Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 5 Гласова - 2.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА
06-06-2015, 06:23 PM
Порука: #106
RE: ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА
(06-06-2015 05:16 PM)Хaco Пише:  Дакле, напад на целу СПЦ због једног епископа,

Иначе никако не подржавам поступак са слике, табаџија

Али, зар се за све мора нападати целокупна Црква.

Хасо ви муслимани не познајете тај осећај који је дубински, који лежи у Души, кад знаш да не грешиш, да ти се руши последњи стуб на којем градиш спокој, да одлази последњи коме си веровао, који је живео оно што говори!

Све ово лебдело је над Београдом у време сахране Патријарха Србског Павла. Милион људи било је тога дана на улицама главног града Србије. Верујућих, религиозних, традиционалиста, оних који у цркву нису залазили али су поштовали „живог свеца“ и сви су знали да је тај дан вододелница, дан након којег Србска Православна Црква неће и не може да буде боља. Напротив, напротив.

И ево, живимо те дане. Оно што је Патријарх Павле упркос свему некако држао у клупку, повезано, отело се и руши Цркву изнутра.

О владикама је реч, о пролећном заседању Светог архијерејског сабора Србске Православне Цркве које, то заседање, неодољиво и снажно подсећа на пленуме ЦК СКЈ.

Све је ту; грешници, наводни и ненаводни, комисије, извештаји, прљав веш, подметања, прегласавања, претрчавања на другу страну и повратак назад, ултиматуми, издаја пријатељстава…

Сви су ту осим Бога!

МАСА БАЈАГИ ВЕРУЈУЋИХ И НЕВЕРУЈУЋИХ НОВО-СРБА, ПА И ВЕЋИНА ОНИХ КОЈИ ЗА СЕБЕ ТВРДЕ ДА ВЕРУЈУ, НИСУ УОПШТЕ СХВАТИЛИ И ПРИМЕТИЛИ ДА ЈЕ, ПО ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ СРБСКЕ ЦРКВЕ, АТЕИСТИЧКО, КОМУНО-САТАНИСТИЧКО И ДЕМОНОКРАТСКО ПРЕГЛАСАВАЊЕ ЗАМЕНИЛО ХРИШЋАНСКО ЈЕДНОМИСЛИЈЕ!!!

Давно су паметнији од нас рекли да Бог станује тамо где су слога и мир. На Сабору није било ни једног ни другог.

Нема овде невиних. Симболика Христа је у врху ове "цркве", која није више Светосавска но је постала "црква" Поп-Ћире и Поп-Спире, само симболика, празан оквир.

Ко од данашњих владика СПЦ живи у ћелији с дрвеним креветом, ноћним ормарићем, орманом, столом од чамовине и две столице од истог дрвета? А тако је живео патријарх Павле!

Ко од данашњих владика СПЦ користи градски превоз, као некада патријарх Павле? Вара се свако ко у незнању помисли да је то била представа. Не, тај човек није знао шта је представа, мимикрија, дволичност. Један познати Београђанин рекао је својевремено: „Дао бих све што имам за делић Душе Патријарха Павла“.

Сећате ли се да су неке владике, видели смо их и на овом последњем Сабору, тражиле да се патријарх Павле смени? Као, болестан је, немоћан, није у стању да обавља додељену дужност. А, био је до последњег даха бистрији и ближи Богу од свих њих заједно!

Видели су у њему све оно што они нису били. Зато нису могли да сачекају његову природну смрт.

Којим путем ће ОВО након овопролећног заседања Светог архијерејског сабора?

Како изгледа тај пут, има ли на њему више црних лимузина него до сада, има ли уз пут скучених ћелија с дрвеним креветима, више скромног народа пуних Цркава и у њима још скромнијих Свештеника или празних раскошних храмова са још раскошнијим владичанским дворовима?

(Чланак просветаризован од стране наше маленкости еда би било мало разумљивије и за иноверне.)

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Поруке У Овој Теми
RE: ПРАВОСЛАВНО ПОИМАЊЕ ЕКУМЕНИЗМА - ПРОСВЕТАР - 06-06-2015 06:23 PM

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)