Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 3 Гласова - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Паралеле Царска Русија - СССР
16-10-2013, 04:39 PM
Порука: #29
RE: Паралеле Царска Русија - СССР
(16-10-2013 02:37 PM)Громовник Пише:  ...

Па наравно да то схватам (само луд не би), али то је све демократија и њена привреда. Јер то је "успех" заснован на робовласништву и горем од тога.

Тако је било и у старој грчкој, демократија за робовласнике, а робовима кожни каиш по леђима. Једном било, занавек остало, али ипак данашња демократија је гора!

Јер роб има власника, који о свом робу брине, као и о коњу: неће га претоваривати да му не би црко.

А демокртија није власник роба, већ корисник. Претовариће га увек, па ако цркне, боли га баш уво. То је нарочито било изражено у 19. веку. Кметови добили "слободу", па истерани са имања племића! Марш на улицу, па радили до изнемоглости код капиталиста. Која права? Ако нећеш, или не можеш, чибе па цркни на улици...

Временом баш због комунизма, МОРАЛИ су да то промене, али данас када комунизма нема, ВРАЋАЈУ на старо: удри туђег коња кад ти оре, нек цркне ако је неспособан - има других милион...

Ето зато је демократија, гора и од робовласништва. А поредити ту крваву лудницу, па чак и са комунизмом, је бесмислено.

А све остало су ПРОПАГАНДЕ, које су демократе намножиле, да се од лажи нема где више кретати у интелектуалним просторима.

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
16-10-2013, 04:57 PM (Последња измена: 16-10-2013 04:58 PM од Громовник.)
Порука: #30
RE: Паралеле Царска Русија - СССР
Наравно, опет се враћамо на оно што смо већ утврдили - демократија користи робовласништво ТУЂЕГ становништва да би поспешило свој стандард, развој и производњу, док је СССР поробио и СОПСТВЕНО и ТУЂЕ (Бугаре, Румуне, Мађаре, Чехе, Пољаке, и све оне који су били под окупацијом СССР).

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
16-10-2013, 09:35 PM (Последња измена: 16-10-2013 09:40 PM од Лепи Бора.)
Порука: #31
RE: Паралеле Царска Русија - СССР
(16-10-2013 04:57 PM)Громовник Пише:  Наравно, опет се враћамо на оно што смо већ утврдили - демократија користи робовласништво ТУЂЕГ становништва да би поспешило свој стандард, развој и производњу, док је СССР поробио и СОПСТВЕНО и ТУЂЕ (Бугаре, Румуне, Мађаре, Чехе, Пољаке, и све оне који су били под окупацијом СССР).

Ово где сам подебљао се не слажем.

Демократија је у извору РОБИЛА ПА РАЗБИЈАЛА "сопствено" становништво. Узми на пример било коју књигу Достојевског, Џека Лондона, било ког реалног писца из времена пре 1914. (а ДОБРИМ делом и после), па ћеш се веома лако уверити какво је то стравично робијање било!

Лондон ти је била једна лудница, гладовница и самоубијачница, број смртних казни НЕМЕРЉИВ. Глад беда и проституција НЕВЕРОВАТНИХ размера. Какви Филипини, када је свака 4. жена у лондону била "поштена" (не проститутка). Ако си био у лондону, трагови тога су видни и данас. Услед стравичне проституције, енглези су у огромној мери дегенерисани, а смрт од глади и данас има своје трагове.

Стање се "поправило" само услед (непланиране) конкуренције комунизма (који су као бољшевизам енглези - масони угурали у свет). Па је негде око 1930. власт демократије (бандити у потаји, који вуку марионете плитичаре као у позоришту лутака), МОРАЛА да бар код своје куће глуми неки стандард. Па лондон ти се негде 1970. уопште није НИГДЕ истицао као добро место за живот обичног света. Много је рецимо било и лагодније и боље живети у ДДР-у и Чехословачкој. Са друге стране енглески богаташи су живели у таквој обести, да је то несхватљиво. Генерацијама усађиван презир према људима, апсолутно је нормалним људима несхватљив.

Да не описујем италију на југу, или Грчку под хунтом и дуго после. Па ми из СФРЈ смо за њих (умирали БУКВАЛНО од глади и болести, старости - нема социјалног, пензионог за брачног друга, итд.) биквално били ЦАРЕВИ! Али сем што смо имали (полу) пуне продавнице, нисмо уопште били толики ловатори за исток (сем Румуније, Русије, Бугарске). Сваки ДДР-ац би одмах вадио све паре за варбурга, да је имао дозволу да га купи. А исто, или слично и сви остали. Са друге стране у немачкој се живело добро, као и скандинавији, али МАЛО је то...

