Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 0 Гласова - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Лаки поветарац"
13-06-2019, 10:32 PM
Порука: #1
"Лаки поветарац"
Данас је одржан један састанак под покровитељством Владе и министарства за регионални развој ( ако се тако зове) о радикалној промени политике према селу. Пажљиво сам отпратио извештаје са овог великог скупа. На крају, после дискусија које сам очекивао, кренуло се са решењем које сам, такође, очекивао.
Оформљена је комисија.
И гледам тако и не могу да верујем шта ми Срби себи дозвољавамо. Они који су запалили пожар и њихове идеолошки или биолошки наследници, по ко зна који пут, се пријављују да буду ватрогасци.
Српски сељак је " грађанин" 861 реда у својој Србији. Да подсетимо: сељак нема регулисано здравствено и социјално осигурање ни близу европског сељака, али ни било ког другог занимања у Србији, а нарочито државног службеника.
Жене, а нарочито младе труднице имају катастрофалан положај, а нарочито у здравству. Дуга је прича да не разглабам
Српски сељак је изложен шареној лажи званој " слободно тржиште" које прети да дефинитивно докусури српско село. А на добром је путу.
Уводе се " европски закони" који су, у већини, радикално и дијаметрално супротни интересима српског села.
...... И овако могу да набрајам два дана.
Али, чак, ни то није проблем
Највећа катастрофа је ово хиљаду пута виђено лицемерје. А то је да се српском сељаку утуви у главу да је његова пропаст у његовом сопственом интересу.
Зато сам и осетио " лаки поветарац" после више излагања које су изнели уважени чланови " државне комисије за спас српског села".
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
13-06-2019, 10:47 PM
Порука: #2
RE: "Лаки поветарац"
Гледао сам на РТСу.
Вучић само што није рекао "нема ништа од тога".
Као нешто, ако овај пројекат и само пет сељака задржи на селу, биће велики успјех.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
14-06-2019, 10:36 AM
Порука: #3
RE: "Лаки поветарац"
Наша маленкост је доста тога посветила изумирању српског села на овој теми:

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-ima-l...-u-srbiji?

Па ка'е:


Комунистима а и Ј.Б.Т је био циљ да се уништи српски сеоски корен. Из српског сеоског корена су долазили најачи Срби кроз историју, српски војници из српских села су били неприкосновени у борбама и морало.

Српско село је имало традицију, морал, вредносне норме, знало се ко из какве куће долази, коју славу слави, ко су му преци.

Комунисти су пре свега национализацијом и индустријализацијом градова уништили српске домаћине а највеће уништење долази када су саздиали онај комунистичко-сатанистички град без иједног православног и хришћанског симбола Нови Београд.

Нови Београд је последња фаза нестајања Срба са српских вековних подручја од Косова преко целе Србије.

Нови Београд је прављен тако да великој већини Срба који живе на Новом Београду огади, тј, проспе хербицид по српском корену, пореклу без православног храма, без верских објеката, без иједног меморијалног споменика палим србима, без иједног српског симбола.

Тако да данас када кажеш неком НБГД грађанину о Косову, проблему наталитета на југу Србије где нас Албанци растурају, где су већ дубоко иза административне линије већина, где ће за пар година стићи до Ниша када има им споменеш Врање, Куршумлију, Бујановац, Прешево они одмах знају да је то албанско и да их баш брига.

Данас у целом Београду са околином живи 60-65% Срба нити један грађанин Београда неће продати стан и вратити се у своје родно село.

Економски Београд просто гута Србију у Београду су плате 30-60% веће у односу на југ и остатак земље. Када неко заврши из неког места у Србији факулутет у Београду неће сигурно да се враћа него ће наћи посао у струци у Београду где су му сто пута веће могућности него да без посла да буде у свом месту.

Срби као народ више се не може обновити. Изумирање је огромно, сваке године умре око 40 хиљада Срба и још неколико стотина хиљада се исели.

Српкие у просеку рађају 0.7 деце. Да би се сада српска нација обновила српкиње би требале рађати 3.5-4.0 деце.

Тако да пошто се територија празни неки нови народи ће то населити, за сада Албанцима иде добро, и то лепо редом откупљују куће, имања и преузимају територију,

за њима су одмах муслимани из Новог Пазара. Нови Пазар постаје трећи град на територији Србије. Град који се пуно економски, грађевински развија и који ће ојести и општину Рашка. Некада је град Рашка била престоница Србије, данас је то девастирана општина од једва пар хиљада Срба.

Тако да ми нисмо изгубили само Косово где живимо у енклавама. Срби живе у енклавама и на југу Србије окружени са свих страна од Албанаца и у рашкопј односно Санџаку где су Срби статистичка грешка..

