Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 1 Гласова - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
06-10-2016, 12:23 AM
Порука: #1
НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
Цитат:Људи из Чикага који добро познају Јована И. Деретића причају да га знају још из доба док је тамо радио у металостругарској радионици и поштено зарађивао свој хлеб. Све се то кажу изменило кад је он под утицајем покојне Олге Луковић Пјановић залазио међу чикашке Србе и почео да тврди да је Јапан био српски због планине Фуџи Јама. Он је то засновао на тврдњи да је јама српска реч. Није то била једина његова тврдња али оставимо то сада.

Од тада, Јован Деретић шета кроз супермаркет историје, географије и лингвистике и са полица убацује у своју корпу све што му се свиђа. Он је за Србе смислио најздравију историјску дијету, а Срби ће платити за цехове његове потрошачке корпе. И док он Србима кува следећи оброк, некима од нас се преврће у стомаку. На јеловнику читамо; Страбон, Сердика, Сербона, Сербинон, Сербота, Сербојка, Серберијам и Сардинија.

Јован Деретић је спретно лансирао своју каријеру и почео да пише књиге српске историје које су требале да омаловаже, ликвидирају или у најмању руку истисну сву постојећу српску историју, милом или силом. Његове књиге нису писане да се одмеравају са постојећом историјском науком него да је отерају на ломаче и убаце се у школско градиво пре него што јавност схвати како је то све закувано. Он се из Чикага вратио у Србију са новим имиџом и новом мисијом. За сада му се може признати да је успео да баци сумњу на српско историјско порекло и збуни и завади Србе. Често се занемарује и чињеница да је Јован И. Деретић покушао све своје делатности да претвори у политичку каријеру и да је то вероватно и била његова првобитна мотивација.

Анализирајући методологију Деретићевих теорија, долазимо до закључка да су његове тезе у доброј мери засноване на злоупотреби топонима и лингвистике. То није случајно јер се по принципу маркетинга циља на одређени сегмент становништва који није студирао те и сродне науке а тај проценат је у Србији изнад 90%. Такве пројекте без сумње дизајнира већа сила од самог Деретића. Он се и сам хвалисао да његове хипотезе подупире и бивши амерички амбасадор и премијер Израела Бенјамин Нетанјаху а нажалост ту је у праву.

Што се саме лингвистике тиче, данас практично не постоји људска групација, народ или племе без своје азбуке, чак и тамо где још није завладала писменост. Свака азбука у употреби одговара гласовима потребним за изговор одређеног језика. Један део тих гласова је специфичан за дати језик а други део је ширег карактера и налази се у већини светких језика и азбука, било да је реч о самогласницима или сугласницима па чак и неким слоговима. Могућност претварања слова у изговорљиве речи је математички ограничен на број слова у азбуци. Чисто из тог разлога постоји велика вероватноћа да ће се иста комбинација слова тј. исте речи појавити и у неком језику широм света без да су лингвистички повезане или имају икакве историјске везе.

Где је научно доказиво, језици се сврставају у језичке групе тако да српски језик спада у словенску језичку групу, а словенска група језика је део индоевропских језика. Ако се једна реч појави у неком несродном језику и пише се на сличан или исти начин, она се онда даље анализира по изговору и значењу па се истражује да ли је постојала нека културна и антрополошка спона или утицај који би могли да докажу да је та реч истог порекла или позајмица. Кад се све научне методе узму у обзир, тек онда може да се закључи да веза није доказива и није вероватна или у супротном да је веза доказана. Без свих тих основних научних елемената и само због сличности неке речи, не може се тврдити да је неки народ овог или оног порекла. Онај ко из незнања не уочи Деретићеве лингвистичке подвале, аутоматски постаје кандидат-жртва његових етнолошких тумачења. Таквим бескрупулозним фалсификовањем академских дисциплина може да се бави само ко не жели добро српском народу.

Да би емпиријски приказао то што горе износим, за кратко време сам из речника повадио 54 енглеске речи које се пишу потпуно исто као на српском, а по изговору и значењу немају никакву везу са тим што би оне значиле на српском, и то у сваком случају. Једина разлика је наравно у томе што се те енглеске речи пишу латиницом. То исто би могло да се уради и са другим нама далеким језицима, са неким мање а са неким више успешно. Ево неколико примера. “Oranje“ на холандском значи поморанџа. На немачком “da“ значи „ту“, а “Bube“ значи „дечак“. “Bald“ на немачком значи „ускоро“, а на енглеском „ћелав“. “Bir“ на турском значи један, а на немачком “Bier“ значи пиво. Такви случајеви постоје и између других језика независно од српског. Обратите сада пажњу на ове 54 енглеске речи:

