Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 4 Гласова - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Никола Тесла
04-08-2013, 05:54 AM
Порука: #1
Video Никола Тесла
Никола Тесла (Смиљан, 10. јул 1856 — Њујорк, 7. јануар 1943) је један од најпознатијих светских проналазача и научника у области физике, електротехнике и радиотехнике.

[Слика: nikola-tesla-02.jpg?itok=Ofv10hyO]

Најзначајнији Теслини проналасци су полифазни систем, обртно магнетско поље, асинхрони мотор, синхрони мотор и Теслин трансформатор. Такође, открио је један од начина за генерисање високофреквентне струје, дао је значајан допринос у преносу и модулацији радио-сигнала, а остали су запажени и његови радови у области рендгенских зрака.

Његов систем наизменичних струја је омогућио знатно лакши и ефикаснији пренос електричне енергије на даљину. Био је кључни човек на изградњи прве хидроцентрале на Нијагариним водопадима.

Умро је у својој 87. години, сиромашан и заборављен.

Једини је Србин по коме је названа једна међународна јединица мере, јединица мере за густину магнетног флукса, Тесла.

Никола Тесла је аутор више од 700 патената, регистрованих у 25 земаља, од чега у области електротехнике 112.

Николи Тесли су додељени следећи почасни докторати:

Техничка школа, Беч, 1908.
Универзитет у Београду, 1926.
Универзитет у Загребу, 1926.
Техничка школа, Праг, 1936.
Техничка школа, Грац, 1937.
Универзитет у Поатјеу, 1937.
Техничка школа, Брно, 1937.
Унитерзитет у Паризу, 1937.
Политехничка школа, Букурешт, 1937.
Универзитет у Греноблу, 1938.
Универзитет у Софији, 1939.

И ордени:

Орден Светог Саве, II класе, Србија, 1892.
Орден независности Црне горе, 1895.
Орден Светог Саве, I класе Краљевина СХС, 1926.
Орден Југословенске круне, 1931.
Орден белог орла, I класе, Краљевина Југославија, 1936.
Орден белог лава, I класе, Чехословачка, 1937.
Медаља Универзитета у Паризу, 1937.
Медаља Универзитета Св. Климент, Софија, 1939.

Најважнији проналасци


Од 1943. Тесла се сматра проналазачем радија, који је предложен у патенту предатом Патентном бироу САД 20. марта 1900. Пре тога се првенство у овом проналаску давало Марконију, који је имао више пословног духа.
Измислио је електрични асинхрони мотор са полифазним алтернатором, са три фазе у облику звезде, и са комутатором. Никола Тесла је користио јонизоване гасове за трансформацију електричне енергије на принципима Волте, Херца и Фарадеја, а по законима индукције.
Био је главни промотер технике преноса електричне енергије наизменичном струјом.
Године 1889. заинтересовао се за високе фреквенције и реализовао генератор фреквенције од 15 килохерца.
Почев од 1896, експериментисао је са даљинским управљањем. Развио је Теслину бобину, на принципу Херцовог осцилатора, што је био први пројектовани одашиљач таласа. Тиме је поставио темеље телеаутоматике. Имао је идеју да ће се једнога дана бежичном телеграфијом управљати возилима без посаде удаљеним стотинама километара. Начинио је два пловећа објекта којима се управљало телекомандама, од којих је један могао да рони. Његови патенти из 1895. су у ствари спецификације торпедног чамца без посаде, који би носио шест торпеда дугих 4,20 метара.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
21-08-2013, 03:35 PM
Порука: #2
RE: Никола Тесла
Споменик великом српском и светском научнику Николи Тесли биће крајем септембра постављен испред јединог сачуваног објекта у којем је он живео и радио – лабораторије у Шорхему у Њујорку, пише данас београдска штампа.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
08-09-2013, 07:25 AM
Порука: #3
RE: Никола Тесла
Никола Тесла је највећи српски научник свих времена и најпознатији Србин широм света. Зато заслужује већу пажњу од стране медија и државе, а подржавам и иницијативу да се његови земни остаци положе у Цркви Светог Саве у Београду!
Цитирај ову поруку у одговору
04-12-2013, 06:24 PM
Порука: #4
RE: Никола Тесла
Ретка фотографија „лудог лета” Николе Тесле постала хит на интернету.

[Слика: nikola-tesla-ludo-leto.jpg]

Претпоставља се да је ова ретка фотографија научника Николе Тесле настала у тренуцима док се одмарао од његових фантастичних изума. У његовом дневнику стоји једна реченица, која је можда настала у овом периоду, да је доживио „једно лудо лето”.

Фотографија је направљена око 1900. године на Лонг Ајленду у Њујорку. На њој се види научник како прича са једном дамом, док леже на песковитој плажи.

Обучен је у шорц и мајицу са натписом „инструктор пливања”. О овом Теслином периоду не постоји пуно података и ово је велико изненађење за многе који познају његову биографију.

Извор: СРБИН.ИНФО
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
04-12-2013, 06:44 PM
Порука: #5
RE: Никола Тесла
Интересантно је да сам ову фотографију Николе Тесле видео још прошле године на једном америчком сајту. Неко је ових дана објавио први, мислим да је телеграф.рс и онда су сви портали кренули да је објављују.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
07-12-2013, 06:14 PM
Порука: #6
RE: Никола Тесла
Ово није Тесла, само личи...
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
07-12-2013, 10:33 PM
Порука: #7
RE: Никола Тесла
"- Kada smo prvi put videli fotografiju, instruktor plivanja nam je zaista ličio na Teslu. Ustanovili smo da se ova fotografija nalazi u Muzeju grada Njujorka, čija je digitalizovana kolekcija javno dostupna. Detaljnije smo pogledali i druge fotografije snimljene na plaži Midlend na ostrvu Stejten, na kojima se pojavljuje isti instruktor plivanja i uverili smo se da na njima znatno manje podseća na Teslu. Prema podatku sa sajta Muzeja, ona je snimljena 1898. godine. Reč o jednoj od Teslinih najplodnijih i najaktivnijih godina (započinje eru daljinskog upravljanja), u kojoj je imao pune ruke posla u vezi sa realizacijom svojih velikih izuma. To je dodatni argument koji nikako ne ide u prilog mogućoj tezi da se pronalazač bavio ovom vrstom dopunskog posla - objašnjava Jelenković za naš list i dodaje da fotografija jeste autentična, ali da osoba na njoj samo liči na Teslu."

ЛИНК

"Ствар је била врло проста. Потребан је био само бескрајан низ победа над својим памћењем.", Џорџ Орвел - "1984"
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
07-12-2013, 10:48 PM
Порука: #8
RE: Никола Тесла
Можда и личи на Теслу, само је овај на слици ситан, за двије главе сигурно нижи од Тесле.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
08-12-2013, 02:28 PM
Порука: #9
RE: Никола Тесла
Ма није Никола Тесла 1.000.000%.

Тесла је био висок и разбацан, додуше и мршав. Онда сасвим другачији облик главе, Никола је био класичан динарац, а овај не већ контра.

Уз бркове, једина сличност је снага.
Никола Тесла је био ненормално физички јак човек. У било каквој тучи, тешко да би ко имао успеха са њим. Не делује можда тако, али је по томе био познат чак и у Лици, где су људи у принципу, веома јаки.

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
25-12-2013, 06:18 AM
Порука: #10
RE: Никола Тесла
Nikola Tesla, citati>

Nije mi žao što su ukrali moje ideje, već što nisu imali svoje.

Čovek je rođen da radi, trpi i da se bori. Ko tako ne čini, mora propasti!

Svi smo mi jedno. Ljudi su međusobno povezani nevidljivim silama.

Čvrsto verujem u pravilo kompenzacije. Istinite nagrade su uvek u razmeru s radom i žrtvama.

29 poslednjih dana u mesecu je najteže.

Dar mentalne energije dolazi od Boga, vrhunskog bića i ako mi koncentriåemo naše misli o toj istini postajemo skladni s ovom velikom moći.

Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za celo čovečanstvo. Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta da je to delo jednog Srbina.

Ja sam, kao što vidite i čujete, ostao Srbin i preko mora, gde se ispitivanjima bavim. To isto treba da budete i vi i da svojim znanjem i radom podižete slavu srpstva u svetu.“ (Nikola Tesla, 2. juna 1892. godine u govoru studentima Velike škole u Beogradu)

Ponosan sam što sam potekao iz zemljoradničkog viteškog naroda, koji je y neprestanoj ljutoj borbi za svoje ideale i evropsku kulturu zadužio Evropu i svuda zaslužio čast i poštovanje čitavog sveta, naročito velike Amerike.
Цитирај ову поруку у одговору
05-01-2014, 01:47 AM
Порука: #11
RE: Никола Тесла
http://loveforlife.com.au/content/10/03/...jr-was-41s
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
25-02-2014, 05:40 PM
Порука: #12
RE: Никола Тесла
ROCKET ENGINE FOR HIS V2 FROM AMERICAN ROCKET SOCIETY

William Lyne - Hour 1 - Occult Science Dictatorship
January 31, 2014

William Lyne was born in Big Spring, Texas and raised in West Texas oil boom towns and ranching country. His bio states that he had a Top Secret clearance in Air Force Intelligence, earned a B.S. degree with a double major in Art and Industrial Technology from Sam Houston State University in Huntsville, Texas, acquired an M.F.A. in Studio Arts from the University of Texas at Austin in 1969, and has lived in New Mexico for over 28 years. In 1975, he rejected a high-paying and prestigious executive CIA position offered by then director George Bush, because he believes the National Security Act of 1947 is an illegal betrayal of American Sovereignty and liberty, and that the flying saucer, as man's greatest invention, should be enjoyed by all. In the first hour, we discuss occult ether physics and Tesla's hidden space propulsion system and the conspiracy to conceal it. He talks about how the secret government—a fraudulently concealed, unconstitutional, corporate-state entity—has controlled electropulsion technology by concealing it and other advanced free energy technology, on behalf of international, coercive, corporate-state monopolists.

More:

http://www.redicecreations.com/radio/201...140131.php

First hour audio link:

http://rediceradio.net/radio/2014/RIR-14...ne-hr1.mp3

Partial transcript:Image source:
http://en.wikipedia.org/wiki/Willy_Ley

25:00

...Well Tesla offered it to US government in 1914, they turned it down, so he sold it to Germany together with other technologies, including submarine technology, torpedo technology, stuff like that...

25:55
... So then in 1930 Germans were interested in this technology, so they had a secret project in Los Alamos, New Mexico, when that was just a Spanish land grab property there, and it was funded by the Gugenheim Fundation, National Geographic, and Smithsonian institution. And it was nothing published about it, I am the only one to publish anything on it.
They funded this project in Los Alamos and Germans, von Brown showed up with 16 top German scientists and they worked on project for 2 years, so von Broen was in New Mexico for about 2 years before the WWII, and he returned to Germany just before Christmass 1938, and married his high school sweetheart....
...The scientists in Los Alamos know about this. I talked with a number of them who were familiar with it, I first heard about this from my friend Peter van Dresser was the inventor of that rocket engine that von Brown acquired in that project that Germany put on V2. And van Dresser and his 4 parters in American Rocket Society up in the New York actually developed that engine. And so, von Brown was able to pick up the file, project of this UFO project along with the rocket engine by coming to the Los Alamos. Of course, that was before the war.

28:00

Very strange is that I seem to be the only one to publish anything on it, although I know from my friend Peter and his paper that ere in the New Mexico archives, and things that he told me, the first scientist from Germany that was invited by the American Rocket Society to participate in this research was Villy Lay. So he came over around 1934 but he defected, he said that he only wanted to get away from Hitler. Nazis have taken over the project in Penemunde, actually it was in Komersdoff first and they mowed it to Penemunde, and made it a military project.
And so Lay was able to get away from Nazis, but US did not employ him until the end of the war. Even though he was a real genius in German rocketry at the time.
The engine what Peter and his associates have developed was the only one that worked for sustained flight, the rest melted up because of the combustion chamber overheat. What Peter's did they have wrapped fuel pipe around the combustion chamber to cool it and also to vaporize the fuel and make the engine lot more efficient...

29:45

...They were private group (American Rocket Society) that expanded and included Dr. Robert Goddard who had laboratories in New Mexico, he was part of the project in Los Alamos too.
They invited von Brown as a replacement for Lay. Von Brown was rapidly accelerated in rank just before he come because they wanted make shure that did not defect too.
Apparently, at the end of the project actually Tesla wrote up a paper on the project and sent it to Washington, and the US government shut the project down. It is just amazing, that the government just ignored all this stuff. The US government did not develop any significant liquid fuel rocketry during the WWII it was all solid fuel rockets, and meanwhile German projects have quite advanced.
They have developed the UFO by that time to the higher form.

The project in Los Alamos during '30 was called p2, which had something to do with electromagnetic dipole, basically Tesla coil. Symbol of the project was a triangle with the dot in the middle, which brings to mind some Masonic idea of the all seeing eye and that sort of thing...

32:15

...When Lay come over and immediately married Russian ballerina named Olga Feldman, so I guess that put him out of the Third Reich, right there. Government eventually employed him at College Park Meadow in a secret project of some sort, probably the first American UFO project after the war. So they were ready for it. I think they already knew that they will get that project from Germany before the war was over.

(Host: It seems like that this is just inception point of what was concluded with Operation Paperclip. They began with the work in the US first, split it up and start one branch in Germany, and then after the war US ships over the Nazi scientists again, and they can fix it up from that point?).

Actually there was a project before Project Paperclip, the Project Alsos. It was run by an American named Boris Pash. They picked up hundred and something Nazi scientists that were scheduled to be executed by General Franz Kamler and that was. And Kamler was apparently working with allies already. And he delivered those scientists to Portugal and they were handed over to the American authorities, and then they were reported back to the Third Reich that they were executed.
So we had those scientists and they were from Penemunde, and then von Brown took his crew to link up with the American intelligence too.
Von Brown was in charge of the American rocket research in Fort Bliss, Texas, for the US Army in something like June 1945, very early. It did not take any time at all before he was a head of rocket research.
Fort Bliss bleeds over into the White Sands Missile Range. It is outside of the El Paso but it also is part of New Mexico that configures the border with the White Sands Missile Range. There is where they got lot of them, UFO research and rocket research.

Holloman Air Froce Base at Almagordo was where they got early UFO flights and those flights were coming over west Texas...
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
24-03-2014, 09:01 PM
Порука: #13
RE: Никола Тесла
Tesla The Race to Zero Point Free Energy
https://www.youtube.com/watch?v=aKWPht3fU-o
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
15-06-2014, 02:35 AM
Порука: #14
RE: Никола Тесла
http://www.teslacollection.com/
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)