Ми деце у Србији на југу готово и немамо.

Тако да када кренете да певате

"Ој Косово, Косово"

"Видовдаааннннн"

"Трубитее јачеее силније боље опет је српско Косоовввоооо поље"....

Знајте да певате у Београду или негде у некој кафани у Србији а не на Косову. Једино што ће тамо остати јесте као код древних изумрлих цивилизација и нација то су споменици, манастири, рушевине цркава и списи...

Тако да чувајмо и градимо ми наш Београд. Јер сваком Србину је циљ да купи стан у Београду да деца имају где.. а Србиују, Србију ко шиша ко сада да купује и живи по Бујановцу, Прешеву, међу албанцима, лакше је да се Србује у комунистичком Сава Центру, звездином стадиону, испред скупштине Србије, испред неке пекаре у Борчи..
Ај нек нмеко проба да Србује у Пећи, Ђаковици, Призрену...

У српској средњовековној престоници и Душановом граду Призрену после 20, 50 100, 300, 500 + толико година живи једва 10-ак Срба.

А замислите за 100 година колико ће Срба живети на југу Србије на пример у тако већим градовима.

Као народ и нација готови смо.

Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
14-06-2019, 11:15 AM
Порука: #4
RE: "Лаки поветарац"
Да ствар буде још боља по њим сељацима се масовно, на крајње безобразан начин, одузима оружје.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
14-06-2019, 03:55 PM
Порука: #5
RE: "Лаки поветарац"
(13-06-2019 10:32 PM)Бенито Пише:  Данас је одржан један састанак под покровитељством Владе и министарства за регионални развој ( ако се тако зове) о радикалној промени политике према селу. Пажљиво сам отпратио извештаје са овог великог скупа. На крају, после дискусија које сам очекивао, кренуло се са решењем које сам, такође, очекивао.
Оформљена је комисија.
И гледам тако и не могу да верујем шта ми Срби себи дозвољавамо. Они који су запалили пожар и њихове идеолошки или биолошки наследници, по ко зна који пут, се пријављују да буду ватрогасци.

Ама ћути добро је....бар ће Цркву да нам сачувају, еве Вулин оштро припретио Миловом режиму, ка'е "Подгорица нека не очекује да Србија ћути на отимање светиња Срба"!

Очекује се да пучина (стока једна грдна) у делиријуму кликне:

ВУЛИ-НЕ СРБИНЕ!!!
.

Цитат:Помешах се са стоком неразумном!

Свети Савва Србски,
Слово о мукама

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-06-2019, 12:14 PM
Порука: #6
RE: "Лаки поветарац"
Ми смо једна велика туга од народа.

Пази ово оснивају напредни комунисти кординаторно тело за "Спас села" У том "кординатном телу" нем нити једног јединог домаћина, домаћице са села, нема ,младих људи са села. Знате ко седи у том "кординационом телу" Кркобабићи из пупс-а, лезбејке, дечији писци, неурохирург и глумац за пиво који глуми по београдским позориштима.

Пази ово онајк несрећник од председника говори како тзреба да се множимо, како Србија остаје без народа.А вамо премијерка лезбејка, председница скупштине нероткиња, о Кркобабићима да не причамо онда наћу тако неког песника за децу Љубивоја Ршумовића који ће ето бити у "кординацији" за спас српског села...


Срби су у задњих 30 година војно поражени, протерани са вековних огњишта, етнички и економски очишћени са својихј вековних подручја, остали без посла, селе се за Београд или на запад.

Хоће ли Кркобабић или неко из тог "кординационог тела" да оде да живи у селима у околини Куршумлије или селима испод Копаоника или у селима код Бајине Баште...

Ми смо демографски уништени од стране комуниста од 50-их година. Прво насељавање шиптара, национализација српских сељака, стрељање српских домаћина, индустријализација градова, прављење комунистичког маузолеја Новог Београда, и наравно све зачињено са уставом из 1974 године..

Да не причамо даље од 90-им...

Све у свему ми села немамо, људе немамо... А како ће Кркобабић и Љубивоје Ршумовић са глумцем спасити српско село то је као неки наслов за неку дечију бајку...

Српско селу нема спаса, једноставно демографска слика је таква да данас буде
минимални позитиван прираштај 1.0+ требало би минимум 30 до 50 година да се вратимо на неку нормалне3 токове..

Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-06-2019, 02:24 PM
Порука: #7
RE: "Лаки поветарац"
Спашће га исто као што је Ршум спасио своју прађедовину у Љубишу.
Продаће све.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)