Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 5 Гласова - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА
20-03-2015, 02:22 PM
Порука: #15
RE: ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА
Отац Симеон: О Антихристу и електронском ропству

О антихристу – Духовник царске породице Романових, Свети Теофан Нови, на питање колико је још времена остало до доласка антихриста, одговорио је: „Неколико година – највише неколико десетина година.“ А те десетине година полако истичу. Свети Теофан је био необичан човек, јер се за духовнике царских породица не постављају обични духовници. Он је био необичан.
Када сам питао покојног игумана Саву, који је био богомољац Светог Владике Николаја, колико је још остало до доласка антихристовог, одговорио је: „Трупка“! – a то је рекао осамдесет девете године. Моја намера није да вас плашим. – Не! То што ће доћи – доћи ће. Али се то може и померити, ако има покајања. Антихристов долазак се помера народним покајањем, али се то може и догодити већ ускоро. То зависи од стања наших душа, од нашег покајања, од жеља наших душа. Овде се ми опредељујемо коме ћемо се царству приволети: да ли лажном царству антихристовом, које обећава: једи, пиј и весели се, или Царству Господа Исуса Христа, до кога се долази узаним, стрменим и трновитим путем. У живот вечни морамо ући на узана врата, а то значи ићи путем Христових заповести. Које су то заповести Христове? – Гладнога нахранити, жеднога напојити, голога обући, болеснога посетити, странца примити и сужња у тамници посетити. А речи „гладнога нахранити“, значе и то да наше душе требамо нахранити Христом Богом, јер ми смо Христови.
Сасвим је вероватно да ћемо ми дочекати такве догађаје какви нису били у читавој историји људског рода. Ми већ слутимо шта ће све доћи. Морамо се добро чувати од оног што се спрема. Да бисмо сачували своја чела и своје десне руке од печаћења антихристовим печатом, не требамо да пристајемо ни на документа која су са његовим жигом. Ако се неко превари па их и прихвати, нека је свестан тога да их још може и одбацити. У овој првој фази, фази електронских докумената, човек још може да се покаје. Као кад се двоје младих, који намеравају ступити у брак, предбрачно испитају, па се онда обруче, ставе им се бурме на руке, они још могу и да одустану од намераваног ступања у брак. Међутим, онај који буде запечаћен жигом антихристовим, на чело или десну руку, он се више не може покајати и његова душа постаје невеста антихристова, или, боље речено, блудница антихристова. То је друга фаза и у њој нема покајања за запечаћене. Истомишљеници антихристови ће добијати печате на чело, зато што је ту смештен ум, односно мозак – мисаони апарат човеков. Зато ће његови истомишљеници добијати печате на чело. Послушници антихристови добијаће печате на десну руку, зато што се рукама ради, али још и због тога што десница више неће бити употребљива за осењивање крсним знамењем. Дакле, ко прими печат на десну руку више неће моћи да се прекрсти.
На печату ће писати следеће речи: „Ја сам твој“. – „Да, ти си мој“. – „Добровољно долазим, а не присилно“. – „И ја те добровољно примам, а не присилно“. – Ове четири речи биће урезане у средини тог проклетог печата. Оно што ће бити видљиво за очи људске, или тачније речено за очи побожних људи, то ће бити лице онога који је печат примио. Лице оних који су печат примили, биће измењено. По речима покојног игумана Саве, запечаћени ће бити седам пута гладнији него до тада. Они ће непрекидно мислити о томе шта ће јести и пити. Таква ће их глад обузети. На другој страни, оно мало стадо Христових следбеника који не буду примили овај душепогубни печат, биће задовољни са мало хране, и са мало хране ће задовољавати своје телесне потребе. И сада ми можемо видети да са мало хране можемо задовољити своје телесне потребе. Нарочито је то видљиво у време постова.
Знаци антихристовог доласка су сви ту. Припреме за његов долазак се увелико врше. Зато се и врши смутња по црквама, да би се човек предао злим силама и злим људима који њему служе.
Антихрист ће доћи на седам година пре Страшног суда. Најпре ће почети реклама антихристова. Ове године у којима ми живимо јесу припремне године за долазак антихриста. Колико ће та припрема трајати, највише зависи од оних који се тој припреми противе. Зависи, дакле, од православних – од тога колико се они кају. Уколико се православни људи више кају, тврђе верују и боре се, онда се помера долазак антихриста, јер је то неповољан климат за његов долазак. Умножавање греха у људима, нарочито у православнима, је одличан климат за његов долазак. Њега ће позвати милиони наших непокајаних грехова, као што је рекао блаженопочивши Митрополит Петроградско-ладошки Јован.
