Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 1 Гласова - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
22-06-2014, 07:58 PM
Порука: #15
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
Пре Телеграфа, причу о капетану Милану Терзић донела је Аријевска зора, блог српске национал - социјалистичке омладине. За Терзића се каже - легендарни добровољачки командант -.
Вучковићев Терзић јесте био из с. Слатина, код Мрчајеваца. Прво село преко моста на Морави, куће Терзића су између пруге и гробља.
Због ликвидације Терзићеве, многи домаћини-четници су страдали, као - Милорад Брашњевић р. 1898 год. из с. Слатина, убијен у Маутхаузену.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
22-06-2014, 10:51 PM
Порука: #16
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
(22-06-2014 07:58 PM)Зоран Недељковић Пише:  Пре Телеграфа, причу о капетану Милану Терзић донела је Аријевска зора, блог српске национал - социјалистичке омладине. За Терзића се каже - легендарни добровољачки командант -.
Вучковићев Терзић јесте био из с. Слатина, код Мрчајеваца. Прво село преко моста на Морави, куће Терзића су између пруге и гробља.
Због ликвидације Терзићеве, многи домаћини-четници су страдали, као - Милорад Брашњевић р. 1898 год. из с. Слатина, убијен у Маутхаузену.

Ако се упореде та два текста, може се видети да је аутор ту причу преузео управо са Аријевске зоре. На Аријевској зори у једном делу пише ''...то је била једина одлика гибаничара у то време.'' Исте те речи касније понавља Телеграф.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
22-06-2014, 11:42 PM
Порука: #17
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
Значи, знали сте да је „Телеграф'' преузео из „Арјивске зоре'', а ипак сте написали да сам ја аутор?
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-06-2014, 01:38 AM (Последња измена: 23-06-2014 01:41 AM од Мргуд.)
Порука: #18
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
(22-06-2014 07:29 AM)ватхра Пише:  Ако је земља окупирана, морају да се спроводе њени закони, погледај шта пише у Хашкој конвенцији. У томе и јесте питање за припаднике Недићевог апарата да ли су само радили свој посао, као и пре рата, или су спровпдили и новодонесене законе, због чега спадају у саучеснике у разним злочинима.

Краљевска влада у Лондону је дефинитивно била носилац легитимитета и легалитета. Треба напоменути да је ДМ до признања владе у Лондону био самоиницијативни покретач отпора према окупатору, а тек од његовог признавања и каснијег постављања на место министра војног његов герилски покрет прераста у ЈВуО (кроз ону војну поделу владе на војску у земљи, иностранству и заробљеништву). Од тог тренутка ЈВуО је легална војна јединица на страни антинемачке коалиције. И она ће то остати правно све до споразума Тито-Шубашић. Након тога она је препуштена сама себи и крај нам је познат.

Једине легалне српске власти под окупацијом је била административна управа Милана Аћимовића и њене жандармеријске јединице (са којима је јединица на чијем се челу налазио ДМ имала свој први ратни сукоб након слома југословенске државе).

Влада Милана Недића је била нелегална, као и СДС и СГС.
СДК је партијска војска, као што су и партизани партијска војска КПЈ. Чак им је и војна организација јако слична.

Заборавља се да се са стварањем СДК-а нису сложили ни сви чланови главног одбора ЗБОР-а и да је ту били и иступања из ЗБОР-а због образовања СДК.

Врло интересантан је феномен СДК, коме се данас дају некакве херојске и мистичне моћи, а ради се о јединицама чија се бројка кретала око 4000 војника, што је реално један мали број, недовољан за било какву озбиљну војну акцију. Слично је и са Руским добровољачким корпусом који се такође данас позитивно оцењује од стране тих тзв. "зборашких кругова", а који у принципу није имао никакву војну моћ, а над цивилним становништвом је спроводио терор и пљачку у свом походу кроз Босну.

Врло занимљива је та теза како су све те јединице које су сарађивале са Немцима имале позитивну улогу. Занима ме да ли "Аријевска зора" и присталице "Збор-а" имају и позитивно размишљање о "Бандеристима" у Украјини? Јер и они су били велики борци против комунизма.