А при свему томе да и не покушавам да описујем какво је стање било по демократским колонијама, многи не би веровали уопште...

А тек америка, па то је НОЋНА МОРА БИЛА УВЕК...
Какав тамо стандард?
Да умреш ко пас...

Сада када је комунизам пао, капитализам се ВИДНО ВРАЋА СВОЈИМ КОРЕНИМА - НЕМА ДИСКУСИЈЕ!
Значи, све ово што се догађа (раслојавање на дно 99% и врх 1%), значи да је капитализам кренуо по старом, значи КУЋНИ РОБ и РОБ НА ЊИВИ = РОБ.

А шта рећи о комунизму као поређење?
Није се умирало од глади, без пензије и од небриге - АПСОЛУТНО!
Ниси могао да градиш матерјална царства, али ти је у било којој ситуацији егзистенција, (па и ПОСАО...) била ГАРАНТОВАНА!

Спорт, култура, уметност, знања, све ЏАБЕ!

Док си једну књигу (глупаву) на западу плаћао као да је од злата, на истоку су таквим књигама потпаљивали шпорете...

А да не говорим колике је СИЛНЕ паре СССР давао на нуклеарни (војни) програм, или чак и класичну војску...
То све демократије заједно не би могле ни да САЊАЈУ, па макар сви редом гладовали 100%! Али добро и природна богатства Русије су чудо своје врсте...

И шта рећи о свему томе?
Ево једног примера. Читам једну данашњу историју британског порекла, а у њој исмевање Царске Русије и Москве (наравно обавезно САМО ИНТЕРПРЕТАЦИЈА - правило...):
- Москва је била сва од дрвета (подсмех у потаји),
- огроман број пожара (подсмех у потаји),
- Рускиње као девојке разуздане (подсмех у потаји),
- пијани сви, али не смеју да се ваљају (подсмех у потаји),
итд.

И сада британац који то чита размишља:
- Ми сви куће од цигала
- нема пожара
- Курверај, па (хм) има га и овде, али не само у девојаштву (ма жене нижа бића...)
- Аха пијандуре (а сви на западу би локали па разбијали да није скупо).

И наравно никада неће сазнати да је лондон КОМПЛЕТНО изгорео у пожару много после, него кад је Москва постала далеко више камена. Али незгураност кућа, је омогућила и даље употребу дрвета. Док је лондон био нагурана врхунска беда, јад, перверзија и очај, без икаквих шанси да се украде за боцу шпиритуса, или доручак...

Зато је све то демократско УВЕК изругивање а потпуно без основа и резона, буквално се ругају својим манама, а које се једва примете код других.

Али нека суштина је следећа:

- Идеологија демократије је: "Паре и котите се множите се..."
Све остало је сувишна глупост: Религија, Идеали, Успеси, Неуспеси, мртви, живи...

Како такав систем може и бити бољи од (бар):

- волонтерског комунизма, чија је идеологија била нека утопија: "о томе да сви људи требају бити 100% равноправни!"
И овде је Религија "сувишна" и нема места за Бога, али има бар за Ближњег...

Па наравно да је ово прво ЧИСТ сатанизам, а да ово друго води бар неким (промашеним) Идеалима Живота!

Зато је и цео овај свет уласком у демократију у негде 16. веку, осудио себе на самоубиство, или да се посере по курвиној сатанској демократији и врати у нормалу. У тај широко и високо напљувани средњи век, али наравно на старани Византије (чији се и пад узима често као крај средњег века).

Ето толико.

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
16-10-2013, 10:13 PM
Порука: #32
RE: Паралеле Царска Русија - СССР
(16-10-2013 09:35 PM)Лепи Бора Пише:  Па лондон ти се негде 1970. уопште није НИГДЕ истицао као добро место за живот обичног света. Много је рецимо било и лагодније и боље живети у ДДР-у и Чехословачкој.

:s

Jel zbog tog nazovi lagodnog zivota, 3 miliona istocnih Nemaca prebeglo u zapadnu Nemacku, dok u isto vreme iz zapadne Nemacke skoro niko nije prebegao na istok?

[Слика: tyu.png]

http://www.youtube.com/watch?v=V0pN1PpfIag
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-10-2013, 11:22 AM
Порука: #33
RE: Паралеле Царска Русија - СССР
(16-10-2013 10:13 PM)Bacvanin Пише:  ...
:s

Jel zbog tog nazovi lagodnog zivota, 3 miliona istocnih Nemaca prebeglo u zapadnu Nemacku, dok u isto vreme iz zapadne Nemacke skoro niko nije prebegao na istok?

