Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 7 Гласова - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Нацисти и комунисти - видео
14-07-2013, 03:34 PM
Порука: #1
Нацисти и комунисти - видео
http://www.pogledi.rs/sovjetsko-nemacka-...t-i-video/
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
14-07-2013, 07:55 PM
Порука: #2
RE: Нацисти и комунисти - видео
Пакт је био искључиво тактичке природе и ништа више од тога. Да је постојао неки "савез зла" Хитлер би се стао са Стаљином. Негде сам прочитао да је Хитлер проклињао сваки дан Пакта Рибентроп-Молотов и већ почетком 1940.г. наредио својој врховној команди да почне са израдом плана "Барбароса". Један од најбољих обавештајаца у Другом светском рату југословенски војни аташе у Берлину пуковник Владимир Ваухник је пренео поруку совјетској тајној служби о немачким припремама за напад на СССР.
С друге стране у књизи поручника Драгана Сотировића и Бранка Јовановића "Србија и Равна Гора" пише да Стаљин до самог почетка немачког напада на СССР није веровао да ће га Хитлер напасти. Чини ми се да је чак забрањивао да му тајна служба шаље извештаје о последњим припремама за напад на СССР.
Покушаћу да нађем изворе за моје горепоменуте тврдње.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
27-07-2013, 10:39 AM
Порука: #3
RE: Нацисти и комунисти - видео
Нико није улазио у њихове мотиве за склапање пакта, нити је ко тврдио да је међу њима било љубави или не знам чега. Текст говори само о последицама њиховог савеза.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
27-07-2013, 06:44 PM
Порука: #4
RE: Нацисти и комунисти - видео
Јака даму...

Ови филмови и текст хоће да кажу нешто друго:

Док су се хитлер и Стаљин љубили - западне демократије су биле фине.

Другим речима стара теза: "Фашисти и комунисти - исти."

Другим речима Дража је био будала што није пуцао на црвену армију 1944...

Демократе, фашисти, комунисти, јесу исти, али Стаљинизам и Стаљин нису исти са њима...

Док су од 30-их година демократије товиле хитлера и његове манијаке у склопу припрема за напад на СССР. Стаљин није био луд да гоји псето да га уједе, али небитно за ову тему...

Када су демократе поклањале СВОЈОЈ ОКУПАЦИОНОЈ ЗОНИ - немачкој, аустрију и чешку, то се изгледа заборавило...

Стаљин је још 1934. склопио АНТИХИТЛЕРОВСКИ споразум са Французом Болеом, да би га после Марсељског атентата (и на Краља Александра, који је требао са малом антантом да уђе у тај савез...) ново (постављени) француски председник - ПОНИШТИО!

Или да набрајамо бесконачна "жмурења" ДЕМОКРАТА на развој хитлера? Нпр: развој и увоз наоружања, развој зликовштине у немачкој,... ,...

Подсећа то и на садашњу сарадњу спрдије са Русијом, дозвола је ту...

Ипак да још мало прочачкамо тај савез - корисно је!

Енглеска би данас да ували тита и његове поступке СССР-у, СВЕ чини да се та морбидност углави Србима у душу!

Али, могу само да се уједају за прљаву гу...у!
Тито је 40 година ПРИЧАО и ДОКАЗИВАО улогу КПЈ у пучу од 27.марта...

Пучу који су организовали (ко не зна) енглези, а (ко незна) који је СССР бојкотовао, БАШ због "споразума" са хитлером!

Значи, покупите енглезо и демократољубци и ТИТУ са вами, ако се већ прича о значају тог споразума...

И љотићевци су слични.
У доказивању немогућег (љубави и истости Стаљинизма и хитлеризма), копају по историји СССР-а, али користе фашистичке "изворе". Међутим имају бар једну дозу реалности више, у тај кош убаце и ДЕМОКРАТИЈУ.

Текст није вредан помена...

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
27-07-2013, 10:10 PM
Порука: #5
RE: Нацисти и комунисти - видео
Заборавим да додам још један разлог, зашто је оваква тема чист пуцањ себи у срце.