Чак и када би влада ђенерала Недића била легална, СДК не би имао легалност јер није био саставио део оружаних јединица владе Милана Недића. То су чињенице, а "Аријевска зора" или нека слична групација тих "чистокрвних Срба" може да пише и прича шта хоће.

Највећи проблем присталица Димитрија Љотића је што ни они сами међусобно не могу да се договоре. За једне је помињани Страхиња Јањић херој, а за друге је шпијун. Онда су једнима четници гибаничари, али Ђуришић је херој. Затим, Калабић је гибаничар, Божа Јаворски је херој, итд. Проблем ових група је што је једини параметар за херојство сарадња са окупатором. То чак и нису групе које прихватају идеологију Д. Љотића, него групе које се крију иза иделогије Д. Љотића, а у ствари су присталице иделогије А. Хитлера, коју Љотић донекле јесте симпатисао, али ипак је Љотићу фашизам био ближи од национал-социјализма.

Велики проблем у својим идејама и аргументима има та нека трећа страна која је и против Тита и против Драже (али на крају када је догорело до ноката био је добар и Дража), јер и сами не могу да се договоре које ставове они у ствари заступају.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-06-2014, 01:54 AM (Последња измена: 23-06-2014 02:03 AM од Cetnik Trbic.)
Порука: #19
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
Tako je za izbacene.Ama o cemu ti pricas,kakav legalitet?Pobegli ostavili zemlju na cedilu uz sramnu kapitulaciju.A da nepominjem da ta vlada od njenog nastanka nije bila legitimna,jel je nastala nasilnim putem i uz direktno rukovodstvo masona i britansko sovjetskih placenika.Svi clanovi vlade sem Jovanovica su bili masoni(Dr.Mirko Kosic,jedan od osnivaca lista Otadzbina,u doba rata guverner NBS i deklarisani finansijski pomocnik JVUO).Da ne govorimo dalje,za pametnog je dovoljno.G.Samardzicu treba da prica djedo da bi potvrdio.

A sto se tice legaliteta,kao sto rekoh on je potpuno u skladu sa medjunarodnim pravom na strani Nedica.Nemci su se toga striktno drzali..cak su dali i vise.Po medjunarodnom pravu na sve smo imali pravo sem na vojsku.Nemci su i to dozvolili,a SDK je bio pod direktnim patronatom Nedicevim.Ali se deo Nemaca zbog toga brzo pokajao,pa videvsi uspehe Nedicevih odreda zloglasni SS general Majsner je gledao na sve moguce nacine da ih unisti.Delom je i uspeo,cetnike vojvode Koste Pecanca je unistio i 2 dobrovoljacka odreda razoruzao i poslao u logor.

Toliko o tome,nego g.Samardzicu drzimo se mi teme i vratimo se sumadijskom poglavniku Zvonku Prkicu i njegovom saradnjom sa okupatorom..

Mala dopuna za Mrguda:Trasko nije ostavljen sporazumom Tito-Subasic 44,vec na Teheranskoj konferenciji dogovorom Cercila,Ruzvelta i Staljina.
Procitaj malo bolje.

G.Samardzicu,ja nisam znao za tu Arijevsku zoru niti simpatisem podkulturu zvanu skinhed,nastalu sredinom 20 veka u Engleskoj(A ne Nemackoj) kao revolt tamosnjeg stanovnistva na priliv velikog broja emigranata sa africkog kontinenta.Gde je objavljeno neznam,ali po nacinu pisanja vidim da je iz vase kuhinje,kao i onaj Ljoticevci za zbor spremni.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-06-2014, 06:17 AM (Последња измена: 23-06-2014 06:18 AM од Мргуд.)
Порука: #20
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
Дечко, ти имаш озбиљне проблеме.
Прво, није ми јасно шта покушаваш да покажеш/докажеш писањем. Просто не видим суштину ни поенту твојих уписа.