Одлично запажање, а објашњење захтева таленат (који баш и немам) да се разуме.

Пре свега сви ми смо били забуљени у запад, да то није нормално. Ако је овде било блам прати судове, на западу се трчало на такве послове, нпр...

Младост има своје разлоге, а када је човек породичан, онда постоје сасвим други разлози.

А демократија је увек имала добру причу за младе. Кад си млад, цео свет је твој! А западна срања о тамошњој "слободи", су изгледала као небо у односу на стално неке оквире, које је комунизам наметао врло грубо. У СФРЈ, си рецимо могао да намлатиш паре, како хоћеш. Све се ДЕБЕЛО плаћало, па још ако имаш комбинацију са ЈНА, уби се од пара. Али то је мало ког уопште интересовало, јер сви су мање више имали довољно пара. На западу пак у европи, пролазиле су две варијанте, интелектуална (сем врхунске) у европи слабо, у америци (гомила будала), било ко је могао да се убије од пара. А шљакери су добро пролазили у немачкој, француској и швајцарској, мада рецимо швајцарска је суштински увек била конц-логор најгоре врсте...

Али да не одем предалеко, јер је СФРЈ била веома специфична. Бити Србин у СФРЈ, је било ВЕОМА зајебана работа, па је то ПОСЕБНА прича. Није то тако било на соц реалистичком истоку...

У суштини, прича би се свела на то, да је у комунизму, било некаквог заједништва, чега у демократијама није било. Да илуструјем, примером из 1999. На почетку тог рата Србијом је владало једнодушно расположење Народа. Што би рекао народ: "Боље клот чорба у заједници, него торте где је свађа у кући."

Тако су сви млади на истоку имали заједништво (нек је и мржња ка комунизму...), а били РАСТЕРЕЋЕНИ од правих животних проблема (школа, посао, стан, плата, пензија, здравство, ...). Остало је само да се машта о успеху, а који је на истоку било ТЕШКО постићи. Веома темељно образовани млади са истока, зато су маштали о успеху на западу, где је конкуренција била слабија, а "слобода" већа. Па сад та западна "слобода" док покаже лице, човек обично већ буде куван. Свеједно маторији нису наседали на то тако лако...

Имало је у соц. реализму, заиста опасних ствари. Рецимо војни рок у Русији, како су они служили војску, то је посебна прича. Углавном ако се не погине, излазио је напоље још један Блек Стена...

Запад пак гомила отуђених појединаца. У рецимо енглеској и лондону, је био неки фол заједништва, али фол. Док су се на истоку сви облачили (и шишали) исто, на западу сви су се утркивали да се обуку посебно, али ментални склопови истока, сви различити, а на западу сви исти психички. Док је на западу требала дрога да се диже расположење, на истоку је требао алкохол да се експериментише са мраком - тако некако.

Све у свему, млади (углавном) источни немци, као по команди, гледали су да побегну на запад, код најчешће рођака, јер је наравно у западној немачкој било немерљиво слободније. Али уопште није био редак случај да се попишмане, мада назад НЕМА. Тако су баш такви, опасно замерали ДДР-у што се прикључио западној немачкој.

Укратко, у комунизму си имао све основно за живот и породицу, али напретка, или боље илузије напретка, готово да нема. Неко заиста привлачно заједништво (какво - такво), нема неке љубоморе, нема неког психичког оптерећења, уживало се у малим стварима.

У демократијама, да би зарадио за основно морао си баш да бринеш, а сигурности нема никакве (у већини случајева...). Услови за напредак привидно велики, али суштински бајке. Отуђеност, самоћа и човек је човеку вук. Љубомора и психичка утученост, поготову код идеалистичких типова људи, док су простаци лако налазили занимацију у шареним самопослугама. Да се на западу ужива, западњацима је требало десет кула и десет градова, што нама источним није уопште требало, поготову на западу.

Сигуран сам да би све било лакше објаснити, да соц. реалистичке земље, нису биле безочно опљачкане од демократских, а приликом "транзиција". Тада би се јасно видело да су све приче о економској успешности демократија и "слободних" тржишта, невероватне глупости.

Сад па све ово никако не значи да је комунизам (соц. реализам) био цвеће - таман посла! Али није био у многим битним погледима, гори од демократија, већ немерљиво бољи.

А СФРЈ, је због своје антисрпске политике, која је чинила бит те гробнице, у много чему различит од соц. реалистичких држава. Титов чисто бољшевички однос према Србима и Православљу је био СТРАШАН! То није нигде било тако у соц. реализму. Чак и у једном истинском гулагу, каква је била Румунија, о таквим стварима није било ни говора! Зато без обзира на неку већу "слободу" у СФРЈ, за разлику од соц. реализма, СФРЈ је по тим питањима била прави ГУЛАГ за Српство. Али пошто знамо да су СФРЈ и тита били играчи демократија и излог за исток (као и топовско месо НАТО-а), то ни мало не чуди.

