Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 2 Гласова - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
П Е Ч У Р К Е
17-03-2018, 05:57 PM
Порука: #1
П Е Ч У Р К Е
.
Печурке су често била храна Четника. А и наш народ има велику традицију у сакупљању, преради, конзервирању, спремању за јело, итд. разних врста печурака.

Ове године прва. Прва стиже. Набрах око 3-4 кила у храстовој шуми. Зову се МАРТОВКЕ, веома су укусне.


[Слика: IMG_7080.jpg]

[Слика: IMG_7081.jpg]

[Слика: IMG_7082.jpg]

[Слика: IMG_7083.jpg]

[Слика: IMG_7084.jpg]

[Слика: IMG_7085.jpg]

.

Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-03-2018, 06:22 PM (Последња измена: 17-03-2018 06:24 PM од Николај.)
Порука: #2
RE: П Е Ч У Р К Е
Мени у дворишту и шљивару, на селу, расту неке али не знам да ли се једу, не би се зајебавао са тим.

Иначе, волим да их једем, шампињоне углавном, или оне буковаче. Пропржим са луком и додам мало сенф. А и на жар кад се баце су екстра.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-03-2018, 09:15 PM
Порука: #3
RE: П Е Ч У Р К Е




Кез

Уздајте се у Бога, и држите барут на сувом.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
18-03-2018, 03:38 PM
Порука: #4
RE: П Е Ч У Р К Е
Одлична тема! Међутим, ако се Просветар и Усралевичар не укључе, пиши пропало
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
19-03-2018, 12:23 AM
Порука: #5
RE: П Е Ч У Р К Е
Шумадинац,
честитања на берби! И ја сам гљивар.Smile
Иначе, да ти кажем истину, први пут видим мартовке које расту уз храсте, а не уз јеле.
Да ли није то можда мешовита шума?
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
19-03-2018, 02:19 PM (Последња измена: 19-03-2018 02:21 PM од Шумадинац.)
Порука: #6
RE: П Е Ч У Р К Е
(19-03-2018 12:23 AM)ЛукаЛоко Пише:  Шумадинац,
честитања на берби! И ја сам гљивар.Smile
Иначе, да ти кажем истину, први пут видим мартовке које расту уз храсте, а не уз јеле.
Да ли није то можда мешовита шума?

Не. Мартовке се најчешће и срећу у храстовим шумама. Има их и у буковим шумама.

Подели са нама знање и искуство! Smile

.

Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
20-03-2018, 10:50 AM
Порука: #7
RE: П Е Ч У Р К Е
Ове мартовке ми не једемо, односно ми површни познаваоци гљива се не усуђујемо да их једемо. Прва гљива коју једемо је смрчак или како га неки код нас зову шмрљак, али га је тешко наћи Расте одмах након копњења снијега. Сљедећа која се код нас (САО Романија) појављује је "редуша" и много је добра, мени, а и многима најбоља.

Николај, препорука:
пробај неке племените врсте које се не дају узагајати, много су боље од шампињона и буковача
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
20-03-2018, 04:50 PM
Порука: #8
RE: П Е Ч У Р К Е
Пробао бих ја радо, али треба ми неко стручан за то.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
20-03-2018, 05:09 PM
Порука: #9
RE: П Е Ч У Р К Е
Јел' има вргања?

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
20-03-2018, 05:27 PM
Порука: #10
RE: П Е Ч У Р К Е
Рано је за вргањ , креће тек од половине љета
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
20-03-2018, 05:42 PM
Порука: #11
RE: П Е Ч У Р К Е
Јео сам га у Жагубици, август месец. Сушени и печени(кувани). Нисам љубитељ печурака, али ми се ово баш допало.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
20-03-2018, 06:06 PM
Порука: #12
RE: П Е Ч У Р К Е
А гулаш од вргања?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
20-03-2018, 06:08 PM
Порука: #13
RE: П Е Ч У Р К Е
(20-03-2018 04:50 PM)Николај Пише:  Пробао бих ја радо, али треба ми неко стручан за то.

Када будеш имао времена сликај их, па можда можемо да их идентификујемо. Smile

.

Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
20-03-2018, 06:12 PM
Порука: #14
RE: П Е Ч У Р К Е
(20-03-2018 06:06 PM)Перун Пише:  А гулаш од вргања?
Гулаш је био са месом од дивље свиње, додати су и вргањи при крају кувања. Јок

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)