Друго
Цитат:Tako je za izbacene.Ama o cemu ti pricas,kakav legalitet?Pobegli ostavili zemlju na cedilu uz sramnu kapitulaciju.A da nepominjem da ta vlada od njenog nastanka nije bila legitimna,jel je nastala nasilnim putem i uz direktno rukovodstvo masona i britansko sovjetskih placenika.Svi clanovi vlade sem Jovanovica su bili masoni(Dr.Mirko Kosic,jedan od osnivaca lista Otadzbina,u doba rata guverner NBS i deklarisani finansijski pomocnik JVUO).Da ne govorimo dalje,za pametnog je dovoljno.G.Samardzicu treba da prica djedo da bi potvrdio.

Влада је напустила земљу из крајње нужности, заједно са краљевском поредицом и врховним штабом. Подсетићу те (пошто видим да ти то није познато) да је исто урађено и 1915. године приликом окупације Србије од стране Аустроугарске. Исто су поступиле и владе Француске, Белгије, Пољске, Чехословачке, итд.
Сад овај део са совјетско-британским масонима не бих коментарисао јер ово ипак није форум "Зоне сумрака" и "Трећег ока".

Треће
Цитат:A sto se tice legaliteta,kao sto rekoh on je potpuno u skladu sa medjunarodnim pravom na strani Nedica.Nemci su se toga striktno drzali..cak su dali i vise.Po medjunarodnom pravu na sve smo imali pravo sem na vojsku.Nemci su i to dozvolili,a SDK je bio pod direktnim patronatom Nedicevim.Ali se deo Nemaca zbog toga brzo pokajao,pa videvsi uspehe Nedicevih odreda zloglasni SS general Majsner je gledao na sve moguce nacine da ih unisti.Delom je i uspeo,cetnike vojvode Koste Pecanca je unistio i 2 dobrovoljacka odreda razoruzao i poslao u logor.

Теби право очигледно није јача страна. Бићу добре воље и разјаснићу ти укратко: Комесаријат Милана Аћимовића је био у складу са међународним правом. Британска острва која су окупирана од стране Вермахта такође су имала своје домаће британске управе под немачком окупацијом и оне су биле у складу са међунардним правом.
Владе ђенерала Недића, генерала Петена и официра Квислинга нису биле у складу са међународним правом из више разлога. Навешћу ти неке од њих: а) стављање у војну службу окупатора, б) постојање легалних влада у иностранству и ц) у случају Србије и Норвешке недостатак признања од стране монарха.

Надам се да је сада мало јасније.

Што се тиче СДК, она није била саставни део апарата Милана Недића и о томе нема потребе ни дискутовати. Своја финансијска и материјална следовања је добила директно од Немаца и Бугара, а не од Недића. Такође, нема потребе превише ту мудровати, СДК није основала влада Милана Недића, него Димитрије Љотић и одређени број људи из ЗБОР-а. За више информација прочитати Б. Карапанџића или још боље А. Магазиновића.

Цитат:Mala dopuna za Mrguda:Trasko nije ostavljen sporazumom Tito-Subasic 44,vec na Teheranskoj konferenciji dogovorom Cercila,Ruzvelta i Staljina.
Procitaj malo bolje.

Ја сам прочитао врло добро, али и теби бих препоручио исто. Понављам се али овај пут наглашавам поједине делове

Цитат: Од тог тренутка ЈВуО је легална војна јединица на страни антинемачке коалиције. И она ће то остати правно све до споразума Тито-Шубашић. Након тога она је препуштена сама себи и крај нам је познат.

Цитат:G.Samardzicu,ja nisam znao za tu Arijevsku zoru niti simpatisem podkulturu zvanu skinhed,nastalu sredinom 20 veka u Engleskoj(A ne Nemackoj) kao revolt tamosnjeg stanovnistva na priliv velikog broja emigranata sa africkog kontinenta.Gde je objavljeno neznam,ali po nacinu pisanja vidim da je iz vase kuhinje,kao i onaj Ljoticevci za zbor spremni.

Скинхед културу не симпатишеш, али Хитлера и Немачку симпатишеш. Занимљиво... А још занимљивија је пророчка моћ коју изгледа поседујеш. Ти губиш време овде, треба хитно да искористиш своје способности видовњака и зарадиш неке паре.

Сума сумарум: Искрено се надам да имаш мање од 18 година и да си још увек у полету и учиш. Више књиге, мање "Телеграфа" и "Аријевских интернет зора" неће бити на одмет. Ако си пак већ у озбиљнијим годинама, бојим се да имаш озбиљан проблем. Уздравље.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-06-2014, 06:55 AM
Порука: #21
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
(22-06-2014 02:49 AM)Cetnik Trbic Пише:  Sto se legaliteta,zakona i legitimiteta tice zakon je strani ljoticevaca,koji su bili srpska vojska i sa spskim amblemima i obelezjima.I u skladu sa medjunarodnim pravom.A ta vojska za koju vi kazete da je drzavna prema medjunarodnom a i svim ostalim pravima je paravojna formacija.Zaboravljate G.Samardzicu da prema nasem tadasnjem ustavou(kao i svim moralno pravnim principima)kada napusti drzavu 1 vlada,a i sam kralj lisavaju se vlasti sve dok se u istu ne vrate(ukoliko je moguce naravno) i samim tim svi njihovi akti su nevazeci.Takodje zaboravljate da se nakon rata utvrdjuju granice mirovnim konvencijama,a da se do tada okupirane teritorije tretiraju kao sastavni deo sile koja ju je osvojila.Srbski dobrovoljci su legitimna srpska vojska pod okupacijom.Mi nasu drzavu tada nismo imali,pa kako su mogli vladati njeni zakoni.A uzgred ta ista vlada u egzilu je potpisala sramnu kapitulaciju.Prema tome o kom zakonu vi to govorite?
Јеси ли ти студирао право на Мегатренду?
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-06-2014, 08:42 AM
Порука: #22
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
(22-06-2014 11:42 PM)Милослав Самарџић Пише:  Значи, знали сте да је „Телеграф'' преузео из „Арјивске зоре'', а ипак сте написали да сам ја аутор?

Побогу, ја нигде нисам рекао да сте ви аутор. Само сам упоредио та два текста.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-06-2014, 10:15 AM
Порука: #23
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
Колико ја пратим овај форум сваких пар месеци се појави неки "начитани историчар" из њихових редова,који млати празну сламу и врти се у круг са неким небулозама и измишљеним стварима и на крају се уплете ко пиле у кучину и нестане са форума.Просто ме наводи сумњда да се ради о истим људима или ти човеку.
Тако да не би се губило времена са оваквим типовима што и сами незнају шта пишу,молим администраторе да им ударе директан БАН са сајта,јер Србија више нема времена да се бави њиховим глупостима и комунистичким ујдурмама.
http://www.youtube.com/watch?v=-F-xC5ByIRo
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-06-2014, 12:56 PM
Порука: #24
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
Mrgude, Mihailovic nije 'samoinicijativni pokretac otpora' vec oficir Jugoslovenske vojske, koji se u kontinuitetu bori protiv nemackog agresora, od njihovog napada na Jugoslaviju 6 Aprila 1941. On postupa po pravilu sluzbe i ratnom planu kada prelazi na gerilski nacin ratovanja posto je front protiv Nemaca slomljen. Zamisli da danas neko napadne Srbiju, i da se Dikovic ili neki njegov pukovnik nadju u planini i zele da nastave otpor. Oni NECE OSNIVATI NISTA NOVO, vec ce se boriti kao Vojska Srbije, primenujujuci odgovoarajuci gerilsku strategiju.

