Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 7 Гласова - 4.71 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Квиз- Српска историја
03-03-2017, 02:27 AM (Последња измена: 03-03-2017 02:33 AM од Бенито.)
Порука: #1825
RE: Квиз- Српска историја

(03-03-2017 02:27 AM)Бенито Пише:  Јесте објављено у сећањима једног резервног официра Треће армијске области, иначе инжењерца. И , случајно сам то нашао. Знаш да су најбољи извори они документарни, ненаучни... Јер овај човек пише о свом животу, а ово за Недића је успут. Вероватно није ни био свестан какав траг оставља.
Што се Хасана тиче, наравно да су остали у вези. После силног раскрштавања ко припада којој окупационој зони, срез штаваљски се припаја Великој Албанији, срезови митровачки и пазарски добијају специјални статус, али су формално у Недићевој Србији, а Хасан бира да буде у Недићевој Србији. И до повратка Ђуришића, овај пут као недићевца, он је апсолутно лојалан. Тада почиње да игра на Дражу. Међутим , до неке веће сарадње не долази, али Хасан је успео да утекне и ту је веза изгледа био Драгиша Цветковић. Скратио сам максимално, о Хасану би могло много да се напише. Он ни пре рата није био члан ЈМО, него Јерезе. Близак је био са Стојадиновићем. И тако даље, да не кваримо квиз.
Ово око британских војних агената је из других извора. И то ће, можда, бити у некој књизи. А ово око Недића неће, јер би требало укрштати , а мени Недић није сад приоритет за истраживање. Само ми је занимљиво да личност о којој се толико не зна, и о коме не постоји ниједна релевантна књига ( што је преседан за Југославију у ДСР), има такву некритичку подршку у једном делу нашег народа.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
RE: Квиз- Српска историја - Бенито - 03-03-2017 02:27 AM