Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 9 Гласова - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Квиз- Српска историја
04-11-2018, 09:03 PM
Порука: #8667
RE: Квиз- Српска историја
Одговор је тачан, чак и више од потребног.
Добрица Ћосић је ово изговорио у својој приступној беседи САНУ. Да ли је сам смислио ову синтагму или му је неко дошапнуо, мање је важно. Битније је да и на овај начин можемо да схватимо колика је контрола комуниста над САНУ.
Тешко је прокоментарисати количину лажи у поменутој синтагми. Прва намера њеног аутора била је постави себе и своје друштво из Симине 9а као једине праве, народне вође Срба , који су имали снаге да се супротставе погибељној политици српске елите, а поготово некадашње династије. Тако је фокус који је осликавао српски нерешени национални статус у брозовској Југославији премештен у период Првог светског рата и непосредно после њега. Дакле, циљ је био да се амнестира Броз и зато су ови српски " дисиденти" били заштићени управо у тој брозовској Југославији.
Последице ове политике која је имала за циљ личне комуњарске комфористичке интересе ове групе, је да се ова синтагма одомаћила код генерација Срба и омогућила лажну представу о Првом и Другом светском рату, питању Југославије и династије Карађорђевић. Последице тог деловања видимо и данас.
О глупости да су Срби победили у свим ратовима које су водили, не треба трошити речи.
О глупости да су Срби после победа у ратовима увек назадовали, такође не треба трошити речи.
Да је САНУ као што је био СКА, неко од академика би устао и протествовао због ове реченице. Већина би то сигурно урадила. Али, да је то СКА типови попут Добрице Ћосића би ту зграду видели само споља, приликом ученичке посете главном граду.
Настави , Еро.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми