Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 0 Гласова - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Неистине владике Атанасија и Амфилохија о сазивању Сабора
12-02-2020, 09:43 PM (Последња измена: 12-02-2020 09:46 PM од Чавез.)
Порука: #1
Неистине владике Атанасија и Амфилохија о сазивању Сабора
Након прославе 800 година аутокефалности СПЦ у Жичи, 12-орица Владика су покушале да направе пуч, смене Патријарха који је у то време био озбиљно болестан. У тој намери саставили су писмо у коме тражи ванредно заседање сабора. Патријарх Иринеј је ипак био довољно здрав, Богу хвала, и глатко одбио претње, није ни хтео да прими писмо од митрополита Амфилохија јер за то није било нити потребе нити је за то била већина архијереја.
Убрзо након тога Владика Атанасије, враћа му (патријарху) панагију и то јавно пред издајничким медијима, и тврди како је за ванредни Сабор била већина архијереја што је ноторна лаж јер 12 није 23, али то њему већ није никакав проблем да шири дезинформације и хаос.
Након тога је изречена је још једна неистина овога пута и од Митрполита Амфилохија, да се Сабор састаје по два пута годишње , али од када је патријарх Иринеј то се променило јер је наводно узурпирао власт.

Да је и то лаж, ево шта о томе каже Патријарх павле у својој књизи
Да нам буду јаснија нека питања наше вере – Књига I
Акривија и икономија

Тако је и по нашем Црквеном уставу (чл. 70. т. 21). Затим, сабори архијереја, по 37. канону Светих апостола, треба да бивају двапут годишње, а по 6. канону Седмог Васељенског сабора једанпут. Но у Грчкој Цркви законом је одређено да бивају сваке треће године, а у Руској не бивају никако. Српска Црква се држи канонског прописа и сабор епископа бива сваке године (Устав СПЦ, чл. 59).

Интересантно да је међу 12торицом Владика који су потписали расколничко писмо , је и тројац из САД који су хтели да на волшебан начин укину српско у имену њихових ерпархија у САД, што је Синод и патријарх одлучно спречио и укинуо те срамне одлуке. Видећемо шта ће још бити до 29'ог фебруара када се састаје Сабор за Сев Америку, да ли ће тројац Максим Иринеј и Лонгин да скупи храброст и крене у раскол или ће да остане у СПЦ.

У међувремену владика Атанасије организује радионице на филозофском факултету преко свог јарана Владике Григорије и хипи попова који крсте мале зелене Smile
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)