Car, ban, beg, brat, sin, drug, rat, gad, sad, sutra, mart, sit, glad, gust, glib, bode, grebe, nit, slog, java, sir, so, bob, dud, mast, but, kit, stoke, mace, slab, male, mane, ram, stare, babe, drag, mile, bile, bale, bane, lice, grub, put, drum, mine, slap, kip, jug, dub, kite, berlin, nag, dupe, sere. (54 примера)*

Ова листа би била далеко већа да сам хтео да узмем у обзир и енглеске речи које се пишу дуплираним словима па сам тиме елиминисао мноштво речи са (ch)ч, (sh)ш, (еа)и, и низ других као (y)ј, али сам сматрао да је ово сасвим довољно и демонстративно.

За оне скептике који помисле да је моја констатација била могућа из простог разлога што је енглески језик такође један од индоевропски језика као и српски, ево још једног доказа да то није случај. Треба ли нам веће културно етничке удаљености од оне афричке и наше српске? Афрички топоними представљају један невероватан изазов у разматрању ове целе теме па ће Деретић или морати да укључи и Африку у стару српску државност или ће морати да призна да је до сада писао само глупости. Највероватније ће рећи да то није ништа ново јер су Срби најстарији народ и предходник свих народа, а други су сви пали са Марса. На овој доњој листи су само топоними и етноними са афричког континента, али сам издвојио само оно што личи на изразе у српском и евентуално руском и ништа није мењано. Испод те листе је интернетски извор тих топонима и пред штампање овог текста је тај податак још увек био доступан.

Топоними у Африци

(Листа афричких етнонима и топонима)

Arusi – Etiopija

San – Bocvana, Namibija

San – Tanzanija

Ushi – Zambija

Bura – Nigerija

Bata – Nigerija

Barka – Gini Bisau, Gvineja

Bare – Centralno aficka republika

Baka – Sudan, Zaire

Kum – Ujedinjena republika Kameruna

Bele – Liberija

Gola – Liberija

Rega – Zair

Berba – Benin, Togo, Gornja Volta

Bidyola – Gvineja Bisao

Belin – Etiopija

Bogos – Etiopija

Bobo – Gornja Volta, Mali

Bogvi, Bogoui – Obala Slonovače

Booli – Zair

Bor – Sudan

Boran, Borana – Kenija

Manjak – Gini Bisau

Budu – Zair

Buka – Centralnoafrička Republika

Kalenjin – Kenija

Sere – Zair, Kongo, Centralnofrička Republoka

Shala – Togo

Sama – Etiopija

Dima – Etiopija

Djok – Angola, Zair

Koska – Sudan, Čad

Tama – Namibia

Dan – Obala Slonovače, Liberija, Gvineja

Goran – Čad

Kreda – Čad, Nigerija

Delo – Togo, Gana

Esitako – Nigerija

Dietko – Čad, Niger

Digo – Kenija, Tanzanija

Jado – Libija

Dje – Benin, Niger

Soko – Zair

Koni – Kenija

Fala – Čad

Konjara – Sudan

Manja – Centralnoafrička republika, Kongo, Zair, Kamerun

Go – Obala slonovače, Tanzanija

Gora – Liberija, Siera Leone

Gori – Nigerija

Djede – Benin, Nigerija, Etiopija

Hehe – Tanzanija

Luba – Zair

Tera – Nigerija

Hwale – Obala Slonovače

Igala – Nigerija

Igara – Nigerija

Jibana – Kenija

Jibawa – Nigerija

Kaka – Kamerun, Kongo

Kakwa – Uganda, Zair, Sudan

Kilir – Benin

Kola – Kamerun

Kome – Sudan

Koso – Siera Leone

Kosa – Zair

Kosi – Kamerun

Krawi, Krawo – Liberija

Krim – Siera Leone

Krao – Liberija, Obala Slonovače

Kuke – Čad

Kupa – Nigerija

Laka – Čad

Lala – Zambija, Zair

Umiro – Uganda

Bale, Balegu – Zair

Lenje – Zambija

Sakata – Zair

Lete – Gana

Malinke – Gini Bisau

Medje – Zaire

Mekan – Etiopija, Sudan

Moba – Togo, Gana

Morwa – Nigerija

Nama – Nambija

Pade – Liberija

Pare – Tanzanija

Pepel – Gini Bisau

Pere – Kamerun

Ribe – Kenija

Sama – Angola

Samo – Gornja Volta, Mali

So – Nigerija, Čad

Sisala – Gana, Gornja Volta

Soli – Zambija

Subia – Zambija, Namibija, Bocvana

Swaka – Zambija

Tamok – Sudan, Čad

Vera – Centralnoafricka republika

Oro – Sudan

Yamma – Etiopija

Yedina – Čad

Mali – Ime afričke drzave

Извори:

http://unesdoc.unesco.org/images/0005/00...9800eo.pdf

*The Grosset Webster Dictionary, Charles P. Chadsey & Harold Wentworth–Editors Grosset & Dunlap, Inc. Publishers, New York, 1974

http://www.vidovdan.org/2016/10/04/milan...ceve-teze/
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
06-10-2016, 02:30 AM
Порука: #2
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
Препостављам хипотезу....овде нетреба Деретић
Замисли један од првих цивилизације што има свој слово, азбука па чак своје речи и бројке
Шта су других имали?
Е зашто нису на тим местима још нису ништа нашли....нити мамоф, нити генетика, што случано је у једној регији......
Кад ти држиш један од најпрвих слова и речи......вероватно ако путујеш или ако си путовао онда ће се мешати сад другим културима.....вероватно начин комуникације ће се мешати.....
Некад кад гледаш у речи они су као музичке ноте.....неке речи као неке скалове немогу без једног другога.....јели то на Балкан, јели то у Индији, јели то у Африци....јели ту има нека објасљење?

Али Деретић ништа ради што других нису радили нити раде данас......видео си књиге вецито повезано од ратовима и историје у последних 100 година, кад неко толико улаже, у свим правцима, то сублиматично пролази кроз очи, уво или усије.....или кроз коже......и улази у сећање.....

Па колико књиге Српске историје још нису виделих светла дан, колико књиге су нестале у Цариграду, колико книге су неталих у сви тим ратове и битке преко века.....или за време Инквизиције од Рима?

Кад сви твз историчких научници и то заједно можете мени доказати, како су твз Срби стигли са карпате.....како је пут и правац био забележен са песмама, битке, успомена, па и доказа.
Верујем да немужете.....

Поента Деретић није на начин како је предао свој тзв рад......него изворе што је користио!

То треба бити светла за способније писаца историје ко ће да окрива нова сазнање.....годинама чекам сателитска археологије над Српским просторима.

Азбука
The English word alphabet came into Middle English from the Late Latin word alphabetum, which in turn originated in the Greek ἀλφάβητος (alphabētos), from alpha and beta, the first two letters of the Greek alphabet.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
03-12-2016, 07:49 AM
Порука: #3
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ


Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
08-03-2017, 07:30 PM
Порука: #4
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
Uz postovanje sagovornika ne slazem se sa konstatacijom ili temom....

Vec duze pratim Deretica i isao sam na njegova predavanja....
Oko njega je sada vec preko 2000 ljudi koji su delom stranci a delom domaci.

Da li je moguce da je toliko "zavedenih" ljudi medju kojima je istaknutih naucnika u raznim oblastima...

Na kraju krajeva koliko sam shvatio on je samo nastavio ucenje Milojevica i te Srpske romanticarske istoriske skole....

Tako da ima Deretic gesaka, ali ideja njegova je vredna postovanja.... I nikako se ne slazem sa time da ga treba ismevati.....
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
08-03-2017, 08:01 PM
Порука: #5
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
.
Ма, питам ја све Деретићеве фанове какве везе он има са српском историјом? Присвојио је гомилу теза без навођења изворника од Олге Луковић Пјановић, онда додао неке своје маштарије.

Деретић је ЦИА пројекат, то је и признао у емисији код Марића "Голи Живот". Он је ту да замајава и залуђује људе. Наивни Срби се поводе као деца за разним глупостима и небулозама.

.

Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
08-03-2017, 09:57 PM
Порука: #6
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
(08-03-2017 07:30 PM)Bole Пише:  Oko njega je sada vec preko 2000 ljudi koji su delom stranci a delom domaci.

Da li je moguce da je toliko "zavedenih" ljudi medju kojima je istaknutih naucnika u raznim oblastima...

А да пробамо са неки предизборним скупом владајуће партије? Кез

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-03-2017, 01:56 PM (Последња измена: 09-03-2017 02:04 PM од Bole.)
Порука: #7
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
(08-03-2017 09:57 PM)Громовник Пише:  
(08-03-2017 07:30 PM)Bole Пише:  Oko njega je sada vec preko 2000 ljudi koji su delom stranci a delom domaci.

Da li je moguce da je toliko "zavedenih" ljudi medju kojima je istaknutih naucnika u raznim oblastima...

А да пробамо са неки предизборним скупом владајуће партије? Кез

Mozes kolega, ali sumnjam da ce to promeniti cinjenice da je tu preko 2000 uglavnom ucenih ljudi....

