Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 0 Гласова - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Мишљење Одбора за статутарна питања Универзитета у Београду
08-11-2019, 06:24 PM (Последња измена: 08-11-2019 06:34 PM од Чавез.)
Порука: #1
Мишљење Одбора за статутарна питања Универзитета у Београду
Мишљење Одбора за статутарна питања Универзитета у Београду

Поступајући по обраћању председника Академијског одбора за високо образовање Српске академије наука и уметности и председника Савета Универзитета у Београду, Одбор за статутарна питања данас је једногласно усвојио Мишљење, у којем је истакнуто да је утицај Светог Архијерејског Синода Српске православне цркве, као тела које није у оквиру Универзитета у Београду, на статус запослених на Православном богословском факултету у супротности са Законом о високом образовању и Статутом Универзитета.

Истовремено, закључено је да ће о усаглашености извесних одредаба Статута Православног богословског факултета са Статутом Универзитета у Београду бити заузет званичан став на наредној седници Одбора.

Биће сада интересантно. СПЦ неће никада дозволити да јој се меша па макар и по цену да се укине богословски факултет. Али ово показује колико штете је мајмунолог Smile Владика Максим направио Цркви. Треба га подхитно пензионисати, као и Владику Игнатија јер није поштовао одлуке Синода, тј Сабора и на овај начин су отворили Цркву за ударац непријатеља (Нато) који жели да уништи СПЦ. Владика Игнатије је отишао тако далеко да је чак фалсификовао решење и обмануо Синод.
Можда је овако и боље да се укине БФ ионако су се чудне ствари тамо училе, често близу јеретичког учења.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)