Trbicu, Jugoslavija nije kapitulirala. To su tvrdile samo dve grupacije - Nemci i KPJ, a obe grupacije su imale za cilj da sruse Jugoslaviju. Koga je onda Idn podrzao istog 17 Aprila, kada Kralj izjavljuje da ne prizanje nemacku vlast u zemlji? Koga su podrzavali Sovjeti i Amerikanci - kapituliranu drzavu? Ta tvrdnja pokazuju potpunu neozbiljnost nase posleratne istoriografije i pravne nauke. Zaboravi broj masona u vladi, to moze tebi da se ne svidja ili svidja, ali ta vlada ima legalitet. Takodje, shvati da je prica o 'Kralju koji je pobegao' komunisticka posleratna propaganda. U Londonu se u to vreme nalaze i De Gol i Sikorski, i sve vlade koje ne priznaju nemacku okupaciju svojih zemalja. Ljotic je sve vreme polagao zakletvu Kralju, iako ga Kralj nije priznavao. Ti, kao ljoticevac, moras da razvijas visoku monarhisticku svest, a ne da se tako izrazavas o Kralju.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-06-2014, 01:48 PM
Порука: #25
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
(23-06-2014 10:49 AM)Cetnik Trbic Пише:  Hahaha,ima nas koliko hoces :-).I vise od vas.Samo se retardima nebavimo preterano.Nas je posao ideologija,a ne gibanica.

Сирома'
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-06-2014, 02:09 PM
Порука: #26
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
(23-06-2014 10:49 AM)Cetnik Trbic Пише:  Hahaha,ima nas koliko hoces :-).I vise od vas.Samo se retardima nebavimo preterano.Nas je posao ideologija,a ne gibanica.
Љотић није јео гибаницу?
Која је Ваша идологија г. Трбицу?
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-06-2014, 08:25 PM
Порука: #27
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
(23-06-2014 01:54 AM)Cetnik Trbic Пише:  .Po medjunarodnom pravu na sve smo imali pravo sem na vojsku.Nemci su i to dozvolili

Хитлер је био изричит и тога се држао до самог краја - "српска војска не сме да постоји (јер ће официри одмах почети да кују завере)".

(23-06-2014 06:55 AM)Николај Пише:  
(22-06-2014 02:49 AM)Cetnik Trbic Пише:  Sto se legaliteta,zakona i legitimiteta tice zakon je strani ljoticevaca,koji su bili srpska vojska i sa spskim amblemima i obelezjima.I u skladu sa medjunarodnim pravom.A ta vojska za koju vi kazete da je drzavna prema medjunarodnom a i svim ostalim pravima je paravojna formacija.Zaboravljate G.Samardzicu da prema nasem tadasnjem ustavou(kao i svim moralno pravnim principima)kada napusti drzavu 1 vlada,a i sam kralj lisavaju se vlasti sve dok se u istu ne vrate(ukoliko je moguce naravno) i samim tim svi njihovi akti su nevazeci.Takodje zaboravljate da se nakon rata utvrdjuju granice mirovnim konvencijama,a da se do tada okupirane teritorije tretiraju kao sastavni deo sile koja ju je osvojila.Srbski dobrovoljci su legitimna srpska vojska pod okupacijom.Mi nasu drzavu tada nismo imali,pa kako su mogli vladati njeni zakoni.A uzgred ta ista vlada u egzilu je potpisala sramnu kapitulaciju.Prema tome o kom zakonu vi to govorite?
Јеси ли ти студирао право на Мегатренду?

Николај,

ако ти није тешко, јел може објашњење за следеће:

у чл. 18 "Уговора о примирју" (како гласи званичан назив документа) каже се измеђуосталог: "При поновном пружању отпора овај уговор се ставља ван снаге и борбена дејства немачке војне силе биће обновљена највећом жестином".
Дакле, уговор одређеном акцијом може бити поништен и настављају се непријатељства. Не помиње се да ће се тај отпор третирати као бандитски, терористички акт за који је запрећена казна стрељањем или слично.

Теоретски: да ли би текст одредбе о безусловној капитулацији могао да буде формулисан тако?
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
23-06-2014, 08:29 PM
Порука: #28
RE: Одговор на причу о једином Србину одликованом Гвозденим Крстом
Занимљива примедба, нисам то приметио.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)