Коме се свиђају: дачић, вучић, николић, динкић, или пре њих:
- тадић, шутановац, ...
- ђинђић, драшковић, мићуновић
- чкребићи, тита, ...

Нека слободно лансира тезе: "Комунисти и фашисти - исти!"
Нека обрађује силну љубав и истост Стаљина и хитлера...

Али ко хоће да једног дана ми Срби будемо на истој страни као и Руси. Нека се сети колико су и Руси дали својих живота у борби против хитлера!

Ту борбу СССР-а против те западне немани, данашњи Руси (Православни) НИСУ никако заборавили! И неће НИКОМЕ (ни својима) допустити да ПЉУЈЕ по тим мртвим јунацима!

Има наравно будалчина и у Русији, које то тако раде, рецимо неки евроазиски јебиветри. Ко се ослања на њих - нек му је Бог Упомоћи...

Зато сваки онај, ко заборави да су се и Дража и ЈВУО борили против хитлера и фашизма, као што су се борили и против тита и његових комуниста (енглеских робота). И заборави, да су и Дража и ЈВУО правили РАЗЛИКУ између тих и СССР-а.

Пљује на жртве наших Четника, палих у борби против хитлеризма и титовог дракулизма.
А пљувањем борбе црвеноармејаца и хитлероваца МУТИ и РАЗНОСИ нашу заједничку будућност са Русима!!!

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
27-07-2013, 10:28 PM (Последња измена: 27-07-2013 10:29 PM од Николај.)
Порука: #6
RE: Нацисти и комунисти - видео
Пријатељу, ти си нешто побркао, овај подфорум се зове Историја а не Политика, или боље да кажем Политиканство. А ако хоћеш да мењаш или прећуткујеш историјске чињенице зарад данашњих политичких потреба, онда си промашио и цео форум. Уместо парола по којима си постао познат за време свог краткотрајног бављења на Погледима, боље се "конструктивно" укључи у расправе, то је мој искрени савет.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
27-07-2013, 10:51 PM (Последња измена: 27-07-2013 10:58 PM од Felix.)
Порука: #7
RE: Нацисти и комунисти - видео
Ko posle svega još uvek veruje u "humanistički" karakter Staljinove borbe protiv Hitlera neka pogleda ovo predavanje ruskog istoričara Viktora Suvorova. Osnovna poenta cele priče jeste da je Staljin naprosto zakasnio u osvajanju Evrope u odnosu na Hitlera.

Ko zna, da je Staljin poranio možda bi danas neki odavali zasluge Hitleru što je "spasao" svet od pošasti komunizma?
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
28-07-2013, 03:45 AM
Порука: #8
RE: Нацисти и комунисти - видео
Partizani su se sastali sa nemačkim Vermahtom preko 100 puta, a postoje dokazi i o Titovom sastanku sa njima 1943. godine

Tragajući za odgovorom na pitanje: šta je za Josipa Broza dobro uradio rimokatolički sveštenik Krunoslav Draganović, koji je organizovao bekstvo Ante Pavelića u Južnu Ameriku u okviru akcije „Pacovski kanali“ (sa znanjem britanske obaveštajne službe), ugledni novinar Ratko Dmitrović je napisao: „Odgovor se i danas nalazi u Beogradu. U jednoj od arhiva i u glavama nekoliko staraca koji, plašim se, nikada neće progovoriti.“ (Pečat, br. 265 od 26. aprila 2013. godine)

Ovo potvrđuje i lično iskustvo autora ovog teksta sa „nekoliko staraca“ koji, iako duboko svesni svojih godina, ne pristaju da kažu i napišu makar delić onoga što dobro znaju! Ili da isprave ono što su do sada objavili o pojedinim ličnostima i događajima!

Na primer, o kraju Dragoljuba Draže Mihailovića ili Vere Miletić!

U ratu nema nevinih

Nema rata u kome ima nevine strane: svi su činili zločine u ime ostvarenja svog cilja! Problem nastaje kada se rat završi i kad pobednik poželi da se njegovi zločini nasilno pripišu drugoj strani, i na kraju pokriju istorijskim zaboravom.

