 године.

Ни лекари немају јасне и поуздане информације о томе да ли постоји тест за откривање коронавируса. Имунолози потврђују да је немогуће направити тест за нови вирус тако брзо и то на глобалном нивоу. Који тест у ствари обавља болесник, не зна се поуздано. Онда, на основу шта се дијагноза поставља људима у карантину? То је легитимно питање организатора панике.

С тим у вези, верујемо да је у току међународно планирана кампања панике с припремом тла за увођење електронског концентрационог логора, што изгледа као својеврсна “подучавања” о подвргавању становништва војном сузбијању под изговором животне опасности. И СЗО, проглашавајући пандемију, очигледно је једноставно испоштовала наредбу светске елите, која је желела да потчини становништво целе планете, као што теорија о „златној милијарди“ захтева да се уведе Нови светски поредак!

По нашем мишљењу, народ је уронут у ужас смрти како би пристао на самоизолацију. Познато је да усамљеност оштећује психу много више од осталих стресова. Сама, ментално неуравнотежена особа губи последњи имунитет и здрав разум. Врло је лако да моћници контролишу такав свет, тако насилно фрагментисан и у тескоби ужаса. А смртност је управо од таквих стресних мера и може значајно да се повећа.

Такође верујемо да се под изговором карантена и иза застора панике уводи дигитализација целог друштва. Све указује да је учење на даљину, телемедицина, јединствена база података која садржи податке о сваком грађанину, за које ће бити везане камере са препознавањем лица, електронски концентрациони логор, о којем је обавештајни службеник Џон Колеман свету рекао на основу архива западних обавештајних агенција које је проучавао, а које садрже планове светска влада. Али пошто друштво протествује против таквих мера тоталне контроле, они се уводе насилно под изговором епидемије.

Постоји мишљење да је универзални карантин изговор за увођење 5Г технологије. Током карантина људи су приморани да раде, уче, наручују производе путем интернета, оптерећење на њима се повећало неколико пута. Али јавност већ дуго протествује против увођења 5Г-а, јер верује да је ова технологија штетна за здравље грађана, јер захтева повећање броја базних станица мобилне комуникације. Независни научници упозоравају да електромагнетна поља базних станица 5Г врше тотално озрачење целог људског тела, што ће довести до пораста инциденције, посебно онкологије.

Познато је да је упоредо са 5Г технологијом развијена и технологија „паметне прашине“ – микроскопских чипова. Могу да се мешају у води, у храни, могу се прскати из авиона у облику кемтрејлса. Дакле, могуће је неприметно увести чиповање и потпуну контролу целокупне популације. А управо за повезивање нано чипова са контролним центрима потребна нам је брза 5Г интернетска веза. За било какве дневне потребе, није потребна брзина коју пружа 5Г! Увођење дигитализације у све области живота, заједно са 5Г технологијом, довршиће стварање електронског концентрационог логора.

Захтевамо:

Одмах престаните да дезинформишете и трауматизујете психу становништва и забраните свим савезним медијима да емитују информације о коронавирусу више од 20% у емитовању.

Обезбедите специфичне тестове за ЦОВИД-2019 за јавну контролу. Постоје докази да живи вирус ЦОВИД-2019 још увек није изолован, тест за њега није створен, а геном није изолован – односно, јавност је заведена. Треба учинити све како би независни научници били уверени да се речи медија не одвајају од стварности, већ смо искусили превише лажних медија.

Обезбедити свим државним медицинским установама у свим регионима земље специфичне тестове за вирус ЦОВИД-2019, а не за вирус цовир-САРС или обичне коронавирусе (као што је то сада учињено).

Свакодневно објављивати стварне податке о броју пацијената чије су дијагнозе потврђене тестовима за ЦОВИД-2019, а не тестовима на обични коронавирус, за који се сумња или утврђен клиничком сликом. Омогућити јавној комисији могућност да прати стварне статистике оболелих и умрлих управо од вируса ЦОВИД-2019.

Укинути непотребне и бесмислене карантинске мере у образовним установама и учење на даљину, као претеране и непристојне, које крше основна права нас и наше деце. Статистички подаци о болестима не дају право да се проглашавају ни епидемије, ни пандемије!

