Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 5 Гласова - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА
21-03-2015, 11:16 AM
Порука: #17
RE: ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА
Да ли постоји православни екуменизам?

Оваква формулација је изузетно обмањујућа. Видите, "православни екуменизам" постоји онако како чујемо да постоји и баптистичка, адвентистичка, јеховистичка црква итд., хришћанска партија, света Румунија, месијанске нације, теистички еволуционизам, јединство у различитости, хомосексуалци хришћани, масони хришћани, хришћанска јога, хришћански фундаментализам итд. "Православни екуменизам" постоји онако како чујемо унаоколо да постоји баптистичка, адвентистичка, јеховистичка "библија", екуменистичка, сатанистичка "библија" или у најновије време "библија" хомосексуалаца итд. "Православни екуменизам" је варљива, срамна и нечасна формулација измишљена ради обмане кроз слушање разума.
Овде треба да разликујемо две ствари:
1. Суштина проблема је уствари какво то православље проповеда "православни екуменизам", о ком Христу говори екуменистичка, баптистичка, адвентистичка, јеховистичка и остале библије. У веродостојном Светом Писму, у истинском Православљу, у истинитој Црквине нема места за јереси, лажи и разне обмане. Зато су сви католици, секташи, екуменисти итд. имали потребу да прераде и поновно напишу сопствене библије, да створе властита хришћанства и да редефинишу свог и одговарајућег христа који ће их "спасавати" са свим њиховим бедним јересима, хулама и отпадништвом.
2. Они православни који верују у "православни екуменизам" јесу обманути метафором, преварени самом идејом и концептом екуменизма. Практично, "православни екуменизам" у суштини јесте антиправославан, протестантско хришћанство у бити јесте антихришћанство, сви "други" христоси јесу антихристи.
Гледајући само на форму, на све оно што се чује, "православни екуменизам" се чини "лепог изгледа и доброг укуса"[1]. Међутим, зауставимо ли се само на томе, губимо разум, не видимо даље од маске "добре" лика самога ђавола, веома вештог да замаскира разна богохуљења у лепе хришћанске термине и речи.
"Православни екуменизам" јесте име за један план, реч је о борби која се води унутар Цркве од стране оних православних који су издајници и у прелести, православних који су ненавикнути да читају свете Оце, оних православних који се уче хришћанству са телевизора, православних који се исповедају код немарних и екуменистички настројених духовника, од стране оних православних који су отупели од противуречних формулација новог века (двосмислених!): "Јер ће доћи време када здраве науке неће подносити, него ће по својим жељама окупити себи учитеље да их чешу по ушима; И одвратиће уши од истине, а окренути се бајкама" (Тим. 4, 3-4).

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Посети веб страницу корисника Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
RE: ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА - смедерево - 21-03-2015 11:16 AM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)