Posao nepristrasnog istoričara jeste da traga za pisanim izvorima i na osnovu njih rekonstruiše pojedine događaje. Taj posao je prepun prepreka i mukotrpan pa okolnosti, na primer zatvorenost arhivskih fondova, ponekada dovedu istraživača da odustane od nastavka posla.

Slom Jugoslavije i komunističkog sistema 1991. godine imao je brojne dalekosežne posledice. Slom je, međutim, imao i pozitivnih strana! Tako je za istoričare nastalo vreme otvaranja arhivskih fondova sa građom odveć interesantnom a koja je skrivana decenijama.

Poznato je da je jugoslovensko Ministarstvo unutrašnjih poslova imalo i svoje arhivske fondove.

Teško je zaključiti da li je ikada napravljen inventar svega toga. Slučajnim pronalascima raznoraznih reversa o pozajmici tog materijala moguće su pretpostavke o građi.

Tako, na primer, u Arhivu Jugoslavije u fondu „Savezna komisija za verska pitanja“ nalazi se dokument od 12. aprila 1956. godine o primopredaji osam kutija autentične, originalne i verodostojne građe Srpske pravoslavne crkve od obnove Patrijaršije 1920. do Aprilskog rata 1941. godine. (Arhivsku građu je Savezna komisija za verska pitanja predala Državnom sekretarijatu unutrašnjih poslova!)

Taj dokument je objavio 2009. istoričar Veljko Đurić Mišina u knjizi Varnava – patrijarh srpski, strana 235), ali nikakve reakcije nije bilo. Na žalost, ni Patrijaršija nije bila previše zainteresovana!

Otvaranje zabranjenih arhivskih fondova u Sloveniji i Hrvatskoj u odnosu na Srbiju je uveliko odmaklo. Mogućnosti čitanja stručnih časopisa iz, na primer, Zagreba, lako se da uočiti šta za istoričare znače otvoreni fondovi.

Titovi prijatelji u Nemačkoj

Poznavaoci istorije Nezavisne Države Hrvatske znaju da je jedan od najuticajnijih Nemaca na njenu unutrašnju politiku bio Zigfrid Kaše. (Na suđenju 1947. u Zagrebu Kaše je tražio da mu svedoči i Josip Broz Tito! Da li to znači da su se poznavali i susreli u ratu?)

Mada jugoslovenska istoriografija nije „znala“ za Kašeovu posleratnu sudbinu, otvaranjem desetak arhivskih kutija u Hrvatskom državnom arhivu dobijenih od Ministarstva unutrašnjih poslova, može se doći do dokumenata koji bacaju sasavim drugačije svetlo na pojedine procese, ljude i događaje 1941-1945. godine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Na primer, predstavnici nemačkog Vermahta i partizanskog pokreta sastajali su se više od 100 puta, uglavnom na severu Hrvatske! (Nada Kisić Kolanović, „Siegfried Kasche: njemački pogled na Hrvatsku 1941. godine“, Časopis za suvremenu povijest, 3, Zagreb, 2011, 773-800)

U jugoslovenskoj istoriografiji je tek 1973. pukovnik Miši Leković pomenuo takozvane Martovske pregovore. Njegova knjiga Martovski pregovori 1943. godine nije dala potpuniju sliku o pregovorima specijalnih izaslanika partizanskog Vrhovnog štaba (Koča Popović, Milovan Đilas i Vladimir Velebit) sa Edmundom Glezom fon Horstenauom, nemačkim opunomoćenim generalom u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (i Zigfridom Kašeom). Nešto konkretnije napisao je Bogdan Krizman u predgovoru knjige Joze Tomasevica Četnici u Drugom svjetskom ratu, objavljene u Zagrebu 1979. godine.

Prva četnička enciklopedija

U jugoslovenskoj publicistici i istoriografiji nije objavljen podatak o susretu Josipa Broza Tita sa nemačkim oficirima. Doduše, jeste u srpskoj emigraciji: prvi je to tvrdio Vukašin Perović u Enciklopedijski i politički komentar „genosida“ – Prva četnička enciklopedija, knjiga I/3, objavljena u Minhenu 1973.