Створите комисију за хитне случајеве, која ће укључивати стручњаке независне од Роспотребнаџора, као што су академик И. Гундаров, А. Чучалин, И. Воробјов и други имунолози, виролози, епидемиолози, специјалисти за инфективне болести који ће развити компетентне превентивне мере за овај вирус, као и све наредне могуће заразне епидемије грипа.

Јеремија
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Данас, 12:47 AM
Порука: #496
RE: Корона-вирус
(31-03-2020 06:13 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  СОТОНА пали из свих оружја, број изумрлих и заражених у Чемерици превазишао Кину онилико, до јуче "угледне" новине (а уствари "фејк њуз" од почетка) прозивају Бата Доналда да су му "руке крваве" зато што бајаги није преузео праве мере!

https://www.huffingtonpost.ca/entry/bost...ri18n=true

ТЕШКО НАМИ СВИМА АКО ТРАМП НЕ ПОЧНЕ ДА 'АПСИ УСКОРО И ТО МАСОВНО!

Тужан

СЛАВА БОГУ УКЛАЊАЊЕ ПАНИЧАРА ИЗ СИСТЕМА ЈЕ ИЗГЛЕДА ПОЧЕЛО!!!

https://www.youtube.com/watch?v=GrqnCxuiQUY

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Данас, 01:13 AM
Порука: #497
RE: Корона-вирус
Да ли је истина да је Кина напрасно решила да купи робе у САД у вредности од 250 милијарди долара? И то је само прва трансакција такве врсте.
Ово је Трамп изјавио јуче.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Данас, 06:03 AM (Последња измена: Данас 06:08 AM од ПРОСВЕТАР.)
Порука: #498
RE: Корона-вирус
(Данас 01:13 AM)Бенито Пише:  Да ли је истина да је Кина напрасно решила да купи робе у САД у вредности од 250 милијарди долара? И то је само прва трансакција такве врсте.
Ово је Трамп изјавио јуче.

Није "напрасно" ако мислимо на исто, то је било још прошле јесени кад је прва трансакција потписана и односи се на пољопривредне производе.

Сад је Трамп вероватно то поменуо у сталном надгорњавању са непријатељским медијима!

Најгори су они из СИЕНЕН-а којима гледаност пада у суноврат па се грчевито боре да их газде држе и даље на платном списку!

Узгред, да напоменемо....

ОВО ШТО СЕ РАДИ СА ПРЕДСЕДНИКОМ АМЕРИКЕ И ЊЕГОВИМ ТИМОМ ЈЕ СРАМОТА И УЖАС! ПРАТИМО СВАКОДНЕВНО ТО КОЛОСАЛНО ГУБЉЕЊЕ ЕНЕРГИЈЕ И ВРЕМЕНА НА ПРАЗНА НАКЛАПАЊА И НАДГОРЊАВАЊА СА МЕДИЈИМА КОЈИ ПРИПАДАЈУ

Н Е П Р И Ј А Т Е Љ С К О М

ЕНТИТЕТУ КОЈИ СЕ УГЛАВИО У ДРЖАВУ, И ТО У ВРЕМЕ КАД СЕ ВОДИ БОРБА ЗА БИТИ ИЛ'НЕ БИТИ НАЦИЈЕ (ТАКО БАР ТИ ИСТИ МЕДИЈИ ТВРДЕ)!


Не заборавимо, за време Другог светског рата Америка је СВЕ, СВЕ, СВЕ...Јапанце стрпала у концентрационе логоре, као и Канада СВЕ, СВЕ, СВЕ...Србе из тадашње Аустроугарске за време Првог!

Данас...најлогичније би било да се СВИ, СВИ, СВИ...запослени у медијима једне НЕПРИЈАТЕЉСКЕ силе једноставно по'апсе, нарочито ако се узме у обзир чињеница да су исти у већини КРИВИ (GUILTY), док су Јапанци и Срби во времја оно, били НЕВИНИ!

Паметном доста!

ПС

Ако ово не почне ускоро, врло ускоро, да се догађа...на'ебали смо, што рек'о Брана оно онда...