Nisam siguran da bi se usudio toliko njih nazivati budalama.... Bar bih porazmislio o mom znanju.....Smile

(08-03-2017 08:01 PM)Шумадинац Пише:  .
Ма, питам ја све Деретићеве фанове какве везе он има са српском историјом? Присвојио је гомилу теза без навођења изворника од Олге Луковић Пјановић, онда додао неке своје маштарије.

Деретић је ЦИА пројекат, то је и признао у емисији код Марића "Голи Живот". Он је ту да замајава и залуђује људе. Наивни Срби се поводе као деца за разним глупостима и небулозама.

Nisam bas neki fan ali cenim njegov trud mada bih pokusao odgovoriti....

Ako pogledas sve njih, oni su nastavili samo Srpsku Romanticarsku skolu istorije tako da to sto je uzeo od drugih (mada nisam bas siguran u tvoje tvrdnje) Jer ako ne znas covek je naucio i latinski, staro Grcki i Hebrejski da bi prevodio izvore toga vremena....
Tako da mozda su samo koristili iste izvore, nije ti palo na pamet a osim toga Deretic, Olga i Bilbija su tesno saradjivali....

To CIJA PROJEKTI pogotovo kod Marica u Cirilici je veoma upecatljivo priznanje.... Blago tebi ako tako izvodis zakljucke.
(Da se ne upustamo koji je cilj Cirilice i uloga Marica u svemu tome.....)
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-03-2017, 02:10 PM
Порука: #8
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
(08-03-2017 08:01 PM)Шумадинац Пише:  .
Ма, питам ја све Деретићеве фанове какве везе он има са српском историјом? Присвојио је гомилу теза без навођења изворника од Олге Луковић Пјановић, онда додао неке своје маштарије.

Деретић је ЦИА пројекат, то је и признао у емисији код Марића "Голи Живот". Он је ту да замајава и залуђује људе. Наивни Срби се поводе као деца за разним глупостима и небулозама.

Нисам читао Олгу Пјановић али Милојевића јесам и од њега је покупио све што је могао. Мислим на књигу " Одломци из историје Срба".

Добар је Милојевићев назив за историју- паметарница. Smile
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-03-2017, 06:21 PM
Порука: #9
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
(09-03-2017 01:56 PM)Bole Пише:  
(08-03-2017 09:57 PM)Громовник Пише:  
(08-03-2017 07:30 PM)Bole Пише:  Oko njega je sada vec preko 2000 ljudi koji su delom stranci a delom domaci.

Da li je moguce da je toliko "zavedenih" ljudi medju kojima je istaknutih naucnika u raznim oblastima...

А да пробамо са неки предизборним скупом владајуће партије? Кез

Mozes kolega, ali sumnjam da ce to promeniti cinjenice da je tu preko 2000 uglavnom ucenih ljudi....

Nisam siguran da bi se usudio toliko njih nazivati budalama.... Bar bih porazmislio o mom znanju.....Smile

Па и код Вучића су све неки учењаци, др.-ови, мр.-ови, доктори наука, школовани на западу итд.

Уосталом, то што је неко дошао нешто да чује, не мора да значи и да се у потпуности слаже са истим.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
10-03-2017, 12:46 AM
Порука: #10
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
(09-03-2017 06:21 PM)Громовник Пише:  
(09-03-2017 01:56 PM)Bole Пише:  
(08-03-2017 09:57 PM)Громовник Пише:  
(08-03-2017 07:30 PM)Bole Пише:  Oko njega je sada vec preko 2000 ljudi koji su delom stranci a delom domaci.

Da li je moguce da je toliko "zavedenih" ljudi medju kojima je istaknutih naucnika u raznim oblastima...

А да пробамо са неки предизборним скупом владајуће партије? Кез

Mozes kolega, ali sumnjam da ce to promeniti cinjenice da je tu preko 2000 uglavnom ucenih ljudi....

Nisam siguran da bi se usudio toliko njih nazivati budalama.... Bar bih porazmislio o mom znanju.....Smile

Па и код Вучића су све неки учењаци, др.-ови, мр.-ови, доктори наука, школовани на западу итд.

Уосталом, то што је неко дошао нешто да чује, не мора да значи и да се у потпуности слаже са истим.

Za Vucica, nebi komentarisao i pogotovo ga poredio sa ovim....

Mozda se nisam dobro izrazio pa me nisi razumeo kolega... Na istom poslu se okupilo preko 2000 ljudi vecinom ucenih ili entuzijasta.... Razni su profili ljudi i nauke...
Neki od njih su poznata imena u odredjenim oblastima.