Perović tvrdi da je advokat Vladimir Velebit, koji je bio pravni zastupnik jednog nemačkog preduzeća u Moravskoj, isposlovao Brozu pasoš (na ime inžinjera Tomaneka) radi lakšeg kretanja po Evropi. Iz tog vremena datira poznanstvo Broza i Jozefa Hribovšeka Bergea, jednim od viših nemačkih obaveštajaca u Beogradu, inače prijatelja Vladislava Ribnikara, vlasnika Politike. Kada je Broz krajem maja 1941. iz Zagreba prispeo u Beograd, dočekali su ga Hribovšek i Ribnikar i smestili ga na Dedinju… Da li su Nemaci znali za sastanak jugoslovenskih komunista 4. jula?

Ni jedan nemački general u svojim memoarima ne pominje ratne susrete sa partizanskim vrhovnim komandantom. Tako na primer, Herman Nojbaher pominje slučajan susret u Adis Abebi, gde je on radio kao specijalni savetnik cara Haila Selasija a Broz bio u poseti! (Herman Nojbaher, Specijalni zadatak Balkan, Beograd, 2005)

U radu na rekonstrukciji nemačke obaveštajne službe u Jugoslaviji, komunistička vlast je angažovala svoje stručnjake i oni su to odradili u formi 10 knjiga. Mada se ne zna koliki je bio tiraž, zna se da je svaki primerak bio numerisan!

Međutim, ni u tim veoma vrednim knjigama nema podataka o susretima visokih nemačkih oficira sa partizanskim. (Ima o planovima zajedničkih akcija protiv Britanaca!) Ima, doduše, u materijalima koji su služili u pripremi. Na primer, kratku belešku o susretu Broza i Nojbahera 1943! Jedan takav papir, koji je napisao jedan od „staraca“ pominjanih na početku teksta, video je svojevremeno i autor ovog priloga.

(Fakti.org)
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
28-07-2013, 12:06 PM (Последња измена: 28-07-2013 12:19 PM од Лепи Бора.)
Порука: #9
RE: Нацисти и комунисти - видео
(27-07-2013 10:28 PM)Николај Пише:  Пријатељу, ти си нешто побркао, овај подфорум се зове Историја а не Политика, или боље да кажем Политиканство. А ако хоћеш да мењаш или прећуткујеш историјске чињенице зарад данашњих политичких потреба, онда си промашио и цео форум. Уместо парола по којима си постао познат за време свог краткотрајног бављења на Погледима, боље се "конструктивно" укључи у расправе, то је мој искрени савет.
Ти Николај, ако умишљаш да си неки историчар тиме што отвориш тему:
"Скакавци у причама из доњег Мисира."
Па при томе не даш да ти неко каже:
"То није важна тема, већ је клизава."
и
"Узрок појаве скакаваца у Мисиру је..."

Ниси ништа више него комунистичко - енглески Агитатор!

Са Дражом НЕМАШ никакве везе, или имаш..., ...!

Другим речима, ако на ове чињенице које и врапци више знају јер су их БЕСОМУЧНО ПОНАВЉАЛИ ТИТО И БРИТАНЦИ, ти неко да (врло благу) "критику" (сагледа шири историјски контекст), а ти се љутиш и брецкаш - једно је сигурно ТИ си (минимум) НАСЛЕДНИК ТИТА и ЧЕРЧИЛА!
Ако ме протерате са овог форума, онда је и форум НАСЛЕДНИК ТИТА и ЧЕРЧИЛА!

Ја са комуњарама и фашистима немам заједничке теме, ПОГОТОВУ о Дражи...

Али веруј ми, то ме неће ни чудити ни зачудити. А непознато велико историјско откриће: "Пакт Молотов Рибентроп."
Ће неко други разнети у комаде!

Јелте Николај, што нисте обрадили тему убиство Краља Александра, на ИСТИ тито - черчил начин?

Са друге стране да је тема титовци и фашисти, то је сасвим ДРУГА ствар, али онда твоји енглези (што су нам велики савезници увек...), би могли бити угрожени јер:
- њиховом (и твом) тити, НИКАДА нису бележили сарадњу са итлером!
- Њиховог (и твог) павелића, као и координацију тито-павелић исто:
никада нису бележили.
...
Ово да видиш са чије си стране...