.
China would have to buy a ‘crazy amount’ of farm goods to meet Trump’s demand in phase one deal
PUBLISHED MON, DEC 16 2019 3:07 AM ESTUPDATED MON, DEC 16 20197:37 PM EST

https://www.cnbc.com/2019/12/16/us-deman...-deal.html

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Данас, 10:29 AM
Порука: #499
RE: Корона-вирус
(Јуче 10:16 PM)Јеремија Пише:  [quote]Руско лекарско удружење послало је, након одржаног округлог стола на тему Корона вируса, председнику Русије отворено писмо. Текст писма преносимо у целости, уз напомену да оно одражава ставове руских лекара, а не уредништва портала Колумниста...


Руско лекарско удружење - Асоцијация медиков России - је невладино удружење, које је 2007. године правно ликвидирано. Ипак удружење се састаје, а 22. марта 2020. организовало је међурегионални округли сто на тему ''Коронавирус: Борба против вируса или права народа''? («Коронавирус: борьба с вирусом или правами народа?»). Главни лекар у удружењу је Игор Гундаров (Игорь Гундаров: доктор медицинских наук, кандидат философских наук, профессор, академик РАЕН, специалист в области эпидемиологии и профилактической медицины, демографии, социальной психологии, философии).
Извор: https://mediamera.ru/link/30289
Руска медицинска асоцијација (Российская медицинская ассоциация), владина организација, саопштила је на свом сајту да нема никакве везе ни са писмом Руског лекарског удружења председнику путину, нити са овим ''такозваним удружењем (Российская медицинская ассоциация не имеет никакого отношения ни к данному письму с бредовым содержанием, ни к так называемой "ассоциации медиков России"). Ова асоцијација подржава Светску здравствену организацију.
Извор: https://www.rmass.ru/
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Данас, 01:34 PM
Порука: #500
RE: Корона-вирус
(Данас 10:29 AM)Милослав Самарџић Пише:  Руско лекарско удружење - Асоцијация медиков России - је невладино удружење, које је 2007. године правно ликвидирано. Ипак удружење се састаје, а 22. марта 2020. организовало је међурегионални округли сто на тему ''Коронавирус: Борба против вируса или права народа''? («Коронавирус: борьба с вирусом или правами народа?»). Главни лекар у удружењу је Игор Гундаров (Игорь Гундаров: доктор медицинских наук, кандидат философских наук, профессор, академик РАЕН, специалист в области эпидемиологии и профилактической медицины, демографии, социальной психологии, философии).
Извор: https://mediamera.ru/link/30289
Руска медицинска асоцијација (Российская медицинская ассоциация), владина организација, саопштила је на свом сајту да нема никакве везе ни са писмом Руског лекарског удружења председнику путину, нити са овим ''такозваним удружењем (Российская медицинская ассоциация не имеет никакого отношения ни к данному письму с бредовым содержанием, ни к так называемой "ассоциации медиков России"). Ова асоцијација подржава Светску здравствену организацију.
Извор: https://www.rmass.ru/

Моја грешка што нисам проверио званичан сај Руског министарства.
Нешто друго ме буни.

Наиме, ако је веровати Спутнику ипак се пандемија користи у рату према "непослушним земљама"...

Цитат:POČINJE NEMILOSRDNA BORBA! – BLOKIRANA RUSKA REZOLUCIJA U UN, O UKIDANJU SANKCIJA U USLOVIMA PANDEMIJE!
tom dokumentu se ističe glavna ulogu Svetske zdravstvene organizacije u borbi protiv pandemije.

Sjedinjene Države, Evropska unija, Velika Britanija, Ukrajina i Gruzija nisu dozvolile Generalnoj skupštini UN da usvoji nacrt ruske rezolucije u koje se poziva na ukudanje jednostranih sankcija koje onemogućavaju zemljama da se bore protiv pandemije virusa korona, saopštila je ruska misija u svetskoj organizaciji.Tekstom dokumenta predviđeno je da države sarađuju među sobom i sa SZO u sklopu napora da se osmisle načini borbe protiv širenja KOVID-19 i lečenja te bolesti.

Takođe, pozivaju se države da pomognu onim zemljama koje su pretrpele najveće žrtve i štetu od virusa korona, uključujući zemlje u razvoju, kao i da se odustane od trgovinskih ratova i primene jednostranih sankcija usvojenim u UN. Uz Rusiju na dokumentu je radilo još 28 zemalja-članica svetske organizacije.

„Nije bilo konsenzusa o dokumentu koji smo predložili. Tome su se usprotivili Ukrajina, Gruzija, Velika Britanija, SAD i EU. Žalimo što jedna manja grupa država – apologeta politike sankcija – nije uspela da pokaže spremnost da se odazove pozivu generalnog sekretara UN i da se odrekne svojih ispolitizovanih pristupa i interesa“, navodi se u komentaru ruske misije.

Kao posledica toga, odgovor globalnog i solidarnog sveta na novu pandemiju će biti mnogo složeniji, dodaje se.

„Može da nastrada veliki broj ljudi, pre svega u zemljama u razvoju“, ističu u ruskoj misiji i dodaju da bi zvanična Moskva volela da vidi u pisanoj formi koja je to logika i koji su to argumenti za blokiranje nacrta Deklaracije.

Takođe se ukazuje da su argumenti Ukrajine u Gruzije kao i obično nadmeni i ispolitizovani i nisu razumljivi za većinu država-članica.

Bez obzira na ovakav ishod, Rusija će nastaviti koordinisanu saradnju sa istomišljenicima po ovom pitanju.

(Sputnik)

Ако Русија сарађује са СЗО, а тако се одредила, врло је интересантан горе цитирани текст.

Јеремија
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Данас, 02:01 PM
Порука: #501
RE: Корона-вирус
(Јуче 11:14 AM)Бенито Пише:  Да, мислим да се у Њујорку води подземни грађански рат између две изузетно јаке струје у америчкој администрацији.

Не бих ја то назвао администрацијом.Не знам да ли си перфектно и правовремено информисан или се тек онако одвалио,али рећи ћу ти нешто што можда ниси знао,а можда ти се и учини да сам побрљавио.Све ово што сад кулминира и излази на површину заправо је и почело јурњавом по подземним ходницима Њујорка још седамдесетих прошлог века.Ова борба траје безмало пуних 40 година.Осамдесетих је спуштена лопта са Реганом и убацивањем великих количина новца међу народ,превасходно у Америци,вршени су неки пробни балони типа Гранада и слично.Највеће лудило креће 1996. године.Али не финансијско,оно је ту тек од 2007. године.У спотовима групе Daft Punk је кроз анимације приказано поробљавање или боље рећи покушај поробљавања људске расе.Интересантно је да је то француска музичка група а да на тло Америке ступа баш те далеке 1996. године.Њујорк је град неконтролисане енергије,која може бити и добра и лоша, а подземље Лонг Ајленда је испреплетано ходницима у којима могу само да замислим шта се тренутно дешава.О овоме што сам ти рекао нећеш наћи филмове и књиге,али ако уложиш напор за нове спознаје тј. информације које можеш сам да филтрираш,видећеш да те ниједном речју нисам обмануо.

Ове силе зла и таме,Клинтоновци,имају једну тешку ману.Не могу да издрже а да не покажу зло које праве путем субкултурних форми.Није битно да ли се ради о филму,серији,музичком споту...увек покажу.Страшно је само што људи гледају а не виде.Илузија класична.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Данас, 03:30 PM
Порука: #502
RE: Корона-вирус
Ма, то је азбука. Него, избегавам да помињем 68-аше.
Одма' ће се наљути Просветар што му прозивам генерацију. ЈокЈокЈок
То ти је к'о ови рођени 1920- и неке... Нису учествовали нигде, осим када су их на крају рата мобилисали, а бранили титоизам више од Броза.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Данас, 03:31 PM
Порука: #503
RE: Корона-вирус
Него, изгледа да им се већ распада овај логор на Сајму.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Данас, 03:39 PM
Порука: #504
RE: Корона-вирус
(Данас 03:31 PM)Бенито Пише:  Него, изгледа да им се већ распада овај логор на Сајму.

Немогуће. Жуторечка "струка" рече да тако треба. Сирома'
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)