Ne moraju da se sloze sa njim i koliko sam shvatio to i nije cilj.... Ne moras se ti slagati sa njim u opste i smatraj ga budalom ali umesto sto tako pricas pokusaj da bar nekim segmentom ili detaljom doprineses promeni istorije koja je danas u upotrebi....

Hrvati izmisljaju i falcifikuju istoriju bez imalo srama i slabo ces cuti kod njih take izjave kao sto ti govoris a vecina sveta zna da lazu naravno i njihovi ucenjaci...

Predhodnik rece da je DERETIC pokrao dosta od MILOJEVICA.
Ti se slozi sa Milojevicem ili Pajnovicskom i njih proucavaj a Deretica ostavi onima koji ga postuju...... Ne razumem potrebu da nekoga omalovazis i ponizis.....
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
10-03-2017, 01:01 AM
Порука: #11
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
Aма човече, он је у истој групи са тим Хрватским надри- историчарима. Он је обичан занесењак и манипулант.

Ни мало научног и методолошког у њега нема. Боље да се бавио производњом радијатора. Јок

.

Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
10-03-2017, 03:41 AM
Порука: #12
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
(10-03-2017 12:46 AM)Bole Пише:  Ne moras se ti slagati sa njim u opste i smatraj ga budalom ali umesto sto tako pricas pokusaj da bar nekim segmentom ili detaljom doprineses promeni istorije koja je danas u upotrebi....

Јел то оно "знамо сви да кречимо"? Blush

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
10-03-2017, 04:04 AM
Порука: #13
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
у колико године сам н аовај сајт, никад ме изненађује могучности, неки људе да дрву....чак да дрву вам своје границе можгана способности....

Ваша доприности, није НИКАД била нека знање.....није било ника нова инфомације, неки нови поглед...нити били која нова истраживање......

Него ви сте паразити сајта.....ни мање ни више......ви морате да живите од дуђа проналажовање.....зашто своје немате......нити сте показали било који капацитет да то можете да допринесете....

Хајде скојити своју књигу, скојите свој......дај линк....или место где то можемо да набавимо.....па да оценимо што је буквално ваша знање!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
10-03-2017, 10:46 AM (Последња измена: 10-03-2017 10:54 AM од Bole.)
Порука: #14
RE: НАУЧНО ПОБИЈАЊЕ ДЕРЕТИЋЕВЕ ТЕЗЕ
(10-03-2017 01:01 AM)Шумадинац Пише:  Aма човече, он је у истој групи са тим Хрватским надри- историчарима. Он је обичан занесењак и манипулант.

Ни мало научног и методолошког у њега нема. Боље да се бавио производњом радијатора. Јок

Ne kazem da je vrhunski istoricar i prihvatam da je iz tvog ugla kako kazes zevzek ali posto njegova izlaganja i stavovi su u skladu sa drugima, ja ne mislim da ljupa gluposti...
A sam trud koji je ulozio u pisanje knjiga i tolika predavanja po meni su vredna bar postovanja....


Da ponovim, ja mislim da je on samo nastavio da kopa gde je Milojevic stao....
Ako je nasao i jednu cinjenicu kako bi podupro Milojeviceve teze, ja ga cenim a mislim da bi i drugi trebali....

(10-03-2017 03:41 AM)Громовник Пише:  
(10-03-2017 12:46 AM)Bole Пише:  Ne moras se ti slagati sa njim u opste i smatraj ga budalom ali umesto sto tako pricas pokusaj da bar nekim segmentom ili detaljom doprineses promeni istorije koja je danas u upotrebi....

Јел то оно "знамо сви да кречимо"? Blush

Ma kakvi, to je ono ( ako si gledao kao mladji film Tom Sojer ili citao knjigu, pa ono kad kreci ogradu.....)Јок

(10-03-2017 04:04 AM)Прст_у_ока_латиници Пише:  у колико године сам н аовај сајт, никад ме изненађује могучности, неки људе да дрву....чак да дрву вам своје границе можгана способности....

Ваша доприности, није НИКАД била нека знање.....није било ника нова инфомације, неки нови поглед...нити били која нова истраживање......

Него ви сте паразити сајта.....ни мање ни више......ви морате да живите од дуђа проналажовање.....зашто своје немате......нити сте показали било који капацитет да то можете да допринесете....

Хајде скојити своју књигу, скојите свој......дај линк....или место где то можемо да набавимо.....па да оценимо што је буквално ваша знање!


Sa ovim stavom bi se mogao sloziti ako sam dobro razumeo zbog manjka padeza...
Jedino nisam bas siguran da je procena znanja na forumu nesto sto bi bilo merodavno i presudno...
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)