МЛАДА БОСНА
|
15-04-2021, 09:32 PM
Порука: #29
|
|||
|
|||
RE: МЛАДА БОСНА
(15-04-2021 07:50 PM)DIDzM Пише: Да ли је неко упознат са књигом "Сарајевски атентатори" од Доброслава Јевђевића?Читао сам и имао сам краћу преписку са Чалијем. Моје мишљење је да је Јевђевићева књига превише оцрњена. Он је био члан Младе Босне, Принципов цимер у Београду, био је хапшен због учешћа у атентату. Сад, кад неко пише мемоаре, аутоматски његова улога постаје битнија него што је била. Али да је све окренуо наглавачке - просто то је немогуће. Напротив, Јевђевића су овде после Друогог светског рата избацивали из те приче. |
|||
15-04-2021, 10:31 PM
Порука: #30
|
|||
|
|||
(15-04-2021 09:32 PM)Милослав Самарџић Пише:(15-04-2021 07:50 PM)DIDzM Пише: Да ли је неко упознат са књигом "Сарајевски атентатори" од Доброслава Јевђевића?Читао сам и имао сам краћу преписку са Чалијем. Моје мишљење је да је Јевђевићева књига превише оцрњена. Он је био члан Младе Босне, Принципов цимер у Београду, био је хапшен због учешћа у атентату. Чини ми се да имамо слику Младе Босне као савршене организације. Али ако погледамо како је текао атентат видимо групу апсолутних аматера од којих се пола разбежало, побацало оружје. И да је успех био случајан и уз пуно среће. Таквој групи људи је могао да припада и Јевђевић без проблема. Сад што није био у директној акцији то је друга прича.... |
|||
16-04-2021, 04:24 PM
Порука: #31
|
|||
|
|||
(15-04-2021 07:50 PM)DIDzM Пише: Да ли је неко упознат са књигом "Сарајевски атентатори" од Доброслава Јевђевића? Покушајте овдје преузети. https://kupdf.net/queue/sarajevski-zaver...4xMTMuNDM= |
|||
« Старије Теме | Новије Теме »
|
![]() |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)