Ако има правила у шареној салати, то би било (по мени) то.

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-10-2013, 11:31 AM
Порука: #34
RE: Паралеле Царска Русија - СССР
(16-10-2013 10:13 PM)Bacvanin Пише:  
(16-10-2013 09:35 PM)Лепи Бора Пише:  Па лондон ти се негде 1970. уопште није НИГДЕ истицао као добро место за живот обичног света. Много је рецимо било и лагодније и боље живети у ДДР-у и Чехословачкој.

:s

Jel zbog tog nazovi lagodnog zivota, 3 miliona istocnih Nemaca prebeglo u zapadnu Nemacku, dok u isto vreme iz zapadne Nemacke skoro niko nije prebegao na istok?

Ај што су Немци бежали код својих, човек и да разуме. Али то што су све, али све Европске нације које су биле под Совјетском окупацијом једва чекале да трули Совјетски систем пукне па да крену у загрљај ЕУ, то је посебна прича.

Значи Чешка, Словачка, Украјина, Румунија, Бугарска, Мађарска, Пољска, Литванија - сви побегоше од Руса и њиховог бајног совјетског система!!!

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-10-2013, 12:02 PM
Порука: #35
RE: Паралеле Царска Русија - СССР
У бајни демократски систем...

Све ће се види у своје време, куј не види сада.

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
17-10-2013, 12:14 PM
Порука: #36
RE: Паралеле Царска Русија - СССР
За СССР се већ видело...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
06-05-2014, 02:16 AM (Последња измена: 06-05-2014 03:02 AM од Захумље.)
Порука: #37
RE: Паралеле Царска Русија - СССР
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:H...arcard.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Schiff

Финанцер Болшевичке Револуције
Финацер Прво Светског рата

ЗАНИМЉИВО овај се појави у 1904 кад је дао Јапану РАТНУ ПОЗАЈМИЦУ од $200 милиона

ЗАНИМЉИВО да су Енглези у 1901 Алијанса са Јапаном
ЗАНИМЉИВО у 1901 години Преседник Државе Вилијам Макинли је био ликвидиран од Leon Czolgosz. Теодор Рузевелт га замењује!
ЈП Морган Банка Створи US STEEL.....замисли ко је њена партнерска банка у Енглеској!

Можеш замислити ко је дао морнарског текнологије Јапан? У 1904 године у њихов рат против Царске Русије!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
06-05-2014, 03:18 AM
Порука: #38
RE: Паралеле Царска Русија - СССР
Ако нисам погрешан Енглеска и Француска потпишу Anglo-French Entente у 1904 са претњом Немачком.
Сад јели има информације од тајне војне састанак, што је припремало државе за рат?
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
13-08-2018, 02:11 AM
Порука: #39
RE: Паралеле Царска Русија - СССР
(06-05-2014 02:16 AM)Захумље Пише:  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:H...arcard.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Jacob_Schiff

Финанцер Болшевичке Револуције
Финацер Прво Светског рата

ЗАНИМЉИВО овај се појави у 1904 кад је дао Јапану РАТНУ ПОЗАЈМИЦУ од $200 милиона

ЗАНИМЉИВО да су Енглези у 1901 Алијанса са Јапаном
ЗАНИМЉИВО у 1901 години Преседник Државе Вилијам Макинли је био ликвидиран од Leon Czolgosz. Теодор Рузевелт га замењује!
ЈП Морган Банка Створи US STEEL.....замисли ко је њена партнерска банка у Енглеској!

Можеш замислити ко је дао морнарског текнологије Јапан? У 1904 године у њихов рат против Царске Русије!

Odličan uvod.
Za razliku od Drugog svetsko0g rata, u "Velikom ratu" saveznici ! iz zapadnih zemalja ( Engleska i SAD ) su rušili vladara zemlje sa kojom zajedno ratuju protiv Centralnih Sila. Rušenje Carske Rusije !
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
13-08-2018, 11:57 AM
Порука: #40
RE: Паралеле Царска Русија - СССР
"Држава" овде НЕ РУКОВОДИ ПРИВРЕДОМ! "Држава" овде ИСКЉУЧИВО брине о СТРАНИМ (западним) интересима! Значи "држава" овде УНИШТАВА све перспективе развоја Српског Народа, колико може да стигне у будућност.

Тотално!
То је суштина ваша постојање са оваким клептократе!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)