Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 8 Гласова - 4.25 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Краљевина Југославија - СФРЈ
10-12-2019, 08:16 PM
Порука: #188
RE: Краљевина Југославија - СФРЈ
Где си, сило? Баја
Одлична ти је ова анализа, само мањкава, као свака анализа.
Мислим, да је ово Норвешка, било би релевантно. Овако, недостаје познавање историје српског народа. Колико је тада Срба живело на селу? Колико је Србина коштала исхрана? Колико Срба, рецимо, нису никад или скоро никад користили новац? Па, онда, сходно томе, колико су се повећавали трошкови живота уништавањем српског села и намерним, а неоправданим повећањима пореза, прореза, парафискалних намета, да би се комунистичка елита ширила? Итд, итд....
А не показује ни ниво задуживања која је у случају комунистичке Југославије достигли ниво епидемије. Хоћу да кажем да не може да се мери просечна зарада у нормалним државама, са Брозовом Југославијом која се више пута задуживала да би поделила плате.
Уосталом, Брозова Југославија је неколико пута банкротирала у својој историји, тако да је као држава пример за себе, и може се упоредити само са државама са сличном економском историјом.
Оно што је, свакако, добро у овој статистичкој анализи је приказ БДП Краљевине Југославије и Краљевине Норвешке из 30-их година, па опет упоредо из 1990. године. То ваљда најбоље одсликава колико су нас комунисти уназадили у економском смислу.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
RE: Краљевина Југославија - СФРЈ - Бенито - 10-12-2019 08:16 PM
RE: Краљевина Југославија - СФРЈ - Љубо Рогља - 17-02-2014, 04:43 AM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)