(27-07-2013 10:51 PM)Felix Пише:  Ko posle svega još uvek veruje u "humanistički" karakter Staljinove borbe protiv Hitlera neka pogleda ovo predavanje ruskog istoričara Viktora Suvorova. Osnovna poenta cele priče jeste da je Staljin naprosto zakasnio u osvajanju Evrope u odnosu na Hitlera.

Ko zna, da je Staljin poranio možda bi danas neki odavali zasluge Hitleru što je "spasao" svet od pošasti komunizma?
Мрзи ме да гледам клипове из клипаве дискавери историје, тзв агитпропа демократије и (наравно) тите!

Виктор суворов јеђе гов..а, ето поставио је тезу:
"Да је баба села, баба би јела..." - екстра ствар...

Кад се лупа, да лупамо:

Ти "неки што би одавали хитлеру почасти", сигурно не би били Срби.
Да Стаљин није смлавио будале, НИКО га (до Бога) не би даље зауставио. Енглеску би смазао за дан (уз месец припрема), а америке и остало шибље би рокао атомкама, или би их наплавио за два месеца преко аљаске...

Ми би данас блејали по неким рупама и викали: "Дојче дојче ибер алес..."

Ко није у стању да реално сагледа борбу СССР-а против фашизма у 2.св рату, да сагледа разлике између Стаљинизма и фашизма, треба да продаје цвеће по пијаци...

Исто је што и јелена карлеуша, нити зна да пева, нити има чиме да пева - треба да се посвети најстаријем занату (јер нема изгледа са тиме проблема...), а не да БРУКА ПЕВАЧКИ ПОЗИВ!

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
28-07-2013, 02:54 PM
Порука: #10
RE: Нацисти и комунисти - видео
На Нирнбершком суђењу Нацистима, Рибентропов врхунски обавештајац на Балкану, Бернард Емскотер (Bernard Emskotter) изјавио је “Тито је био наше оруђе”! Вест је објављена 6. јуна, 1946. у “Чикаго Трибјун” (“Chicago Tribune”), a 12. јуна, 1946. у “Њујорк Ивнинг Сан” (“The New York Evening Sun”).

http://facebookreportermonitor.wordpress...%B1%D0%B5/
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
28-07-2013, 03:55 PM
Порука: #11
RE: Нацисти и комунисти - видео
(28-07-2013 02:54 PM)СО!!! Пише:  На Нирнбершком суђењу Нацистима, Рибентропов врхунски обавештајац на Балкану, Бернард Емскотер (Bernard Emskotter) изјавио је “Тито је био наше оруђе”! Вест је објављена 6. јуна, 1946. у “Чикаго Трибјун” (“Chicago Tribune”), a 12. јуна, 1946. у “Њујорк Ивнинг Сан” (“The New York Evening Sun”).

http://facebookreportermonitor.wordpress...%B1%D0%B5/
Ово је већ ОЗБИЉНА тема, за чешкање по тинтари...

Да је тита био обавештајац: СССР-а, енглеске, па СИГУРНО И: АУ-монархије, тј. вишеструко ђубре, сигурно је!

Проблем је само чији је био највише и најоданије!

Енглески, мислим да је и врапцима јасно...

Можемо само да ређамо неке замјетке, колико је био и хитлеров:
- његови партијаши до појаве Руса, дај Боже да су убили 100 немаца...

Али су зато дебело НАГРДИЛИ Дражу и Српство, а самим тим и антифашизам!

Ако је био суштинско британски (као што је једино могуће), дал би његов рад за хитлера енглези подржавали???
- Апсолутно!
Јер енглезе буквално није интересовала ПРАВА борба са немцима до јуна 1944 (ван афричких чачкања... и битке за британију - ФАРСЕ...). Али су их веома интересовали геостратешки интереси!
У том склопу, сарадњи са хитлером (судећи по ефектима) био је пут отворен!

Да САД објављује ово признање есесовца тада, НИШТА ЧУДНО!
Јер САД је очигледно, из неких разлога ПРЕЗИРАО тита и врло се невољно прикључио енглезима у подршци смрдљивцу, као и покуди на Дражу... (некад било, сад се приповједа...)