Антихрист ће почети веома снажно са својом рекламом. Чиниће лажна чудеса; налазиће решење за разне економске проблеме, тако да ће људи сами тражити да се он зацари над њима. То ће, дакле, бити тако велико лукавство да ће људи сами тражити да им он буде цар. Али, све његово чињење биће по сатанској сили. Антихрист ће бити из племена Данова (то је јеврејско племе) и родиће га блудница. По једном казивању он ће бити седмо блудно колено, а по другом (дубљем) то је дванаесто блудно колено, односно копиле. У то дете ће ући сатана, и оно ће постати антихрист. Три и по године трајаће његова реклама, да би се након те три и по године зацарио над родом људским. У то време (прве три и по године) његови љути противници биће Свети пророци Енох и Илија. Ови пророци ће доћи са неба и говориће народу истину о антихристу. Говориће да је он обмањивач, и да се чувају и не примају његову науку. Свети пророци ће чинити велика чуда. Учиниће да се небо затвори, да буде суша и доћи ће велика глад на становнике земље у то време – време антихристове власти. По допуштењу Божијем, антихрист ће убити свете пророке Еноха и Илију, али ће они после три дана васкрснути у граду Јерусалиму. У Јерусалиму ће се антихрист и зацарити, у обновљеном Соломоновом храму.
О електронском ропству
Ми се данас налазимо у ропству, иако тога нисмо ни свесни. Ово ропство је другачије од свих пређашњих, и људи га тешко препознају. Данашње ропство теже је препознатљиво онима који не знају за пост и молитву. Они који не знају за Господа неће препознати ни ропство које се приближава. Такви ће људи мислити да живе живот какав није живела ни једна досадашња цивилизација. Они ће бити у великој прелести и заблуди. Међутим, када буде нестало хлеба, опоменуће се, али ће тада већ бити касно. Када буде наступила глад, спознаће све што се догађа и увидеће да су преварени од антихриста.
Будуће ропство ће бити електронско ропство. Људи неће бити оковани у ланце, и неће бити робови у неким рудницима, али ће све бити контролисано. И сада је скоро све котролисано, што се тиче производа које употребљавамо, али долазе дани када ће људи и сва њихова имовина бити контролисани. Тада ће се настојати да се и мисли људске контролишу. Човек може мислити својом главом, уколико нема додир са туђим мислима. Али, ако има додир са туђим мислима, на пример путем телевизора, које могу бити тако искварене, тако подле и тако непријатне да нашем бићу и нашој души доносе само штету. Зато вас молим да искључите своје ТВ-е апарате, макар у време постова, да бисте искусили шта значи искључити се из те мреже. Човек не може имати прави увид у догађања, ако се не одвоји од оних који му путем ТВ-а помућују расуђивање. Човек који духовно отпадне од својих светих предака, лако постаје духовни роб невидљивим непријатељима. И тако, када истекне време покајања од Бога нам дато, онда се запада и у физичко ропство – мислим на ово данашње лукаво електронско ропство. Пут за ослобађање је у покајању. Једино тако ћемо имати духовне силе да се ослободимо од сваког непријатеља, ма колико да је он јак. Нема јачег од Онога Који Јесте, од Живога Бога.
Када бисмо се ми оставили крађа, лажи, псовки, када би се деца рађала – то би били видљиви знаци покајања и Господ би онда услишио молитве своје Пресвете Мајке и свих Светих анђела и Светитеља. А тога нема, зато што се ми не кајемо како треба. Зато Господ и допушта нашим непријатељима да нас они „науче“ познању живота. И сада је теже него после Косовског боја, јер тада је народ имао Веру – једну Православну веру. А сада се на наше просторе уселило ко зна колико „вера“, а све оне раде на слабљењу народног тела. Сви њихови „путеви“ су странпутице. Јер ако они нису сагласни са Светим Савом, онда нису сагласни ни са Божијим учењем. Све је то онда једна превара које се треба јако чувати у овим временима, јер ова времена у којима ми живимо јесу последња.
Шта је чинити онима који не желе да прихвате печат антихриста?
Ако људи живе у граду, нпр. Београду, они су потпуно зависни од данашње државе, односно од будуће светске државе. Потпуно зависни! Срећа њихова ако негде имају неко очево или ђедово огњиште, које нису продали, благо се њима. Могу тамо неку производњицу да остваре; да имају орахе, да имају јабуке, крушке, лозу, да имају нешто да могу да се прехране. А још је боље продати стан, па купити негде у селу кућу са окућницом, на којој можеш да будеш произвођач и да у задовољавању својих потреба будеш независтан од државе.
Подајмо „цару земаљском“ (држави) оно што му припада: платимо порезе и трошкове које он тражи од нас, како се у Јеванђељу каже: „Цару царево а Богу Божје”. А „Богу Божје“ значи да имамо Православну веру и да се трудимо да живимо по њој – да она буде делатна. Да се тако наше душе успокоје и овде и у вечности.
Да поновимо: сваки би човек тебао да поседује парче земље. Јер у време антихристово нико неће моћи ни да купи ни да прода, ако не буде био запечаћен његовим печатом. Зато ће они који поседују макар неколико ари земље, моћи да остваре неку производњу за своје потребе.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
RE: ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА - смедерево - 20-03-2015 02:22 PM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)