Шта је ту све било, вероватно ће остати закопано до појаве Истине, али да мало мудрујемо:

Врло је могуће, да су британци дали тита као сарадника такозваној енглеској струји у фашистичком генералштабу (канарис и друштво...). При томе не знам где је ту био помињани рибентроп...

Јер интерес черчила је био да немачка промени хитлера, па са новом демократском немачком, пуј пике неважи...
А британци само да ујуре и окупирају немачку пре СССР-а.

Са друге стране јеврејска САД, тешко би прогутала неку млаку инвазију...
Јеврејчинама који су у обести УЧЕСТВОВАЛИ И ЛИКОВАЛИ над страшним помором Православља у Русији, горко је било враћање од хитлера мило за драго...

Други низ доказа о тити - фашисти (личи бре!), би био Јокићев рад на обелодањивању тите и јанка-пусте, где су енглези правили најгоре фашисте пре 1940. А искрено мислим да би на сва ова питања, најбоље знали да одговоре добри познаваоци предратне кпј, наравно не титовци.

Значи суштински ВЕОМА ВЕРОВАТНО, али за сада нема 3 сведока...

Јер титов антифашизам у 2 рату, је суштински био ПОГУБАН по АНТИФАШИЗАМ југославије! А да му је од британаца све било дозвољено, више је него видно.

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
28-07-2013, 05:02 PM
Порука: #12
RE: Нацисти и комунисти - видео
(28-07-2013 03:55 PM)Лепи Бора Пише:  Да је тита био обавештајац: СССР-а, енглеске, па СИГУРНО И: АУ-монархије, тј. вишеструко ђубре, сигурно је!

Проблем је само чији је био највише и најоданије!

Зашто је то проблем кад су заједничким снагама радили на томе да га доведу на власт у Југославији? Не заборави да су у то време СССР и Енглеска били савезници, што значи да су имали исте интересе и деловали заједнички.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
28-07-2013, 06:21 PM
Порука: #13
RE: Нацисти и комунисти - видео
(28-07-2013 05:02 PM)Громовник Пише:  Зашто је то проблем кад су заједничким снагама радили на томе да га доведу на власт у Југославији? Не заборави да су у то време СССР и Енглеска били савезници, што значи да су имали исте интересе и деловали заједнички.
Ма није проблем, него је слобода израза... (лупетање)...

Ево овако, да преформулишемо:
СССР не би сигурно трпео сарадника хитлера - излишно за доказивање.

А енглези, колико би им то сметало?

Њима је овде било једино важно и битно, да НИ СЛУЧАЈНО не дође после рата неко ни ПРО Српски орјентисан!!!

Јер би тај офирао и павелића и борбу броза за власт, место против хитлера... Или би питао за 27.март и помоћи...
Тај неко би (ако је Србин...) сигурно КАД -ТАД дошао у добре односе са Русима (СССР-ом, или...) и онда од енглеске вековне политике НИШТА!

Гледајући тако, АПСОЛУТНО је МОГУЋЕ да је тито био хитлеру од помоћи (што суштински и ЈЕСТЕ био...), јер био је енглески агент и мезимац и наравно спроводио њихову политику сатирања Срба без икаквих кочница од британије.

Али доказати да је био директан хитлеров агент, изгледа да је тешко могуће упркос 100% вероватноћи!

Јер веровати речи једног затвореног фашистичког ђубрета (из текста), НИЈЕ релевантно. Упркос томе што је то изјавио, вероватно компромитујући и саме британце, а изјаву обелоданила САД...

Зато и кажем, нема одлучних чињеница о том делу муфљузове биографије, а да смрди - ЗАУДАРА.

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
28-07-2013, 06:27 PM
Порука: #14
RE: Нацисти и комунисти - видео
(28-07-2013 06:21 PM)Лепи Бора Пише:  А енглези, колико би им то сметало?

Њима је овде било једино важно и битно, да НИ СЛУЧАЈНО не дође после рата неко ни ПРО Српски орјентисан!!!

Исто је важило и за Совјете - да није тако, не би непосредно пре рата сви Срби из врха КПЈ били одстрањени и поубијани, а уместо њих доведени Хрвати са Брозом на челу.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)